Kole-Stolar wrote:Nece ici samo on, moras da skines prvo pogonski kais pa lanac pa onda taj drugi kais kolko vidim
Oni se skidaju bez problema, sad sam ukapirao kako se i ovaj skida...Jedino ne znam da li tako moze i da se vrati.. Sutra ujutru cu da razmontiram, jes da nista ne znam, ali sam uporan
yaki wrote:Ti alati i nisu predviđeni da se popravljaju, sklopovi su tako i toliko dimenzionisani da izdrže povremene kraće manje zahtevne cikluse. Kada se pokvare, u smeće, radni sat servisera i cena kvalitetnije zamenske komponente (recimo ležaja) obesmišljava tu intervenciju. Ne bi me čudilo da se uskoro prestane sa korišćenjem šafova u sklapanju već da se ceo uređaj u monataži jednostavno zalepi ili zalije u jednu celinu.
Izvinjavam se, u brzini nisam dobro pogledao o kojem alatu se radi već u glavi imao sliku nekog jeftinog rendeta dok sam ovo gore pisao. To tvoje se popravlja jer se radi o većem skupljem alatu bez obzira što je "jeftini kinez". Probaj da provučeš engleske termine vezane za diht abrehter kroz Google pa ćeš verovatno naći neki tutorijal ili klip na YouTube. To je generički dizajn koji se pojavljuje pod raznim brendovima.
Brate nisi mogao na manje koplikovanu stvar da naletis ....za prvi put😂
Polako prvo razmisli sta kvaris i zasto...tu ima raznih lezaja jedini koji bi mogao da pravi velike probleme je kuglicni lezaj na osovini sa noževima to znaci da osim sto se cuje verovatno se i previse greje ,valjda znas da ih uvek moras menjati u paru ,ostali lezaji su uglavnom klizni ,osim na samom motoru ,kad skines kais proveri motor na prazno ...mozda su njemu otisli lezaji
Ako je otisao na osovini sa nozevima moras skinuti i remenicu treba ti alat za to (radapciger) i moras rastaviti skoro celu masinu😬
art of wood wrote:Brate nisi mogao na manje koplikovanu stvar da naletis ....za prvi put😂
Polako prvo razmisli sta kvaris i zasto...tu ima raznih lezaja jedini koji bi mogao da pravi velike probleme je kuglicni lezaj na osovini sa noževima to znaci da osim sto se cuje verovatno se i previse greje ,valjda znas da ih uvek moras menjati u paru ,ostali lezaji su uglavnom klizni ,osim na samom motoru ,kad skines kais proveri motor na prazno ...mozda su njemu otisli lezaji
Ako je otisao na osovini sa nozevima moras skinuti i remenicu treba ti alat za to (radapciger) i moras rastaviti skoro celu masinu😬
Ja negde i kapiram da je lezaj na osovini sa nozevima, zato sto se osovina zaglavila i tek posle sat vremena,kad se sve ohladilo, ponovo je mogla da se okrece rukom, ali nekako kao da ima lufta i kad je ponovo ukljucim tandrce kao blesava,
Inace pre kvara je par dana ispustala neko cudno skripanje kad se nozevi zaustavljaju.
Jel radapciger neophodan? Posto ga nemam a necu znati ni kakav da kupim da skinem to
Last edited by Milan755 on 10 Apr 2020 08:09, edited 1 time in total.
yaki wrote:Ti alati i nisu predviđeni da se popravljaju, sklopovi su tako i toliko dimenzionisani da izdrže povremene kraće manje zahtevne cikluse. Kada se pokvare, u smeće, radni sat servisera i cena kvalitetnije zamenske komponente (recimo ležaja) obesmišljava tu intervenciju. Ne bi me čudilo da se uskoro prestane sa korišćenjem šafova u sklapanju već da se ceo uređaj u monataži jednostavno zalepi ili zalije u jednu celinu.
Izvinjavam se, u brzini nisam dobro pogledao o kojem alatu se radi već u glavi imao sliku nekog jeftinog rendeta dok sam ovo gore pisao. To tvoje se popravlja jer se radi o većem skupljem alatu bez obzira što je "jeftini kinez". Probaj da provučeš engleske termine vezane za diht abrehter kroz Google pa ćeš verovatno naći neki tutorijal ili klip na YouTube. To je generički dizajn koji se pojavljuje pod raznim brendovima.
Ma da je neko rucno rende, ne bih se nervirao zbog njega..mada imam neki einhel, ali nikad sa njim nisam dobio sve savrseno ravno kao sa ovom masinom..A posto nisam stolar, ona mi stvarno mnogo pomaze, pa bih da je vratim u zivot.
Verovatno je mrecno lezaj na glavi(osovina sa nozevima)
Pa sad i ne mora radapciger ali kineska remenica .... pazi kako udaras po njoj a i nevidim bas kao je napasovana dal ima neki osigurac....mozda spadne i sama😬
Pravljen ili kupovni i dalje je radapciger svejedno ne gine mu stari dobri cekic ,doduse po radapcigeru
Posao zamene lezaja ako ne greje ili hladi materijale jednostavno se radi uglavnom cekicem 😂 nekom cevi ,parcetom tvrdog drveta ....