Alat iz Lidla - Parkside i ostalo, iskustva

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

Jos kad bi tester znao da sece..
drBouz
Majstor

Post by drBouz »

Ljudi, ne znam da li ste videli u toj ponudi za ovu nedelju, t.j. od osmog - ima otvarac za pivo. O.K. nije neki sad bas odliveni koji moze da otvara pivo do kraja radnog veka posle sljake u radionici - ali kapiram do leta da moze da posluzi opusteno - a do tad ce biti ponovo. Posto oni vecinu toga vrte bar dva puta godisnje. -Licno, nisam kupio otvarac prosli put, posto ih imam dosta, i strateski su rasporedjeni po kuci tako da su ili na dohvat ruke, ili je na 2m najdalje. Mada, deluje mi dosta upotrebljivo. :D
regularan tip skroz
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

Pa ako pijes pivo iz hobija, mozda ce da posluzi. Gajba dve verovatno nije problem. Sta bi inace hobisti pivopije radili.

No za profesionalne pivopije nije. Ako izdrzi dan profesionalne upotrebe bice dobro. No, cak i ako se slomi, vratis u Lidl pa dobijes pare nazad..
drBouz
Majstor

Post by drBouz »

... il' ti daju novi, a ako nemaju, vracaju lovu bez pitanja. Pa gde to ima?
regularan tip skroz
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Ali ti neces stici da popijes svo pivo ako budes morao svaki dan do lidla da menjas i vracas otvarace.
Onda ces da se vratis u amatere/entuzijaste i pivo ces da pijes samo u trenutcima slobodnog vremena i za novac koji budes mogao da odvojis za hobi.
Zanimljivo... Za koga li oni rade?
yaki
Majstor

Post by yaki »

Pre neki dan, gomila onih glodalica stoji na polici. Sve češći prizor da alati koji su se ranije bukvalno razgrabili u prvom satu sada stoje po nekoliko dana. Dešava se baš ono što sam i predvidio da se tržište polako zasićava što je dobra stvar koja utiče i na cene kod profesionalnih prodavaca na KP. Sad se zadovoljavaju sa daleko manjom sumom od početnih ambicija kada se Lidl otvorio. Ne ide im taj biznis baš tako dobro, sve više ljudi zna pravo stanje stvari. Doći će to polako na svoje mesto, još kad bi se pojavio još neki distributer sa normalnim cenama.
Kako god, ali biznis onih "doneseno iz nemačku" biće sve teži.
:oskyldig:
Last edited by yaki on 07 Jan 2021 12:52, edited 1 time in total.
Alvi
Samostalni majstor

Post by Alvi »

Biće manje i tog alata u Lidlu, njima su neprodate stvari trošak. Svaki put imaju neke bušilice, valjda to i dalje ide.
drBouz
Majstor

Post by drBouz »

Pa nisam siguran koliko brzo ce to doci ne znam ni ja gde. Posto je to ovde (Beograd). Igrom slucaja sam bio dva puta u krusevcu kada su imali parksajd kojesta, oba puta sam skoknuo do lidla po nesto, nevezano za alate - jednom oko 10 jednom oko 11 mislim - bukvalno je bio pociscen taj "srednji red".
Pre par dana kad su bile glodalice i strugici, u oba ova lidla kod mene su bile glodalice, u jednom i posle par dana, cak je bila i jedna ona veca stega par ostala :) ali u drugom vec u pola 11 nisu recimo bili oni strugovi, koji realno, ne znam sta moze sa njima da se napravi, mozda plovak za pecanje od balze.
Ja busilicom/srafilicom izbusih bogami 16 rupa od 10mm u speru od 12, a vi kako 'ocete :)
regularan tip skroz
LepoJeBitiFin
Majstor majstora

Post by LepoJeBitiFin »

Ja čekam keksericu . . .
ono sto znas da nacrtas znas i da napravis
drBouz
Majstor

Post by drBouz »

Ma kupis keks neki slani, i psenicno pivo, sednes na reku, pojedes par keksica, popijes svoje pivo, pre cele akcije skupis krstene novce, odes kod krstenog trgovca, i kupis krstenu masinu, i kad crkne, za jedno 20-30 godina, propisno je sahranis, i odes i kupis drugu - koju je ova zaradila eventualno jos prve nedelje koriscenja :) *ontopic: kapiram da su ima makar ti keksovi za keksaru sasvim o.k.
regularan tip skroz
Goshke
Precizni šegrt

Post by Goshke »

Profesionalni preprodavci ne odustaju... Cene duple na KP. Jedino sto su poglupi, pa kupuju ono sto tesko ide...

Sto se tice frezera, drugar kupio, bas je onako, jadan. U poredjenju sa bosch pof 1400ace, koji je niza klasa... Hteo da kupim i ja, potreban mi je jos jedan. Al sam lepo otisao i uzeo makitu RT0700c. Jest da je 7-8 puta skuplje, al bar sam resio sve sto mi za sad treba... Dok crv kupovine ne udje ponovo u mene :D
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Za otvaranje piva se koristi ravnookasti kljuc 13.
Sve ostalo je za devojcice :)
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

Cim stignem postavicu prvi deo price o tome koliko je besmisle4no kupovati alte u Lindi. Za hobiste.
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

mbole wrote:Za otvaranje piva se koristi ravnookasti kljuc 13.
Kljuc iz linde moze tako i da strada... Al ima tri godine garancijul, pa moze da se vrati :D
drBouz
Majstor

Post by drBouz »

BR wrote:
mbole wrote:Za otvaranje piva se koristi ravnookasti kljuc 13.
Kljuc iz linde moze tako i da strada... Al ima tri godine garancijul, pa moze da se vrati :D
Gde se ima - tu se i prosipa - a i radi, a gde se radi, tu se i lomi... :) :)

Ne znam. Meni je sve deblje od tankog srafcigera / na polugicu - za devojke, i ...ce (... -odabrati po zelji, i nek' ne bude nista dobro).
Mada evo, osam sati je i par minuta, sigurno su vec otvorili, evo ni 300m od mene linda, lomim se za taj otvarac... -mislim, lomim se da ga ne slomim ako ga uzmem. A onda opet... garancija, vracaju bez pitanja...
Evo ne znam :)
Last edited by drBouz on 08 Jan 2021 08:10, edited 1 time in total.
regularan tip skroz
Post Reply