Usisivac za piljevinu
Ljudi svi usisivaci rade super. Ali primer...
Uradis stan kljuc u ruke. Pre postavljanja laminata Ili podne daske usisavas ne preskupim usisivacem. Posle toga predjes salvetom po zidu an a tapetama Koje su zalepljenje prethodnog dana tanki sloj prasine . A one Radjene po narudzbini. Neprijatno narocito kad investitor to primeti. Onda shvatis razliku.
Mada u principu svi oni rade. Razlike nema
Uglavnom shvatis da tu sitnu prasinu ti udises
Ili sto bi rekli za kucne usisivace i sloboda cacak radi, zasto je dayson skuplji
Uradis stan kljuc u ruke. Pre postavljanja laminata Ili podne daske usisavas ne preskupim usisivacem. Posle toga predjes salvetom po zidu an a tapetama Koje su zalepljenje prethodnog dana tanki sloj prasine . A one Radjene po narudzbini. Neprijatno narocito kad investitor to primeti. Onda shvatis razliku.
Mada u principu svi oni rade. Razlike nema
Uglavnom shvatis da tu sitnu prasinu ti udises
Ili sto bi rekli za kucne usisivace i sloboda cacak radi, zasto je dayson skuplji
Last edited by daleko on 09 Mar 2018 09:00, edited 1 time in total.
Mene zanima konkretno kupovina usisivaca do 200e jer usisivac koji posedujem Karcher nema automacko paljenje alata.Najvise mi se svideo Bosch AdvancedVac 20 cena oko 100e bez pdv-a ipak nov usisivac sa garancijom pa mi nekako deluje kao dobar izbor.U polovan alat bas nesto i nemam poverenja za vikend sam bio da kupim tri solo bosch srafilice 14,4 v prodavac ih nahvalio presao 160 km i okrenuo se i kenuo kuci posle pet minuta cisto sranje a prodavao ih po 50 i 70 e kom.
Nevolja je, sto rece daleko, sto u toj kategoriji, u sustini kupujes onaj od 100, smao si ime platio 200.
Ako ides na taj rang cene, uzmi nesto tipa Enhella. Imam dva (jeste i ja da imam neki njihov alat
). Rade. Jedan je sa automatom za ukljucivanje, taj je bio reda 100 evrica nov pre par godina. Ja sam ga kupio polovnog za 30, temeljno ocistio (neko je redio gips-karton sa njim, bio je zasran za sve pare), stavio nov filter, i evo ga veselo usisava sve i svasta vec nekih 6-7 godina. Od piljevine, preko maltera, pa do spona sa struga za metal. Jedina mana je sto se prilicno dere, mada je dosta tisi od prethodnog modela (promenili su dizajn turbine).
Ono sto placas kod ozbiljnijih usisvaca su daleko kvalitetniji filteri, to jest manje prasine prolazi kroz njega, automatiku koja otresa filter, regulaciju jacine usisavanja, koja je i te kako pozeljna kod brusenja (jeste, ako previse "vuce" to je efektivno kao da previse pritiskas brusilicu), kvalitetnije motore...
Ako ides na taj rang cene, uzmi nesto tipa Enhella. Imam dva (jeste i ja da imam neki njihov alat

Ono sto placas kod ozbiljnijih usisvaca su daleko kvalitetniji filteri, to jest manje prasine prolazi kroz njega, automatiku koja otresa filter, regulaciju jacine usisavanja, koja je i te kako pozeljna kod brusenja (jeste, ako previse "vuce" to je efektivno kao da previse pritiskas brusilicu), kvalitetnije motore...
Pasuje fizicki, verovatno da nisu isti po finoci. Ono sto ne smeta Kliu, napravi kermes u tvojim plucima.
I to je najbitnija sustionska razlika izmedju jeftinih i skupih usisvaca. Kada se usisava metalni spon, nema nikakve veze, ali kada je u pitanju fina prasina od drveta, itekako bitno. Ta prasina od drveta, ispod mikrona, je ozbiljno kancerogena. NEsto ne vidim da razlika od koje stotine eura vredi zezanja. A maska sa HEPA filterom je ionako obavezna, cim se dize prasina.
I to je najbitnija sustionska razlika izmedju jeftinih i skupih usisvaca. Kada se usisava metalni spon, nema nikakve veze, ali kada je u pitanju fina prasina od drveta, itekako bitno. Ta prasina od drveta, ispod mikrona, je ozbiljno kancerogena. NEsto ne vidim da razlika od koje stotine eura vredi zezanja. A maska sa HEPA filterom je ionako obavezna, cim se dize prasina.
- Kole-Stolar
- Majstor majstora
Daleko, opet dolazimo do toga da se ne moze uporediti ono gde ti radis tj tvoje trziste i trziste na kojom mnogi od nas radimo.
Nismo svi u mogucnosti da za usisivac odvojimo 500-600 ili vise eura.
Recimo moj primer, iako cistim za sobom obicnim kucnim usisivacem za sada i to ljude jako cudi.... Ovde su navikli za *majsotrima* jos tri dana da ciste sto po meni nikako ne ide. Valjda bilo sta kad se radi od zavrsnih poslova treba nakon montaze/ugradnje da ostane cisto i spremno za koristenje.
Nismo svi u mogucnosti da za usisivac odvojimo 500-600 ili vise eura.
Recimo moj primer, iako cistim za sobom obicnim kucnim usisivacem za sada i to ljude jako cudi.... Ovde su navikli za *majsotrima* jos tri dana da ciste sto po meni nikako ne ide. Valjda bilo sta kad se radi od zavrsnih poslova treba nakon montaze/ugradnje da ostane cisto i spremno za koristenje.
Sve je moguce, za nemoguce treba malo vise vremena !