Alat iz Lidla - Parkside i ostalo, iskustva
ajaoj. to me uvek ljudi opominju. (evo i sad sam kucao sve malim mahinalno)
Ajde, bas cu da se potrudim, kapiram da i meni moze samo da koristi.
*da li mozes da zamislis kako sam bio odusevljen sam sobom - kada sam iskucao dve knjige koje sam objavio - i naravno - iskucao sve bez upotrebe dugmenceta shift. Doduse, kucao sam u wordu, pa sam podesio bio da barem posle tacke on sam pocinje recenicu velikim slovom - ali nije da je bas svako slovce i odradio kako treba.
Ajde, bas cu da se potrudim, kapiram da i meni moze samo da koristi.
*da li mozes da zamislis kako sam bio odusevljen sam sobom - kada sam iskucao dve knjige koje sam objavio - i naravno - iskucao sve bez upotrebe dugmenceta shift. Doduse, kucao sam u wordu, pa sam podesio bio da barem posle tacke on sam pocinje recenicu velikim slovom - ali nije da je bas svako slovce i odradio kako treba.
regularan tip skroz
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Y4-OdanmGTI[/youtube]
Babe i zabe... Imam udarni odvijac onaj od 20 volti i sasvim sam zadovoljan sa njim, zavrcem uvrcem sve sto treba, kad se baterija isprazni napunim i to je to... Sve eto za 6000 radi kao sat.... Ako rokate 500 ozbiljnih srafova svaki dan, onda je smesno da ne moze da se zaradi neka makita festol milvoki...
Gde usput... 20V ne postoji 
Radi se o cistom marketinskom triku (nije ga izmislio parkside, mozda gresim, al cini mi se da je tu prevaru pokrenuo DeWalt).
Li baterije imaju nominalan napon od 3.6V.
Po 5 se vezuju na red i dobija se: 3.6*5=18V, a onda se takvi paketi vezuju u paralelu da bi se dobio zeljeni kapacitet.
Te iste baterije imaju maksimalni deklarisan napon 4V.
Pa te iste baterije daju maksimalan napon od 5*4=20V
I naravno, neki prevarant iz marketinga se dosetio da to istakne kao nominalnu voltazu.
Vrlo slicno muzickim uredjajima od 2000++ W PMPO, koji ustvari imaju 30-tak W RMS
Tako da... i dalje imas 18V bateriju, na kojoj pise da je 20V

Radi se o cistom marketinskom triku (nije ga izmislio parkside, mozda gresim, al cini mi se da je tu prevaru pokrenuo DeWalt).
Li baterije imaju nominalan napon od 3.6V.
Po 5 se vezuju na red i dobija se: 3.6*5=18V, a onda se takvi paketi vezuju u paralelu da bi se dobio zeljeni kapacitet.
Te iste baterije imaju maksimalni deklarisan napon 4V.
Pa te iste baterije daju maksimalan napon od 5*4=20V
I naravno, neki prevarant iz marketinga se dosetio da to istakne kao nominalnu voltazu.
Vrlo slicno muzickim uredjajima od 2000++ W PMPO, koji ustvari imaju 30-tak W RMS

Tako da... i dalje imas 18V bateriju, na kojoj pise da je 20V

@mbole
Bosch je morao da objasnjava kako su linije 10.8V i 12V potpuno kompatibilne u oba smera a da ne upotrebi termin ISTE nigde u govoru.
Evo to danas stubne busilice 1250W - 1850W asinhroni motor ko pleve za 100E
Valjda izmere vrsnu struju pre no sto pocne rotacija pa pomnoze sa maksimalnim naponom koji sme mreza da da po Zakonu ili prosto zveknu broj koji izgleda lepo.
Ovo postaje vec smesno na sve strane u svakoj struci.
Audio se malo smirio. Kupujem nov monitor i gledam IIYAMA deklarise zvuk 3w 5w i 9w po kanalu (3 razlic. monitora).
Lici na OK.
Bosch je morao da objasnjava kako su linije 10.8V i 12V potpuno kompatibilne u oba smera a da ne upotrebi termin ISTE nigde u govoru.
Evo to danas stubne busilice 1250W - 1850W asinhroni motor ko pleve za 100E
Valjda izmere vrsnu struju pre no sto pocne rotacija pa pomnoze sa maksimalnim naponom koji sme mreza da da po Zakonu ili prosto zveknu broj koji izgleda lepo.
Ovo postaje vec smesno na sve strane u svakoj struci.
Audio se malo smirio. Kupujem nov monitor i gledam IIYAMA deklarise zvuk 3w 5w i 9w po kanalu (3 razlic. monitora).
Lici na OK.
Ma ok, pokrenuh ovu temu pa se nekako osećam obaveznim da je održavam u životu, a i gušt mi je da nekima ovde dižem pritisak.

Evo dole jedne prave majstorije
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=llCtWbGMUJM[/youtube]

Evo dole jedne prave majstorije
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=llCtWbGMUJM[/youtube]
YouTube mi shodno mom interesovanju izbacuje video klipove, pa u kontekstu rasprave o kvalitetu Parkside alata interesantno je videti ovako razmontiranu mašinu i proceniti da li se stvarno radi o đubretu ili ipak o prihvatljivom kvalitetu za tu klasu alata.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7mXlNUghcus[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7mXlNUghcus[/youtube]
Ta "klasa" se zove: djubre alat.
Tako da je pitanje malo ...
Pogledaj rotor. Nezaliveni krajevi na kolektoru, o celom namotaju da ne pricamo. Posledica... pucanje zica, i crkavanje rotora.
Plasticni pogonski valjak.
Elektronika regulacije brzine u najjeftinijoj mogucoj varijanti, sa jednim tiristorom koliko vidim (vidi se samo na kratko), i bez ikakve povratne sprege.
Tako da je pitanje malo ...

Pogledaj rotor. Nezaliveni krajevi na kolektoru, o celom namotaju da ne pricamo. Posledica... pucanje zica, i crkavanje rotora.
Plasticni pogonski valjak.
Elektronika regulacije brzine u najjeftinijoj mogucoj varijanti, sa jednim tiristorom koliko vidim (vidi se samo na kratko), i bez ikakve povratne sprege.