E sad, em pravim klopu (za svoj ukus doduse

No kakogod, posto mi fali prostora, zakljucio sam da cu da napravim pokretni stolic. Ove mere dakle na skici nisu definitivne, to je poslednje sto cu da preciziram. kwd za slike je "kitchen island cart" recimo.
Pretpostavljam da cu plocu zakaciti nekim sarkama, znaci gore kao neki sanducic da mogu da odlozim tu poneki predmet koji mi povremeno ustreba, i ispod dva-tri sprata. To inace zato sto mi je lakse tako, a i ne umem da napravim fioku, a trenutno nemam ni prostor da krenem da se bavim tim eksperimentom. Plus sto moj mozak radi prilicno razlicito od vecine ljudi koje poznajem, a kada su neke forme u pitanju.
https://scontent.fbeg7-1.fna.fbcdn.net/ ... e=600021D4
I sad se premisljam - kako taj noseci deo konstruisati. Pretpostavljam da cu ove 4 vertikalne nosece da napravim od gredica onih 5x8. Plocu gornju vec imam - od prethodnog nekog radnog stola za komp sto sam napravio pre 15ak godina 4cm je debela, i poteska - ona se bukvalno nece ulegnuti ni da je samo na centru oslonjena.
Dakle pitanje je - da li te spratove -ici okolo daskama ono sto primetih da ameri cesto rade, posto ako ima 3 ili 4 sprata - a sirina ce cini mi se biti recimo 85cm - to bi trebalo da je vec dovoljno cvrsto.
Ili da ipak napravim ovako kao na skici - od krovne letve, posto mi je to prvo bilo na pameti, ali sam se onda setio da imam u podrumu negde i gredice/stafle kako se vec zovu one 5x8, i da mi je tako mozda jednostavnije.
Sto se forme tice dakle - treba da bude cvrsto, i mora da bude mobilno (imam i neke tockice sa kocnicama). To sto ce da se ljulja malo jer je na tockicima, me ne pogadja preterano, posto sam vrlo spretan sa nozekanjom, tako da kapiram da cu jos dugo klopati paprikas i pasulj bez mojih prstica... -doduse, za sve postoji prvi put.

edit: evo ubacio sam i neku sliku, okvirno sta mi je na pameti. S tim sto dakle se ne bi zezao sa fiokama gore.