Alat iz Lidla - Parkside i ostalo, iskustva

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Strasno...
Stolar pa ne voli suvotinu :forvonad:
Kud ode ovaj svet...
Goshke
Precizni šegrt

Post by Goshke »

:D

Ja svasta uzeo od lidla, radi posao, te neke stvari koje koristim ponekad.

Jedino sto akam stalno je aku udarni odvijac od 20v, radi ubija :D
Zolee
Brzi dodavač alata

Post by Zolee »

Kupio sam pre par nedelja PSBSA 20 Li B2 aku busilicu odvijac
Danas sam primetio da je glava malcice ekscentricna, ne samo na pogled, nego i kada busim baca mi malo buslicu u stranu sanovom burgijom (probao vise njih).
Ima neko iskustvo sa njihovim servisom? Popravljaju ili vracaju pare?
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Zolee wrote:Kupio sam pre par nedelja PSBSA 20 Li B2 aku busilicu odvijac
Danas sam primetio da je glava malcice ekscentricna, ne samo na pogled, nego i kada busim baca mi malo buslicu u stranu sanovom burgijom (probao vise njih).
Ima neko iskustvo sa njihovim servisom? Popravljaju ili vracaju pare?
Zavisi u kojoj drzavi.
Odakle si ti?
Zolee
Brzi dodavač alata

Post by Zolee »

Srbija
sonus70
Samostalni majstor

Post by sonus70 »

Ima adresa u Subotici gde primaju reklamacije
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Imas servis odma iza Perine prodavnice
Zolee
Brzi dodavač alata

Post by Zolee »

Jel imas mozda broj ili gde ga mogu naci? Na Lidlovom sajtu nema, barem nisam nasao.
Rado bih preskocio vracanje busilice u prodavnicu i odneo je direktno servisu.
Iz Sombora sam.
sonus70
Samostalni majstor

Post by sonus70 »

Evo mape :) Ono u prvom zelem redu

Image
Zolee
Brzi dodavač alata

Post by Zolee »

@maricaiivica
mnogo si vickast i bas ti se divim, evo smejem urnebesnoj fori hahahaha

@sonus70
Da li znas gde u Subotici primaju reklamacije?
sonus70
Samostalni majstor

Post by sonus70 »

E tako.
Vickast bio i ja.
Koliko znam nema "servisa" za njihovu tehniku. Kupiš, probaš i radi ili nisi zadovoljan i vratiš. Na cene u nabavci koje imaju ne isplati im se organizovati servisnu mrežu. Jeftinije je da ti daju novi ili vrate pare. Kad promeniš tri puta valjda ćeš imati sreće da ubodeš ispravan.
Sa njihovog sajta:
"Proizvod koji sam kupio/la mi se ne sviđa i/ili je neispravan. Å ta mogu da uradim u ovoj situaciji?
Obratite se našoj Službi za potrošače i mi ćemo Vam u najkraćem mogućem roku poslati odgovor. "

Ja sam kupio nešto alata i na svu sreću radilo kako sam očekivao za tu cenu. Žena pazarila neki smuti blender i ne radi. Tad sam i zvao taj njihov korisnički servis i devojka sa druge strane nije ni pitala šta je u pitanju, kvar ili neki lom. Samo pogledala da li ima na stanju i u kojoj prodavnici , odneo u tu prodavnicu i uzeo drugi. Taj još radi.
Zolee
Brzi dodavač alata

Post by Zolee »

Tako sam i mislio da rade. Dok ih ima na lageru zamena, kada nema povrat novca. Cekao sam ovu busilicu da se pojavi a ubo falicnu.
Thanks
Vale46
Zarezivač olovaka

Post by Vale46 »

Meni su parkside alati za taj novac i vise nego odlicni,jeftiniji su od najjeftinijih Kineza,a u svemu su barem duplo bolji.Naravno da za profi majstorisanje nisu,ali za vikend hobi su sasvim dobri.Sto napisa ovaj u prvom postu je skroz istina i ja imam bosch aku busilicu-odvijac i ne vidim nikakvu razliku u odnosu na parksajdovu od 30e.Uostalom lidl daje garanciju od 3 godine sto je vise nego kod zelenog bosa enhella i drugih.Najveci problem je da dodjete na red da ih kupite.Postoje ovi preprodavci koji se nacrtaju ispred svakog lidla sa svojim pajtosima kad krenu akcije i pokupuju sve alate u roku od sat vremena,a onda iste te alate vec sutradan kace na kupujemprodajem pod cetvorostruko vecim cenama.Bas su sad imali multialat za 3000din,posle dva sata ih vise nije bilo,a isti dan je okaceno na desetine multialata na kp i to po cenama od 50-60 pa cak i 100e.Znaci nikada ne kupujte parkside preko kp-a,nego sacekajte akciju i nacrtajte se u 8:00 ispred lidla.
Last edited by Vale46 on 19 May 2020 17:48, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Upisi u profilu odakle si, pravila foruma.
yaki
Majstor

