Kako ide posao?

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
becka75
Pred-majstorsko zvanje

Kako ide posao?

Post by becka75 »

Jedno pitanje za sve stolara,odakle god da ste.Imate li posla???Imam drugara koji drzi salon nameataja na ledinama,kaze od kad su poceli da pominju krizu nije prodao ni cipelarnik,kuka da nece imati ni za kiriju.Ja sam do skoro imao dosta posla,sve sam zavrsio i sad me niko ne zove,bar da se raspita.Sta mislite,kako ce se odvijati situacija u nasoj bransi?
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

becka75 wrote:Jedno pitanje za sve stolara,odakle god da ste.Imate li posla???Imam drugara koji drzi salon nameataja na ledinama,kaze od kad su poceli da pominju krizu nije prodao ni cipelarnik,kuka da nece imati ni za kiriju.Ja sam do skoro imao dosta posla,sve sam zavrsio i sad me niko ne zove,bar da se raspita.Sta mislite,kako ce se odvijati situacija u nasoj bransi?
Živeti se mora, trošiti nameštaj se mora, kupovati automobile se mora... Profesionalno, ne živim od stlarije ali i u mojoj branši je sve stalo. Kukaju ljudi, računi se ne plaćaju :( . Svakog čuda tri dana dosta. Kada krene sezona krečenja, renoviranja, povoljnijih kredita eto i stolarima posla. Bar je naš narod "lak na novčaniku" kad mu nešto treba.
šarenko
Majstor

Post by šarenko »

A kod mene hvala bogu "DA KUCNEM U DRRRVO" super nikada bolje ja ne živim od stolarije to mi je samo više kao hobi ali rad sa decom pred novu godinu je vrlo unosan deda mraz, Å arenko , pokloni predstave, radim čak 31 do 24 sata kada imam poslednjupodelu paketića a hvala bogu sve ima svoju cenu ...( nažalost i i moja porodica koja sve to stoički podnosi je plaća ) .....stvarno nemogu da se poožalim i jedva čekam ovaj zimski raspust da se posvetim svojim malim princezicama i naravno da ofarbam tišljeraj " samo plotove vrata jer ih je moj mali božji dar ( čitaj Teodora) UNAKAZILA SVOJHIM TROGODIÅ NJIM KRASNOPISOM. Nije problem zima jer imam veliku prostoriju koja se greje, a prazna je pa će poslužiti kao komora za sušenje
Nije znanje znanje znati, Već je znanje znanje dati
Arax
Majstor početnik

Post by Arax »

Ja imam posla, za tetku stepeniste, za brata stolce, za drugara stolce za mene cipelarnik sve for free. U principu preko zime ima dosta manje posla, dosta ljudi staju da rade preko zime koji rade sezonski posao, cuvaju pare da prezime, ide nova godina, bozic, srpska nova, sv. jovan.
A i ako kupuje nezgodno je za transport, zima, sneg, led. A ekonomska kriza ne moze nas da pogodi, mi nemamo ekonomiju, nego nasi politicari i poslodavci, trgovci to koriste sve poskupljavaju, a mi ko da beremo pare sa drveta.
Летети је лако научити само треба скочити и промашити земљу.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Rekao bih da trenutni zastoj nema mnogo veze sa krizom, vec je jednostavno preblizu dosta dugacak red praznika.
Nova godina je za par dana, pa onda odmah ide bozic, pa srpska nova...
Ne verujem da bi bilo ko ugovarao na primer izradu kuhinje od ponedeljka na ovamo. Treba par dana da se to napravi, tako da bi dzumbus sa ugradnjom dosao taman tokom ovog vikenda, a danas se vec polako prave pihtije, mese kolaci...
Narod trenutno trosi pare na klopu, pice, poklone za decu... Sudeci po danasnjoj guzvi u gradu, kupuje se iz sve snage.
emcanke
Majstor

Post by emcanke »

I kod mene odmora nema, nova godina, zimski raspust. Suveniri se traze. Treba odraditi sve sto je naruceno, pa isporuke a nesto i za radnju.
ado
Samostalni majstor

Post by ado »

Znate onu pjesmu, "jedva cekam da nedjelja dodje, ninana ninana....". Treba ljudi malo i odmoriti, mada ove nedjelje iz pjesme slabo ima!! Ja se taman "obradujem", kad ono nova narudzba! Usput svima sretna Nova godina!
U sledecoj da ima zdravlja i posla, a ostalo ce samo doci !!
sa zenom i cikularom nije se saliti!
BODARA98
Majstor početnik

