Viseci kupaonski element

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
ninja
Majstor stolar

Viseci kupaonski element

Post by ninja »

Ljudi želje kuaponski element širine 95 cm, visine 60 i dubine 65, sa dvije tandem ladice. Ali žele i da taj element bude bez nogica, da visi u zraku.
Mogu ga utiplati sa stražnje strane i da desne bočne jer sa te strane ide do zida. Da li će to dovoljno dobro držati? Pitam zbog dubine elementa. Da li je potrebno i bočno ga tiplati ili je dovoljno samo sa stražnje strane? Da li bi bilo bolej staviti duple nosače pa ga ušarafiti na sredini i pri vrhu?
BILJEŽNIK
Vrhunski majstor

Post by BILJEŽNIK »

Nemoj šparati na nosačima. Mada, bitnije je kakav je zid.
ninja
Majstor stolar

Post by ninja »

nije mi problem staviti i 6 nosača, nego samo pitam zbog veličine elementa, da li je to preveliko da se vješa na zid (zbog dubine lementa od 65 cm)? ako treba kupim tiple od 10 cm i šarafe od 12cm.
sasasasa
Velemajstor

Post by sasasasa »

Ne bi trebao biti problem. U dobrom zidu tiple mogu držati i element i tebe da sjedneš na njega
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Drze kuhinjski natovaren kamenjem :) (keramika)
Fakat, jesu plici, al obicno u kupatilo ne idu bas tako teske stvari.
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

Ne bi trebalo izmišljati toplu vodu. Kupi sistem za kačenje donjih delova kuhinje bez nogica I komoda za umivaonik. Najjednostavnije rešenje.
Koliko se sećam
Libra h7 -240 kg ( moguće dobaviti profil ch , svaki nosivosti 100 kg)
Libra bs -300 kg
Normalno tiplove treba izabrati po vrsti zida ( gips,cigla,beton....)
Last edited by daleko on 12 Mar 2019 22:12, edited 1 time in total.
borism25
Majstor

Post by borism25 »

Camar 807, imam kod sebe stavljene 2m komoda, 6 modern slide ladica, visina i dubina je 40cm, sve je od bora i fronte. kad nema mjesta sjednem gore, drzi se na 2 takva. Fischer tiplovi, 10-tka, 100mm dubina

Ako te sigurnost pati, u donjem dijelu ako je nesto tesko uzmem zeljezo "L" profil i ubacim ga s donje strane di se nevidi, i njega utiplam u zid, sluzi mi kao "zub" da nepropadne dolje.

Image Image
Last edited by borism25 on 12 Mar 2019 23:17, edited 1 time in total.
ninja
Majstor stolar

Post by ninja »

ok, budem onda stavio 4 nosača i dugačke tiple.
Vidim da ovaj camar 807 ima za kupiti u schachermayer-u, da li još negdje ima za kupiti? Piše cijena 68 kn/kom. Da li komad znači par ili je to samo jedan nosač? Ako je samo jedan, onda je to puno, dati preko 20€ samo za nosače.
borism25
Majstor

Post by borism25 »

ninja wrote:ok, budem onda stavio 4 nosača i dugačke tiple.
Vidim da ovaj camar 807 ima za kupiti u schachermayer-u, da li još negdje ima za kupiti? Piše cijena 68 kn/kom. Da li komad znači par ili je to samo jedan nosač? Ako je samo jedan, onda je to puno, dati preko 20€ samo za nosače.
ma do 30kn je komad, par je max 65kn

https://webshop.schachermayer.com/cat/h ... 00_24108_1
Last edited by borism25 on 13 Mar 2019 16:02, edited 1 time in total.
ST STOLAR
Majstor stolar

Post by ST STOLAR »

Image

Ništa bolje od ova dva kom. ti nije potrebno a košta par 1-1.50 eur. Umjesto euro vijkom na korpus pričvrsti sa vijcima 4x17 i stavi Fišerove tiple DuoPower od 10mm. Nema da mrdne.

Image
Last edited by ST STOLAR on 13 Mar 2019 20:35, edited 1 time in total.
ninja
Majstor stolar

Post by ninja »

Zašto umjesto euro vijka staviti 4x17? Zar ne drži bolje euro vijak od 4x17?
borism25
Majstor

Post by borism25 »

ST STOLAR wrote:[url]http://www.stolarskaradionica.com/forum/uploads/thumbs/929_fiksni_nosaaei.jpg[/url]

Ništa bolje od ova dva kom. ti nije potrebno a košta par 1-1.50 eur. Umjesto euro vijkom na korpus pričvrsti sa vijcima 4x17 i stavi Fišerove tiple DuoPower od 10mm. Nema da mrdne.

[url]http://www.stolarskaradionica.com/forum/uploads/thumbs/929_duopower.jpg[/url]
Drzat ce i ovo, ali s onim imas opciju mrdanja podizanje spustanje s lakocom dotjeras u vagu, kad sam na montazi sam = glavobolja. Podbaci od dolje da dotjeram do vage stisnem pa malo povuce zid itd itd. Ja bi rade riskirao tih 50kn razlike na svoju stetu i ljudima napravio kako treba. Posto nema od dolje zub na kojem ce sjediti. Ja isto ne koristim euro vijke, imam valjda jednu punu kutiju. Samo 4x17
ST STOLAR
Majstor stolar

Post by ST STOLAR »

ninja wrote:Zašto umjesto euro vijka staviti 4x17? Zar ne drži bolje euro vijak od 4x17?
Ne drži
ST STOLAR
Majstor stolar

Post by ST STOLAR »

borism25 wrote:
ST STOLAR wrote:[url]http://www.stolarskaradionica.com/forum/uploads/thumbs/929_fiksni_nosaaei.jpg[/url]

[url]http://www.stolarskaradionica.com/forum/uploads/thumbs/929_duopower.jpg[/url]
Drzat ce i ovo, ali s onim imas opciju mrdanja podizanje spustanje s lakocom dotjeras u vagu, kad sam na montazi sam = glavobolja. Podbaci od dolje da dotjeram do vage stisnem pa malo povuce zid itd itd. Ja bi rade riskirao tih 50kn razlike na svoju stetu i ljudima napravio kako treba. Posto nema od dolje zub na kojem ce sjediti. Ja isto ne koristim euro vijke, imam valjda jednu punu kutiju. Samo 4x17
I ovi nosači imaju mogućnost podešavanja dolje gore
ninja
Majstor stolar

Post by ninja »

ST STOLAR wrote:
ninja wrote:Zašto umjesto euro vijka staviti 4x17? Zar ne drži bolje euro vijak od 4x17?
Ne drži
Može objašnjenje zašto? jer šaraf je deblj i ima širi navoj.
Post Reply