Trebalo bi da za neke buduce letnje radove u selu spremim camove daske, na debljinu 15-25mm, sirina 100-200mm Duzina razlicita, ali ne vise od 2000mm. Treba mi bas bas dosta. Finalna obrada ne treba da bude u 1/10mm tacna, niti je presudan spoljni izgled, cvorovi, pukotine itd
E sad... imam bar 70 % od potrebne kolicine, ali su dosta stare, neke verovatno i 30 godina. Sve sto je ostajalo od gradnje kuce i kasnijih radova. Za ovu potrebu ce mi extra zavrsiti posao, te ne bi da kupujem nove, dok sve ove stare ne sredim i vidim na cemu sam. Taman i da rascistim to "skladiste" starih dasaka, jer sam se vec nekoliko puta dvumio da sve posecem za ogrev.. Skoro puna supa. Neke su potpuno prave i ciste, neke krive, neke sa ovde onde malterom, podosta u kojima su bili ekseri. Kada sam ih pre 5 godina selio iz jedne u drugu supu, 3-4 popodneva sam sigurno proveo u detaljnom pregledu i vadjenju eksera, pa redjao na novo mesto.
Nisam profi majstor, ali volim da se zanimam time u slobodno vreme, te bi sa ovim starim daskama zavrsio ujedno sve, i oslobodio supu, i iznapravio u selu i vise ograda i garazu, nastresnicu itd itd
Dajte mi predloge:
- cime da krenem sa potpunim skidanjem maltera i ostale prljavstine, da bude cisto drvo, pre nego ih stavim na cirkular, abrihter i diht ?
- kako da najbrze i najlakse ustanovim da li se neki ekser ili eksercic sakrio unutra ?
Kupio bih mozda neki detektor metala do 50e (max, ne pada mi na pamet skuplji

Hvala svima