Nova pila

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

Sasa, to je sve krpez za ono za sta sluzi ozbiljna stacionarna testera. Potpuno druga kategorija, i uopste nije zamena.
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Ali moze i ona da presece dasku ;)
Sa kvalitetnim alatom je milina raditi.
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

Moz i sekira da presece dasku. Il Power Dragon motorka..
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

sasa, ima prilicno toga sto mozes sa stacionarnim, a ne mozes sa rucnim cirkularom pa koliko god on bio dobar.

Probaj da rucnim cirkularom raseces letvu od 5 ili 10 cm sirine uzduz. Ili bilo kakvu operaciju duz necega uskog. Ili popreko da preseces nesto sto je 10cm dugacko.
Cim dodjes do bilo cega sto je manje dimenzije od ploce rucnog (bilo popreko, bilo uzduz), on je nemocan.
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

A jos zamisli muke da na toj letvi pravis kanal sirok 10mm i dubok 3mm. Muka ziva...al moze, naravno
djuro2
Majstor majstora

Post by djuro2 »

maricaiivica wrote:A jos zamisli muke da na toj letvi pravis kanal sirok 10mm i dubok 3mm. Muka ziva...al moze, naravno
Moze se sve to raditi sto ste gore naveli potopnim cirkularom. Ja radim takve stvari. Malo, veliko, usko siroko sve ide, ali ovo sto si napisao muka ziva je istina :)

Ja sam isto hobista al bi vrlo rado ovaj svoj set zamijenio hammerom samo sto sam ja krenuo drugim putem sto se opreme tice.
Neznalic
Precizni šegrt

Post by Neznalic »

Trebami baš stolni cirkular jer za npr. da izradim kćerki malu stolicu od masiva to nemogu s potpnom pilom...
imam ručnu pilu (nije potopna) bosch, nju koristim za usitnjavanje materijala i to je to za nešto precizno tipa mali namještaj ili neke ukrasne kutije mi i nije baš...
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

???... kako vam uspeva da rasecete nesto usko? Potapajuci ili ne, sve jedno.
Jedino neke "vradzbine" tipa da se utegne medju dve daske, pa jos stoper u sredini...
djuro2
Majstor majstora

Post by djuro2 »

mbole wrote:???... kako vam uspeva da rasecete nesto usko? Potapajuci ili ne, sve jedno.
Jedino neke "vradzbine" tipa da se utegne medju dve daske, pa jos stoper u sredini...
Nemojte se sad zapaliti stacionarno masinari :)
usko siroko dugacko kratko sve mogu odraditi sa potapajucim cirkularom. Kad ulovim vremena kroz par dana slikat cu pa da vidite kako ja to radim. Samo cu ponoviti da to kako ja radim nije za volumen, ali moje potrebe zadovoljava skoro pa 100%. Radio i klupice i stolceke tipa ovoga

Image

Image

Uglavnom biram projekte koje mogu odraditi tako da se i vara malo :) U svakom slucaju gledao sam taj Hammer o kojem se prica i to mi izgleda (a valjda i je ) vrlo ozbiljna masina. Ako imas para uzmi to i za 5 godina i hrpu dobrih projekata neces ni znati jel to bilo 2000 il 3000 il koliko vec tisuca :skratta:
drjackas
Majstor početnik

Post by drjackas »

Čekaj Đuro, da li se radi o ručnoj kružnoj testeri ili o nečem drugom?
djuro2
Majstor majstora

Post by djuro2 »

drjackas wrote:Čekaj Đuro, da li se radi o ručnoj kružnoj testeri ili o nečem drugom?
Festool TS 55EBQ potopna pila
Neznalic
Precizni šegrt

Post by Neznalic »

Đuro svaka čast ako si to odradio sa ručnom pilom...
Dogovorio sam se s Totusom da ih posjetim u ponedjeljak da vidim kak to izgleda u živo ;).
Još mi je ponudil u tu cijenu motor od 4 kw, kak izgleda budem žmeknul tih 3 k eura pa makar stavil zube na klin.
Čim duže gledam pilu sve više se vidim s njom :hjarta: :krama:
Last edited by Neznalic on 16 Mar 2018 14:57, edited 1 time in total.
drjackas
Majstor početnik

Post by drjackas »

sasasasa
Velemajstor

Post by sasasasa »

Jedini problem u radu sa potopnim cirkularom je (pored toga što duže traje) pričvrstiti materijal. Zato i jesam napomenuo sto.

https://www.youtube.com/watch?v=BZPy8gztEaM

S tim što ga ja ne bih kupovao, već napravio nešto slično.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ne pricamo o istim stvarima.
Nisam rekao da odsecem usku letvu. Ako je daska iz koje se sece dovoljno siroka, to naravno nije nikakav problem.
Problem je kad polazis od relativno uske letve/daske, pa jos nju treba da raseces. Recimo imas letvu koja je siroka 6cm, a treba da je stanjis da bude 5.
Post Reply