Zaboravi stolove koje vidjas po radnjama kao racunarske.
Mislim da su nastali tako sto je pre jedno 20 -25 godina neko rekao u fabrici jeftinog namestaja dizajneru kako da na postojeci radni sto stavimo racunar a ne menjamo proizvodnju, pa je izbacena fioka a stavljena polica za tast i misa.
Nikakva klizna ploca pitaj bilo koga ko ozbiljno radi sa racunarom. Obicno pored tastature i misa treba jos puno mesta za sve i svasta.
I tu ne racunam stampac skener i slicno. Skoro uvek idu zvucnici zatim lampa pa onda ljudi jedu piju stavljaju knjige i sveske pored telefon (telefoni) i sta sve ne.
Sto veca ravna ploca, dubina 80 jeste za mene minimum. Bolje da se monitor(momitori) malo podigne na policu/postolje koja stoji na stolu u ispod nje da idu tast i mis ako mora zbog prostora.
Ako ima mesta zbog visine za kliznu policu za misa i tastaturu ispod stola, stavi tu umesto nje veoma plitku fijoku za gluposti tipa olovke, USB flesovi, memorijske kartice, kablici za povezivanje citaci kartica baterije i slicno zavisi sta covek koristi.
Preporuci mu bezicnu tastaturu i misa i jako je zgodno da monitor na sebi ima USB.
Ploca nikako iverica po meni, dobro farban MDF kao za auto industriju ili puno drvo (ista cena izadje)
Na zalost sper u blizini nemam gde de nadjem pa i ne radim sa njim tako da nemam iskustva (sem za ledja i dno fijoka).
Radio sam ceo veoma ozbiljan rad o ovome i neverovatno je koliko najmanje na produktivnost uticu tehnicke osobine samog racunara sem ako nije baaaas preslab za posao koji treba da radi. Vise znaci da se da 300 evra za klimu da ljudima bude udobnije u prostoriji nego 4 x po 300 evra na bolje masine (ne racuna se monitor).
Druga je stvar ako se to koristio usputno i samo kao zabava, kao meni sad

no i tad ne mozes da izbegnes ciscenje i povezivanje necega sto neko donese.