Ostao sam bez mojih 3 Pfeil jer je neko dok sam bio odsutan “pozajmio†i zaboravio da vrati.
Video na KP-u Mora nozeve Raspitao se malo i resio da probam sa Mora 122 (ravno secivo zakrivljena ledja) jer to je oblik koji sam naucio da koristim
120 je ravna ledja krivo secivo a 106 produzeni 120.
Da podjemo od najlosijeg

1) Ovo je moje i radim na skoro svemu pa i nije zamerka
Odlicna drska ali ja volim moj finis na drskama – najudobniji mi je.
No posto je originalni finis ulje – pesma. Nema skidanja starog, kratko smirglanje bordo scotch brite- om jedan sloj lanenog, 3 selaka , sivi SB, i na kraju vosak.
2)
Noz je tang tipa tako da ako ostanete bez drske relativno lako mozete da napravite svoju ili ako vam se ne svidja oblik napravite po vasoj zelji.
Kome se rasklimala drska na velikom nozu za figure zna sta pricam.
3)
Nozevi stignu sa odlicnom geometrijom – Ovo nisu mali i tanki nozevi za detalje (2.8mm debljina na ledjima).
Vise za skidanje mase ali... 122 radi i detalje kao bombona, sve sem najsitnijih.
4)
Stignu dobro naostreni. U stvari odlicno, dovoljno da odmah probate i na mekom i tvrdom drvetu, cak i na kori i duugo drze ostricu radili na lipi ili orahu zaguljene texture, da ukljucujuci i delove sa cvorovima ili izlaska grana (Pa oko njih se i prave figure:)
5)
Finale

Jos bolje Ostri ih sve

Norton India – arkanzas
DIA naravno
Smirgla
I da napomenem covek koji ih prodaje je ekstremno dobar lik (momak covek - ne znam koliko je star)
Ucinice sve da vam pomogne pri izboru, nabavi i ono sto nema - meni Mora 122 koja nije bila u ponudi.
PS
Probajte ako vam treba noz za figuru ili .... ma radim mnogo toga sa njim, 122 - ludacki je dobar. Jos uvek mi fale dva mala tanka Pfeila ali ovo mi je jedna od najboljih ako ne i najbolja kupovina do sada.
106 je odlican univerzalan noz za stolare.
vidite valjda koliko se smejem dok pisem a nije radjeno na brzinu vise od 3 meseca sam cekao.
Ako moderatori misle da je reklama neka brisu, izbace sta ne treba ali bila bi grehota da ljudi ne znaju o ovim nozevima.