Iza sebe imam jednu veliku i kompliciranu kuhinju te nekoliko ugradbenih ormara i sve je stvarno ispalo vrhunski, tako da me nije strah ici tim putem.
Do sada sam pribavio dosta dobrog alata ali isto imam neke nedoumice. Naime doticnu kuhinju i ormare sam radio prakticki bez alata, s aku-busilicom i kutnom stegom, sve je ispilala i kantirala firma te je ispalo super.
Vidim da tu na forumu dosta stolara koristi rucne alate tipa potopna pila i frezer pa me zanima da li su rezovi koji se dobivaju na taj nacin dovoljno dobri da se nose na kantiranje? Jer budimo realni na uslugu krojenja se skupi fini iznos a i neke nepravilne i kose oblike je najbolje napraviti sam.
alati koje imam su:
-Makita Sp6000j potopni cirkular s tri vodilice (1.9m, 1m i 50cm -prerezao sam jednu od 1.5m

-Dewalt 745 stolni cirkular s Bosch "expert wood" sajbom 60 zubi.
-Makita 2301fcxk glodalica s Trend pocetnickim setom glodala, paralelnom vodilicom, adapterom kojim se kaci na vodilice od potopne pile, te kruznom vodilicom.
-Ubodne pile Bosch 160bce i Makita 4329
-Preklopna pila Makita LS1019L, sajba je orginalna ali radi fini rez na iveralu pa tu za sada nemam zamjerki
-Stupna busilica koja je zapravo Makita udarna s dvije mehanicke brzine na nekom Wolcraft stalku, 35mm svrdlo, sablone, stege...
-U planu je rucna glodalica Makita u kompletu sa svim nastavcima
-Aku alati i ostalo nebitno za obradu ploca necu nabrajati
Sto se kekserice tice nju nemam ali u planu je Makitina jer nije skupa, oko 200 eura, ili mozda nesto bolje ako imate prijedlog. Ja sam sve spajao konfirmat vijcima ali volio bi da to mogu napraviti bez istih, barem tamo gdje su uocljivi. Dali se prakticira spoj keks-ljepilo za drvo ili nesto drugo?
Na kraju, sto se tice kantiranja, najradje se ne bi s time bakcao pa molim za savjet.
hvala