-kada NE bi bilo polupismenih, a ego-natripovanih vlasnika raznih alata, i montera plocastih materijala

tu i tamo raznorazne teorije u polemikama - tipa "pa ne moze svako da priusti drvo" - uopste nisu teorije u smislu polemike -nego su opravdanja postojeceg problema, globalnog - a to je kapitalisticki drustveno-ekonomski sistem, koji je naprosto sam sebi paradoksalan, jer gura planetu u propast. drvo-deljacki govoreci - reze granu na kojoj sedi. (s tim sto kapitalizam ne reze granu na kojoj sedi, nego reze drvo, a sedi tacno na onom mestu gde ce drvo da padne kad ga odreze - ako se ne promeni, jednog dana nece biti ni kapitalizma, a ni drveta (ono sa granom - ostane drvo za neke mudrije, samo fali grana

ili evo dok sam radio stampu - napravim ljudima dizajn do-jaja i oni se snebivaju. *i secam se jedan jako imucan, vredan i posten covek, prodaje (a i radi) gradjevinski materijal, napravim mu ja vizitke do-svih-jaja, lepe, picanske, ma da ih metes na televizor kraj babine i dedine slike sa vencanja

dakle, ne propada svet - zato sto su ovi koji ga lome toliko snazni - nego zato sto su neke nas - koji bismo rado jos gledali taj svet u dobrom, a ne razorenom stanju, tu i tamo ubedili da neke stvari koje ne bi trebalo da se praktikuju - "tako treba".
-bilo sta sto ne valja - kako bi bilo da je na pojavu prvog tog - od svih dobio povratnu reakciju - pljas po nosu, i ono - ajde mars bre dziberu jedan - kao sto dzukac kad se ne ponasa na prigodan nacin - podviknes mu, i po potrebi ga i malo pljesnes - i lepo zna dzukela svoje mesto - kucica za dzukce.
a ako pustis dzukce da laju i da se sire kako oni hoce - onda na kraju dodje do promene mesta - ljudi su po coskovima u kucicama, a dzukci se nastane u kucama za ljude. ili pacovi. svejedno. -i bukvalno, i figurativno.
e sad, kapiram da je broj stolara, gradjevinara, -a i grafickih (i ostalih) dizajnera, i kolega muzicara i fotografa - koji razmisljaju o tim nekim "globalnim" problemima dosta mali. -fazon -ja sam bre mali covek, ne mogu ja nista da promenim - gledam sebe/svoje i t.d.
pa o-kej. stvarno sistem ne mozes da promenis - al' menjaj sebe majka mu stara - nemoj ti da budes deo problema. - makar probaj.
pa nisu ljudi skoknuli do svemira zato sto im je vrlo bilo jasno da ljudi nemaju krila i jos ni jedan nije rukama poleteo.. i t.d.
p.s. mala rucna testerica za 46 jura, ako uzmemo u obzir da sam nedavno recimo u lidlu kupio tri za pet eura