fox22 wrote:Na slici se vidi da list šeta ljevo desno.
Å to se tiče listova ne želim raspravljati
Da bi kupio ovo (254mm) moram potegnuti minimalno u london a to mi se neda a poštarina je jednaka vrijednosti listova https://www.ebay.com/itm/Freud-Pro-Twin ... 0#viTabs_0
Meni za 25 30m reza mjesečno izvrstan https://www.amazon.co.uk/Bosch-26086404 ... VFDGTG0A5N.
Za poprečni rez u iveralu https://www.amazon.co.uk/Bosch-26086425 ... B008HRGR28.
Sa ta dva lista i glodalicom napravio dve sobe komplet rezultat odličan.
Ne ubijajte čovjeku volju za stolarijom .
Vama kao profi stolarima razumljivo da je bitna viša kvaliteta kad režete možda i 100m reza dnevno.
Ne želim nikoga uvrijediti jer ste tu na forumu vjerovatno svi profi stolari a ja upalim makinu tri puta tjedno.
Još jednom se ispričavam ako sam koga uvrijedio.
Levo desno je jasno, al ne razumem sta je napred-nazad.
Cekaj... freud iz UK ti ima preveliku postarinu, a bosch i makita iz istog tog UK (amazon.co.uk) nemaju?
Nadalje, freud, cmt... se prodaju i ovde i u Hr, na brzinu: http://www.minifarma.hr/proizvodi/pribo ... -pile-list ima ga sigurno i u Bosni (bar 30-tak pogodaka za olx.ba)
Niko se ne vredja, samo diskutujemo.
Upravo ne zelim da ubijem coveku voljuu za stolarijom, tako sto cu ga savetovati da kupi djubre od alata i onda se pati s njim.
Ja bi prvo skinuo taj list a stavio drugi , pa nek pozajmi covek ako ima od koga ako i taj list baca ,nek rasturi sve do osovine pa onda kod strugara .
Pozdrav
Ne bi hteo da ulazim u ocenjivanje koji je dobar ili los list iako do sada koristim Freud i CMT i do sada nisam imao probleme .U samoj diskusii imalo je predlog oko nabavke Bosch lista i to me je navelo da vas pitam dali je istina da Bosch narucuje listove od Freud ali pod imena Bosch jer sam na jednom Bugarskom foruma to procitao .Isto tako pisalo je da se Freud proizvodi i u Turskoj mislim da ima fabriku i tamo ko zna gde sve ima .Inace Bugare iako imaju sve brendove od listove a imaju i proizvodne pogone Pilane koja je ratu sa pojedinim trgovcima listova koju prodaju samo ime njihovog brenda a listove se proizvode na sasvim drugim pogonima sirom Bugarske, nabavku listova a i ostalih proizvoda idu preki Ebey.co.uk za koga su jako vezani i rado preporucuja da se bilosta nabavi preko tog sajta.Malo sam oduzio i oduzeo vam od vremena ali sam hteo da pitam jel i ono gore oko Boscha ima vistine i ne bih hteo da nekoga navredim ili se dokazivati dali je to istina ili ne svako ima pravo da proba ali u ovom sportu proba moze biti
fatalna i za nekoga kraj karijere .Zato je lepo cuti i saslusati iskusnije koji sto su iskusili i proverili jer razlika u ceni od 20-30 evra je zanemarliva u odnosu onoga sta se moze desiti to ne znaci da se mozda nece desiti i listom od poznatog brenda ali procenat je mali u odnosu drugih jer u bilo sta postoi procenat rizika koja sama fabrika to zna.Inace i ja nabavljam listove iz Bugarske preko posrednika ali video sam da su preko Ebey.co.uk jeftinije .
Jos jednom se izvinjavam sto oduzio i oduzeo vremena pozdrav
Bosch Top Precision serija stvarno lici na Freud, po svim elementima. To ne znaci da je stvarno Freud u pitanju. No, postavlja se pitanje zasto platiti viuse za Freudovu testeru koju je potpisao Bosch? Upravo gledam, u Srbiji je istovetni freud jeftiniji od Bosa za nekih 20 eura, ili 25%, kod jeftinijeg dobavljaca. Nije mala razlika.
