Iskra ERO

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
NEX
Majstor

Post by NEX »

Ja u radionici imam elektricni ger De Walt zute boje.fantastican je. Kupio sam ga za 500 dm .to je bilo pre pojave eura.Masina je savrsena.Ima i varijantu poteza napred za komade vece sirine.Jedina mana je sto ne moze seci komade deblje od 8 cm.Marka je u pocetku malo skupa ali isplati se za jedan ozbiljan rad u vrlo kratkom periodu.Na geru je takodje i testera iste marke.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

G-M&M (Grosuplje, Slovenia) - The official manufacturer for the brand products of Black&Decker corporation (among others also Black&Decker and DeWalt trademarks)
Pa zar se nisu ti alati pravili u Grosuplju jos 80-tih (mozda i ranije al se toga vec ne secam)?
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

mbole wrote:
G-M&M (Grosuplje, Slovenia) - The official manufacturer for the brand products of Black&Decker corporation (among others also Black&Decker and DeWalt trademarks)
Pa zar se nisu ti alati pravili u Grosuplju jos 80-tih (mozda i ranije al se toga vec ne secam)?
Jesu. Ja sam od njih u svoje vreme, preko SAM-a, poručio par B&D alatki.
ArtCool
Majstor

Post by ArtCool »

Bogami vidim da kolege Googlaju pa su im informacije iz prve ruke (sa sajta kompanija About as ili Company history).
Ja sam hronoloski navodio stvari po secanju sa terana, pa se covek i zaboravi.
Inace do prve polovine '90 god nije bilo kod firmi profi-hoby sve je bilo profi (odnosno kvalitetno).Tipa stara Iskra bi sahranila bilo koji Bosch ili Makitu danas (vibraciona busilica i brusilica) B&D je tu nesto petljao sa Elu i kasnije Dewalt, tipa profi hoby.Mada je stari B&D isto bio jako dobar (crni).
Kod alat i drugih stvari vise nema 20,30 god trajanja .Do 10 max i kraj.Zato se i prica o starim stvarima sa radoscu :), bogami ja sa setom.
Inace danas B&D kompletan alat (cuj danas) preko 10 god pravi u Kini.Tako da je B&D u popularizaciji Kineza veteran.
Inace imam mali rucni odvrtac zavrtac od B&D KC9036 3.6 V platio u metrou pre tri god 3600 din i radi kao sat.Danas ima nekih drugih modela ali po meni su bas losi.Bosch zelembac je premija za njih.

Pozz.
Last edited by ArtCool on 04 Feb 2009 01:28, edited 1 time in total.
ArtCool
Majstor

Post by ArtCool »

Inace skoro sam od Panasonica video (drzao) odvrtac zavrtac EY7410LA2S, bogte prvi se u Japanu, tiho radi i necuje se skoro, ima digitalni pulsni punjac koji je ko vasionski brod, 2 brzine i cenu od 180 evra.Pa vala bas.
Ali kada se napravi stvar u Japanu vidise na kilometar.
Kvalitetnija je plastika nego na Makiti 2440 koja isto toliko kosta a hammer je.
Naravno po toj ceni od bitova i nastavaka dobiceta suve pistace (klasika za jake firme).
Inace ovaj Panasonic odvrtac sam video na Novobeogradskom buvljaku kod lika koji prodaje top stvari iz Konradovog kataloga.
ArtCool
Majstor

Post by ArtCool »

Zaboravio sam Pozz :)
Marko Enter
Majstor majstora

Post by Marko Enter »

Da, Panasonic radi akumulatorske alate samo , imaju i buseci cekih, opasna im je ona srafilica od 12V i 3,5 Ah :cool:

pozdrav Marko
Bez znanja nema zanata :)
Post Reply