Zdravo drugovi borci,zavrsila se najzad misterija sa dihtom,red je da vas obavestim sta se izdesavalo,a i svi drugi koji nalete na ovakav problem da znaju gde da traze moguce resenje.
Da kazem samo da mi u zivotu neka masina alat nije ovoliko pojela dzigericu
Nosio sam kod strugara vucni valjak da se nareze,zaboravio sam kako se tacno zove operacija na strugu,ali je vrlo prosto ,za 10 min se dobije bukvalno nov vucni valjak
Okacicu i slike i 2 videa
Juce sam sve montirao ponovo,pustio dasku i opet ista stvar sa poskakivanjem valjaka,malo bolje vuce ali nema nekog napretka.Namazao sam sa tovatnom mascu plocu dihta i opet isto,malo bolje vuce,zastaje poskakuju valjci..hteo sam brusilicu da palim..
Danas sam polirao plocu dihta pola dana,misleci da je ona deo glavnog problema
Medjutim danas pritisnem od muke spaner lancanika i pocne diht da vuce kako treba,tacnije opruga spanera je mnogo slaba,videcete na drugom videu,naci cu jacu oprugu i problem ce biti resen
Maricaiivica me pitao u vezi spanera u pocetnim postovima,gde sam mu odgovorio da sam vec pritiskao spaner bez rezultata nekog
Izgleda da kombinacija nazubljenog valjka,do besvesti ispolirane ploce i manji pritisak na spaner sada daje ono sto treba