Jos gore, za upola manje para mogu da se nabave rtestere koje su kompletno napravljene u Engleskoj. Atkinson Walker je po svima koji su probali bolji od Freuda.
Možda sam se malo nespretno izrazio.
Želja mi je bila kupiti ovo https://www.ebay.com/itm/FREUD-PRO-TCT- ... SwtGlZAb8~
po toj cijeni a frendica iz londona dolazi često samo to se mislim može voziti (ako i tako) samo u velikom koferu a ne gore s putnicima.
Å to se tiče poštarine na amazonu je oko božića bila poštarina 6 funti za 2 lista koja sam kupio za cifru od 50 funti(plavi boš i obični boš 254mm).
Želja mimje ubosti dva freud-a po razumnoj cijeni jer ne želim hraniti lakalne prevarante u hr. koji to prodaju po ludim ciframa https://www.conrad.hr/?websale8=conrad-hr&pi=509255.
Na žalost neznam naljepiti slike da ti potkrijepim a i vičniji sam stolariji nego tipkanju sa mojim čevapima od prstiju.
Tako da je ptt 20 funti previše za mene.
Pozdrav i nisam valjda preveliki gnjavator ako želim ušparati na poštarini u ime boljeg lista jer mi hitno treba freud za ripanje.
Moze u predatom prtljagu, ako avio karta ukljucuje predati prtljag, sto je sve redje u evropi sa jeftinim kartama. Skoro sam leteo do Minhena, nije bio dozvoljen cak ni rucni prtljag pune velicine, samo torba za lap top.
Freud je imao prodavnicu na pola puta izmedju Gorice i Udina, to tebi ne bi trebalo da je predaleko. Mozda mogu i oni da ti posalju postom.
Za sta palnioras ovo sto si postavio link na e-preju? Te dve testere su za cordless, i jako su tanke, tako da je pitanje za sta su osim bateriske testere. Zato je i cena takva, prilicno niska, posto nema puno karbida.
I izbegavaj Conrad za bilo sta, oni su preskupi svuda u svetu.
BR wrote:Moze u predatom prtljagu, ako avio karta ukljucuje predati prtljag, sto je sve redje u evropi sa jeftinim kartama. Skoro sam leteo do Minhena, nije bio dozvoljen cak ni rucni prtljag pune velicine, samo torba za lap top.
Freud je imao prodavnicu na pola puta izmedju Gorice i Udina, to tebi ne bi trebalo da je predaleko. Mozda mogu i oni da ti posalju postom.
Za sta palnioras ovo sto si postavio link na e-preju? Te dve testere su za cordless, i jako su tanke, tako da je pitanje za sta su osim bateriske testere. Zato je i cena takva, prilicno niska, posto nema puno karbida.
I izbegavaj Conrad za bilo sta, oni su preskupi svuda u svetu.
Ove male su mi za ručni jer imaju anti kickback po njihovim tvrdnjama tako da mi se to čini sigurnije.
a čekam da naleti 250 freud sa nekom nižom poštarinom jer ako ode žena kod frendice u UK za te novce mogu opremiti dve radione.
Hvala na brizi i preporukama.
@blazevski
Nije problem sto se nesto proizvodi u Kini ili Turskoj ili bilo gde.
U krajnjoj liniji, Intel vec decenijama proizvodi procesore u Maleziji, Ford proizvodi najprodavaniji kombi svih vremena (Tranzit) u Turskoj, Fiat pravi 500L u Srbiji, pa se niko ne buni.
Problem je kad platis ime poput bosch-a a dobijes Kineza koji nije napravljen u Bosch fabrici u Kini, ili Freud u Turskoj, vec u nekoj njihovoj manufakturi i kvaliteta je kao i womax, enhell, vilager, ili cega sve ima unaokolo. U sustini, firma u Srbiji, Nemackoj, sigurno ima takvih i u Hrvatskoj i po ostalim exYu republikama, ima samo kancelariju i racunovodstvo, a sve se samo narucuje od kineskog prodavca.