Post by yaki »

Pisao sam ovde o tome, istu stvar je konstatovao i čovek na kp, tekst prenosim sa linkom

https://www.kupujemprodajem.com/alati-i ... =694505603

Ovim bih zeleo da upozorim sve kupce parkside alata kako ne biste bili prevareni. Naime, parkside alati su alati koje prodaje iskljucivo lidl prodavnica u Srbiji, nisu to nikakvi nemacki alati, ali svakako da nisu ni losi. Pojedini preprodavci vas varaju na ovom sajtu, tako sto kupuju parkside alate u Lidlu kad su nedeljne akcije(a one su svake nedelje) te vam iste te alate prodaju cim akcija prodje po dvostruko vecim cenama sa pricom kako je to nekakav alat donet iz Nemacke. Nemojte kupovati parkside alate preko kupujemprodajem sajta, nego pratite lidlov sajt i sacekajte da vas alat dodje u njihove radnje. Njihova politika je takva da svake nedelje imaju odredjene alate u ponudi, a zatim sledece nedelje ponude neke druge. Znaci, ako je ove nedelje bila busilica u ponudi, ta busilica ce opet biti za nekih 3-4 nedelje. Preprodavci dolaze u jutarnje casove ispred lidlovih prodavnica svake nedelje i pokupuju sve alate koji su u ponudi, na taj nacin sprecavaju druge da dodju do jeftinih alata, a vas ostale koji ne znate kako to funkcionkse sisaju preko ovog sajta i prodaju vam po duplo vecim cenama. Dakle ako vam treba jeftin alata, udjite na lidlov sajt i vidite kad pocinje akcija, a onda taj dan dodjite kad se radnja otvara i uzece te svoj alat po duplo manjoj ceni. Dacu samo neke primere koje sam video na ovom sajtu, bezicna lemilica u lidlu je 1200din, ovde vam prodaju za 2500 do 5000din, hamer busilica kosta 4500din ovde vam prodaju za 7000 do 8000din. Kljesta su 250din, ovde vam prodaju za 700din. Aparati za varanje su bili od 6000 do 9000din, ovde vam prodaju od 10000 do 15000din. Aku busilica je bila 3200din ovde vam prodaju za 6000din, multilata je bio prosle nedelje 3000din, a ovde sam video da jedan prodaje za cak 100e(bosh multialat ne kosta 100e). Isto vazi i za rucne alate kao i za pribore za el. alate. Okej, ako neko trazi 500 do 1000din vise, to covek i nekako da razume(mada je i to kriminalno), ali da vam uvaljuju jeftine alate po ceni mnogo ozbiljnijih alata to ne mogu da shvatim. Zbog njihovog bezobrazluka i zbog vas, dva puta razmislite pre nego sto odlucite da kupite alat od njih. Gotovo svaki parkside alat na koji sam naisao na ovom sajtu je skuplji barem 30% od njegove prave cene i svi do jednog su kupljeni u lidlovim radnjama u Srbiji. Budite pametni i ne dozvolite da vas sacica ljudi prevari, pratite lidlov sajt i kupite svoj alat po pravoj i jeftinoj ceni. Zbog njih vecina nas ne stigne da kupi nijedan alat u lidlu, jer stoka razgrabi za 15 minuta kako bi vama prodavali po duplo vecim cenama. A ja necu biti lenj pa cu svake nedelje kaciti na ovom sajtu cene svih parkside alata iz lida, tako da svi budete upoznati sa njihovim pravim cenama i nece mi biti zao ni gold reklamu da placam za to.
P. S. Vec mi se mnogo ljudi javilo u porukama koji dele isti bes kao i ja, tako da ce i od strane njih biti okaceni slicni oglasi upozorenja, a bogami cemo poceti i negativne ocene da delimo svima njima.

Image
Last edited by yaki on 24 May 2020 10:45, edited 1 time in total.
Post Reply