Usisivac za piljevinu
Br u pravu si. Zdravlje je Prvo al ljudima je mnogo 500 evra. Kriva je drzava. A umotavanje stvari. Steta sto nisam snimio kako sam nedavno umotavao hi fi sistem marke NAD. Pa za dedu dok je bio ziv nisam tako brinuo
Last edited by daleko on 09 Mar 2018 18:40, edited 1 time in total.
Ma hvala ti, u drugim sam shemama, samo moras u zavisnosti od situacije da preuzmes komandu u startu, da te drugi ne vitlaju, jednostavno saslusas sta hoce i napravis uvid u trenutno stanje pre konacnog dogovora i tek onda mozes da pravis predracune. E sad ako on hoce i da mu operes prozore, to je dodatna cena, pa ako zna da izigrava gospodu neka plati.daleko wrote:Ako si zainteresovan izvoli nudim saradnju
Sad ozbiljno. Prosle godine investitor Vitalij. Advokat onog vlasnika kluba u Londonu. Stan na moru. Covek zakazao Armani tapete. Cekao ih cetiri meseca. Cim su stigle zena pozelela da ih vidi na zidu. E sad ja bih dobro platio nekog ko bi organizovao tog investitora da se tapeti ne lepe dok ja ne zavrsim sa rezanjem, rendanjem.... ubediti klijenta je misija nemoguce. I objasni mi kako bez usisivaca Rezati?
Last edited by daleko on 09 Mar 2018 18:53, edited 1 time in total.
Kriva je NATA..
Mi smo specijalci da pronadjemo nekog drugog ko nam je kriv za nesto. Ako pricamo o raku, svaki dan citas o tome kako je kriv NATO. Al zato kada nekome ispred kuce pocne da raste trava izmedju plocica, umesto da se sagne, isprska totalom. Kada treba da se procisti septicka jama sipas zivu. Uzme nesto da privari, koji moj ce naocare, one su samo sa slabice. Kad treba da se potpali rostilj, sunes malo bezolovnog po uglju. Kao i sa usisvacem, glavno da usisava, da moze sam da se ukljuci, i da nije skup. Jel ionako je kriva NATA.
Kod nas jos nisam video preciscivace vazduha u radionici, koje prakticno drzi svako pocevsi sa amaterom tamo gde nije kriva nata. Nista komplikovano, kutija u kojoj je montiran filter, i ventilator koji obrce vazduh, da bi se smanjila leteca prasina u prostoru. Naravno sa HEPA filterom, ispod mikrona. I nije zbog farbanja, nego zbog pluca.
Da budem iskren, nisam ni ja mnogo bolji. Uzeo sam parce kanala sa ventilatorom, pre dve tri godine, samo da zakacim filter, i jos uvek stoji. Ne mogu da nadjem filter. I op cvrc gevezen zajn.
Mi smo specijalci da pronadjemo nekog drugog ko nam je kriv za nesto. Ako pricamo o raku, svaki dan citas o tome kako je kriv NATO. Al zato kada nekome ispred kuce pocne da raste trava izmedju plocica, umesto da se sagne, isprska totalom. Kada treba da se procisti septicka jama sipas zivu. Uzme nesto da privari, koji moj ce naocare, one su samo sa slabice. Kad treba da se potpali rostilj, sunes malo bezolovnog po uglju. Kao i sa usisvacem, glavno da usisava, da moze sam da se ukljuci, i da nije skup. Jel ionako je kriva NATA.
Kod nas jos nisam video preciscivace vazduha u radionici, koje prakticno drzi svako pocevsi sa amaterom tamo gde nije kriva nata. Nista komplikovano, kutija u kojoj je montiran filter, i ventilator koji obrce vazduh, da bi se smanjila leteca prasina u prostoru. Naravno sa HEPA filterom, ispod mikrona. I nije zbog farbanja, nego zbog pluca.
Da budem iskren, nisam ni ja mnogo bolji. Uzeo sam parce kanala sa ventilatorom, pre dve tri godine, samo da zakacim filter, i jos uvek stoji. Ne mogu da nadjem filter. I op cvrc gevezen zajn.
A jel znas ti koliko prasine ima u pripremi za lakiranje ? A maski imam punu fijoku, zastitne kombinezone i tampone za usi, razne rukavice i sve resto do vatrogasnog aparata.BR wrote:Ili jos bolje, koliko vas nosi zastitnu masku, sa odgovartajucim filterom za prasinu dok radi. U kom slucaju cim ukljucim lektriku. Sa rucnim masinama nemam tih problema, prvo sa secivima nema sirtne prasine, a sto se smirglanja tice, da budem iskren, osim jako grube, ne secam se kada sam koristio smriglu.
Ova tema bi imala malo vise smisla ako bi se znalo gde se sta upotrebljava, na terenu, u radionici ili na terasi, u garazi... A davati 1000 eura samo za neki usisivac, to ja prvi necu, jer u ovim poslovima uvek ima bolje ili prece i uvek fali jos nesto.
Last edited by Pezzo on 09 Mar 2018 18:54, edited 1 time in total.
- Kole-Stolar
- Majstor majstora
Slazem se, zdravlje i bezbednost radnika treba da bude na prvom mestu.
Daleko, na zalost ima takvih ali takvi ce tolko i da traju.... Nemoj iz mog posta izvuci misljenje da sam skrt :smejanje: naprotiv, skoro sve sto zaradim ulazem u modernizaciju mehanizacije i unapredenje poslovanja pa tako ce na red jednog dana doci i neki profi usisivac a do tad sa ovog kucnog treba preci bar na neki sa automatkim ukljucivanjem pa makar i kinez bio
Daleko, na zalost ima takvih ali takvi ce tolko i da traju.... Nemoj iz mog posta izvuci misljenje da sam skrt :smejanje: naprotiv, skoro sve sto zaradim ulazem u modernizaciju mehanizacije i unapredenje poslovanja pa tako ce na red jednog dana doci i neki profi usisivac a do tad sa ovog kucnog treba preci bar na neki sa automatkim ukljucivanjem pa makar i kinez bio

