Na izgled su slicne to si u pravu, ma da moram ti priznati da si me iznenadio sada....
Posle toliko tvojih postova o razno raznim masinama i alatima cudi me da nisi prepoznao razliku.
Ajde da ne zbunjujemo coveka, elektricnih srafilica ima stvarno mnogo ali i namena im je takva, neke su namenjene gipsarima, cilj tih srafilica je da uvrcu sto vise srafova za sto krace vreme i da svaki bude isto utisnut u gips, onda postoje udarne za vulkanizere a namena im je skoro pa nikakva jer su slabe za dotezanje a i za odvrtanje srafova na tockovima (moje skromno misljenje ne znam dal je tako malo sam ih probao da mogu cvrsto da tvrdim) a postoje i one koje su namenjene automehanicarima opet imaju veliki broj obrtaja i zavrcu matice na masinskim navojima gde kad sraf malo privrnes rukom posle mozes i sa velikim brojem obrtaja da ga zavrces posto em je sestougaona glava pa nije potreban neki pritisak a opet ima dovoljno snage da zavrne srafove sasvim dovoljno.
Poslednja grupa su one sa malim brojem obrtaja a mogu biti i sa udarcima e takve mi koristimo, posto na velikom broju obrtaja sraf zavrnuti u drvo ili ivericu je skoro pa nemoguce, ili ce da proleti u materijal ili ce da proklizava pin na glavi a kad je drvo u pitanju verujem da bi dolazilo i do pucanja materijala..... Druga dobra osobina im je sto imaju promenljiv broj obrtaja i mogu da se koriste i za busenje i to rade sasvim korektno