Kako izbusiti rupu velicine 32mm pod uglom od 45 stepeni

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
pajja
Vrhunski majstor

Post by pajja »

opravi li sokoćalo ?
Marko Enter
Majstor majstora

Post by Marko Enter »

Probaj busi sa onom burgijom krunom , sto izgleda kao casa (naravno da bude ostra )

pozdrav Marko:cool:
Bez znanja nema zanata :)
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ma sve je pocelo kad mi je kum poklonio neki drzac za vino pod uglom
Jel ti nije tesko da postavis neku sliku toga?
Drzaci za vinske flase obicno imaju oslonce koji su u ravni, tako da dno nalegne na jedan, gric na drugi i onda je cela boca blago nagnuta ka napred, sto obezbedjuje da cep uvek bude mokar i da se ne rasusi.
Bas me zanima kako taj igzleda.
bukvalko
Zarezivač olovaka

Post by bukvalko »

Jel ti nije tesko da postavis neku sliku toga?
Postavicu cim ga izlakiram... ma prosto izgleda zamisli cetvrtasto parce daske 6x6x25cm. Krajevi su odfikareni pod 45stepeni i nekih 4 cm od vrha je rupa. Flasa nije blago nagnuta vec je skroz horizontalna jer kad je puna cep joj je i u takvom polozaju uvek prekriven vinom.
bukvalko
Zarezivač olovaka

Post by bukvalko »

=Marko Enter]... (naravno da bude ostra )
E sad ostra ili ne... valjda ih prodaju naostrene? Ja sam samo izvadio iz kutije i busio... da ih ostim to ne umem.
Kumanovac
Zarezivač olovaka

Post by Kumanovac »

borob
Precizni šegrt

Post by borob »

kod mene je to izgledalo ovako, stim sto sam na nacin koji sam vec opisao, izbusio 300 komada za popodne bez "pusenja" (palenja drveta). samo ako budem uspeo sa slanjem slike........ a ocigledno da hoce, samo sam ja morao spustiti rupu jer sam na gornjem delu radio sito-stampu.

Image

metabo:
Pogledao sam malo PhotoBucket i njegove opcije...
Izmenio sam kod za sliku tako što sam namestio da se u poruci pokazuje mala sličica, a klikom na nju dobijaš veliku.

Ako pogledaš kod

Code: Select all

[url=http://i265.photobucket.com/albums/ii233/borob/1-2.jpg][img]http://i265.photobucket.com/albums/ii233/borob/th_1-2.jpg[/img][/url]
videćeš da se mala slikica dobija dodavanjem th_ ispred naziva.

Bilo bi dobro da se koristi ovakav sistem/šablon jer nemaju svi brz link prema Internetu. Hvala.
Last edited by metabo on 16 Jan 2009 22:30, edited 1 time in total.
bukvalko
Zarezivač olovaka

Post by bukvalko »

@borb

Ovaj tvoj super izgleda. Ja jos nisam stigao da mom ismirglam onaj garez iz rupa... cim to zavrsim slikujem ga i stavljam ponosno :)
borob
Precizni šegrt

Post by borob »

metabo@ hvala za ovo uputstvo...... nisam znao!
bukvalko@ nema garezi nikakve! cisto k'o suza a ivice k'o zilet! Casna rec ali zbilja sklop koji se koristi mora da drzi veliko opterecenje! Nema luftova i klimanja inace .........
Marko Enter
Majstor majstora

Post by Marko Enter »

Si ga uradio ??

pozdrav
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

@borob

link prma slici u ovoj poruci viewtopic.php?pid=10917#p10917 više nije aktivan jer si sliku, verovatno, obrisao, preimenovao... Slike koje se hostuju na drugim serverima, a koriste kod nas u forumu, bi trebalo stalno da ostanu tamo gde se hostuju, na nepromenjenom mestu i sa nepromenjenim imenom. Hvala.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Sad se setih. Video sam neki dan ovu burgiju u Merkuru. Proizvodjac je neki kinez (sad ne mogu da se setim firme al nesto Win...). Kad sam video njihova "dleta za duborez" na kojima pise "dedge iz perfectly buffed and polished"... (svidja mi se ovo "dedge" umesto "edge" odnosno ostrica).
Nisam bas siguran da li imam u kuci dovoljno grubu turpiju, kojom bi mogao da napravim onako grubu ostricu :)
Daklem ne cudi me vise sto je palila drvo, verovatno je tupa ko asov.
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Kakvo elementarno nepoznavanje engleskog jezika :)

dedge je "d edge", a d na početku je određen član u engleskom jeziku. Konez koji je radio pripremu za štamu se školovao u Srbiji i učio Vukov pravopis i čuveno pravilo "piši kao što govoriš, a čitaj kao što je napisano", pa je tako the postalo d. Vrlo jednostavno :)
Marko Enter
Majstor majstora

Post by Marko Enter »

Aha evo imamo dobrog poznavaoca engleskog :) de kad smo vec tu kod engleskog el mozes da mi prevedes jednu knjigu od 1000 stranica :D
Malo sale , ali sad ozbiljno , el bi mogao neko da mi prevede jedno 3-4 strane u vezi parenja drveta i krivljenja , a i nebi bilo lose to posle da se postavi ovde na forum, koristice mnogima , a tu ima i slika

pozdrav Marko
Marko Enter
Majstor majstora

Post by Marko Enter »

Dobrovoljac koji se javi poslacu mu e-mailom te stranice 3-4 str .. pa on posle neka otvori ovde temu i okaci to

pozdrav
Post Reply