Post by BODARA98 »

pa da kažem da je ovo doba godine uvijek nekako slabije sa poslom.
mada pred praznike to se malo promjeni pa stane tamo od februara do kraja marta.kad niko nema nešto preterano posla barem sam ja tako zapazio.
što radeći za sebe što radeći za druge.
ali takav je naš zanat ali zato sezona kad počne traje do ponovnih decembarskih dana.mada ako je toplije ima posla.znači da vreme igra veliku ulogu u našem poslu...takođe bi unapred poželio svima sretnu novu godinu i što više uspješnih radnih dana tokom sledeće godine....
ko radi taj se i umori
danko31
Majstor

Post by danko31 »

Evo i ja da kazem nesto za dnevnik.Vidim da prilican broj kolega ima vise zanimanja.Ovih dana se nije radilo kod mene u radionici,opremam novu a za finansijsku inekciju sam malo skocio do Jahorine za Novu G.Posto sam i muzicar 25 godina,sad mi muzika prelazi u hobi a rad sa drvetom osnovni posao.Treba uraditi struju,odsis za prasinu i vazduh,tako da sam morao malo i da radim stari posao.Dernek je bio pravi u lokalu cela ex Juga ,tecno u ponoc svi pevaju "DRUZE TITO MI TI SE KUNEMO" sav sam se najezio.Toliko za sada EKOERO.
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Moram i ja nešto da kažem ovdje.Naime ja osobno neživim od stolarije ( možda bi mi bilo bolje da živim ) već od volana,mada ni to nije tako loše.Nego htio sam reći ovo,svi pričaju o nekoj krizi neke recesije i neznam ni ja šta sve a kad pogledam sve ono šta vozimo ( inače vozim za paketnu distribuciju ) sve neke gluposti koje ljudi mjenjaju ko čarapo.ADSL priključaka za te kompjutere i te internet priključke neznam ni ja za šta sve to služi to se vozi već treću godinu za redom po pun kamion skoro svaki dan.Onda na vjestima čujemo kriza bit će teško i tako dalje,ma neznam sve je to neka dobra propaganda da opet neko pobere vrhnje a mi sirotinjo ko vas JE**.
Last edited by Strkic on 03 Jan 2009 08:48, edited 1 time in total.
Čovijek sniva a Bog realizira!
becka75
Pred-majstorsko zvanje

Post by becka75 »

danko31 wrote:Evo i ja da kazem nesto za dnevnik.Vidim da prilican broj kolega ima vise zanimanja.Ovih dana se nije radilo kod mene u radionici,opremam novu a za finansijsku inekciju sam malo skocio do Jahorine za Novu G.Posto sam i muzicar 25 godina,sad mi muzika prelazi u hobi a rad sa drvetom osnovni posao.Treba uraditi struju,odsis za prasinu i vazduh,tako da sam morao malo i da radim stari posao.Dernek je bio pravi u lokalu cela ex Juga ,tecno u ponoc svi pevaju "DRUZE TITO MI TI SE KUNEMO" sav sam se najezio.Toliko za sada EKOERO.
Sta sviras i koju muziku?Ja sam nekad svirao bubnjeve i tezgario po kafanama,kako su naisli aranzeri ja sam bubanj prodao i poceo sa stolarijom.inace od muzike vise nema "leba,mora da se radi i nesto drugo.
danko31
Majstor

Post by danko31 »

svirao sam harmoniku do vojske a posle presao na sint,sada radim sa aranzerom mada vise nema toliko posla a i para da se zivi od toga pa sam presao na drvo i mnogo mi lepo.Pozdrav za sve kolehe (stolare ) mada nisam stolar.
šarenko
Majstor

Post by šarenko »

Malo je ovde na forumu baš onih pravih stolara uglavnom smo zaljubljenici u njeno veličanstvo " ČAMOVU DASKU"
Ima nas raznih a i da znate da je yetta vaš kolega po gitari
dakle muzičar
pozdrav
sharenko
Nije znanje znanje znati, Već je znanje znanje dati
supermario
Dodavač alata

Post by supermario »

POZ svima !!! Posto se danas registrovah na forumu red je da se predstavim. Ja nisam bas neki stolar zanat sam ucio od nekoliko majstora a posto sam radio na usluznom rezanju plocasth materijala a iz razgovora sa mnogo mnogo majstora steko mnogo znanja nazalost malo iskustva pored toga radio sam i u proizvodnji sobnih vrata za upucene "craft masters" i obicni furnir tu sam steko iskustvo sa camovinom. Sada sam u Francusku i radim isto stolariju nista nije ko kod nas pa eto ponovo ucim "covek se uci dok je ziv"
becka75
Pred-majstorsko zvanje

Post by becka75 »

Bogami,samo nam fali neka pevka i eto nama orkestra " Camovina" :lol::lol:
Post Reply