Sve je moguce, za nemoguce treba malo vise vremena !
Pezzo, ti si otišao na opremanje eterijera ili u izgradnji ili u restauraciji. Å ta je sa manjim poslovima kojih , usput, ima najviše? Ne možeš od ljudi očekivati da isprazne kuću ako im mjenjaš kuhinju ili ormar.
Sreća ja živim u Bosni. Ovdje ti domaćica ne da da čistiš za sobom. Å ta bi rekli ljudi ako ona to ne uradi?
Sreća ja živim u Bosni. Ovdje ti domaćica ne da da čistiš za sobom. Å ta bi rekli ljudi ako ona to ne uradi?

Pa uracunas mu jos neku dnevnicu vise za montazu, jer ces silno vreme izgubiti ako za svako ukrajanje moras da izlazis napolje radi rezanja. Sve zavisi koliki je posao, ali u principu sve se moze i zastititi najlonima pre pocetka posla, ali to su retkosti i samo ako sam prihvatis da udjes u neciji stan pa da mu sklanjas stvari da bi mogao da radis. Ako tako radis, to su onda "triper" kombinacije.daleko wrote:E sad ja bih dobro platio nekog ko bi organizovao tog investitora da se tapeti ne lepe dok ja ne zavrsim sa rezanjem, rendanjem.... ubediti klijenta je misija nemoguce. I objasni mi kako bez usisivaca Rezati?

Kuhinja i ormari su namestaj i to se samounosi i eventualno kaci na zid, a enterijer je sve ono sto se ugradjuje i vise ne pomera, kao na primer stepeniste, lamperije i obloge, pregrade, plakari...i tu postoji velika potreba za ukrajanjem na licu mesta. Ko nece da obezbedi uslove, neka posle sam cisti.sasasasa wrote:Ne možeš od ljudi očekivati da isprazne kuću ako im mjenjaš kuhinju ili ormar.
Pezzo nisi radio za ruse. Poseban mentalitet. Covek mi poklonio teka aspirator sirine 90. Nesto mu nije Lep. Posle tri dana me zove da mi pokloni mile koji smo namontirali suvise bucan. Onda mi platio demontazu kuhinje,razvalili plafon od gipsa sproveli cevi I negde iznad kupatila ugradili ventilator u cevi da se be cuje. Onda ponovo napravili plafone i platio montazu kuhinje. Ko njih moze nesto da ubedi