stepeniste
stepeniste
Postovana gospodo da vas pitam imam bukova gazista spremna za postavljanje na beton.pa vas molim da mi preporucite sta da koristim od ljepila da to ucvrstim. Hvala.
Još nije loše lagano navlažiti podlogu prije lijepljenja, ne namočiti već navlažiti. Opteretiti ravnomjerno svakako na min 6 sati, sa min 10 kg po jednom gazištu (cca 0,3 m2)
Pur-pjena je najbolja za stepeništa:
Jednostavna upotreba
Jeftina cijena
Služi kao zvučna brana (zbog svoje spužvaste strukture, sprečava prijenos zvuka i vibracija od hodanja na betonsku konstrukciju zgrade, što kod šarafljenih stuba nije slučaj)
Pur-pjena je najbolja za stepeništa:
Jednostavna upotreba
Jeftina cijena
Služi kao zvučna brana (zbog svoje spužvaste strukture, sprečava prijenos zvuka i vibracija od hodanja na betonsku konstrukciju zgrade, što kod šarafljenih stuba nije slučaj)
Ja isto trebam da pravim i postavljam stepeniste po prvi put, jasna mi je izrada ali postavljanje mi malo ne jasno. Koliko vidim iz ovog posta, najverovatnije koristicu purpenu. E sada kako vaserisete gaziste, nalije se purpena/vaserise/postavlaju se tegovi ili nalije se purpena/postave tegovi/vaserise se.
Kako se lepe ceone daske i kako na njima da izvrsim pritisak?
Da li se desi da purpena podigne gaziste, pored tih 10 kg?
Kako se lepe ceone daske i kako na njima da izvrsim pritisak?
Da li se desi da purpena podigne gaziste, pored tih 10 kg?
Летети је лако научити само треба скочити и промашити земљу.
Uskoro trebam da postavljam gazista, treba mi pomoc!!!!
Na gazista cu odraditi falcove i sve sto treba, sada mi je jasno da kada se postavlja ide se od odozdole ka gore (mozda gresim nikada nisam postavljao) stavim purpenu postavim gaziste izvaserisem, postavljam tegove, nakon toga stavim purpenu na celo i postavim ceonu dasku u falc gazista , postavljam sledece gaziste na ceonu dasku. Sada mi nije jasno par stvari
1. Da li ce ta ceona daska pri naponu purpene da mi pomera gaziste, gornje i donje?
2. Ako krecem da postavljam kako sam napisao, kako da stanem na gaziste koje vec ima purpenu (Sazrevanje dugo traje), da li znaci da
mogu samo odraditi par stepenika dnevno?
3 da li je gresim u svemu, i da li mozete da mi objasnite gde gresim, da li postoji drugi nacin postavljanja?
Imam 19 stepenika + odmaraliste.Gazista i ceone sam odradio, sada bih trebao da postavljam kroz par dana.
Na gazista cu odraditi falcove i sve sto treba, sada mi je jasno da kada se postavlja ide se od odozdole ka gore (mozda gresim nikada nisam postavljao) stavim purpenu postavim gaziste izvaserisem, postavljam tegove, nakon toga stavim purpenu na celo i postavim ceonu dasku u falc gazista , postavljam sledece gaziste na ceonu dasku. Sada mi nije jasno par stvari
1. Da li ce ta ceona daska pri naponu purpene da mi pomera gaziste, gornje i donje?
2. Ako krecem da postavljam kako sam napisao, kako da stanem na gaziste koje vec ima purpenu (Sazrevanje dugo traje), da li znaci da
mogu samo odraditi par stepenika dnevno?
3 da li je gresim u svemu, i da li mozete da mi objasnite gde gresim, da li postoji drugi nacin postavljanja?
Imam 19 stepenika + odmaraliste.Gazista i ceone sam odradio, sada bih trebao da postavljam kroz par dana.
Ja mogu veceras da ti kazem nacin na koji ja to radim.Tad cu imati vise vremena.Uradio sam i postavio sigurno 50 ak stepenista sa ogradama i oblogama na zidu.Mozda je malo sporije od gore navedene varijante ali je garancija 50 god.Takodje stavljam penu ali ne smo nju.Veceras o detaljim.Nemoj se brinuti resices ti to.
- Marko Enter
- Majstor majstora
Ja cu napraviti te falceve, ali opet, mislim da ce oni raditi, ili udar noge o ceonu dasku cuti vibriranje ili malo pomeranje ceone daske. NEX
sta bi sa odgovorom?
Verovatno si imao posla pa nisi stigao, napisi kada stignes kroz narednih 3-4 dana.
sta bi sa odgovorom?
Verovatno si imao posla pa nisi stigao, napisi kada stignes kroz narednih 3-4 dana.
- PREOBRAZBA
- Majstor početnik
Ja sam isto imao takve stepenice u kuči, kod mene su ta lica bila lepljena(to dobro znam jer sam stepenice kasnije izbacio, gazišta se prije pene jednostavno podlože kajlama, da budu u "vaservagi".Jako je bitno daprije što počneš sa polaganjem šlaufvagom vrlo precizno izračunaš visine za svaku stepenicu posebno i provjeriš dati nije neka previsoka.Pozdrav!
Teorija brez prakse - ko voz brez akse!
Imate, dragi kolege, i brzovezujuće pur-pene. Otvoreno vreme je jako kratko, vezuje za par sati do pune čvrstoće. Mislim da ih Bison ima u svojoj ponudi. Skoro sam negde ugrađivao vrata, kad Bison za sat i kusur vezao skroz...a cena slična kao i drugim proizvodima...
evo i linka: http://www.bison.net/US/en/index.do pa potražite na Products pod C - Construction Foam...
evo i linka: http://www.bison.net/US/en/index.do pa potražite na Products pod C - Construction Foam...
Last edited by Srećko on 08 Feb 2009 13:50, edited 1 time in total.
U principu to stepeniste je bilo vrlo ne ravno i razkicitih dimenzija, pa sam mu predlozio da prepravi, plati nekog majstora da iznivelise stepeniste, sada je poprilicno ujednaceno ali opet ima oscilacija.
Za kajle sam razmusljao da ih pripremim.
Za kajle sam razmusljao da ih pripremim.