Pomoc oko kupovine tiplerice do 2500 e
Hvala svima na odgovorima pokusacu i sa drugom keksericom pa da vidim kako cu se snaci pogledao sam par komada na kp ili ako bi neko od vas prodao ipak bi radije mozda kupio polovnu ili novu ali ne bih dao vise od 350e.Nasao sam sledece u mom cenovnom rangu.
dewalt novu i polovnu oko 160
makita nisam detaljno proveravao cene
bosch
lamello top 21 600e malo iznad cene koju sam zacrtao
dewalt novu i polovnu oko 160
makita nisam detaljno proveravao cene
bosch
lamello top 21 600e malo iznad cene koju sam zacrtao
Last edited by emil on 03 Mar 2018 10:19, edited 1 time in total.
Pa, na zalost, kod nas nema u prodaji tih malih tiplerica, pa nema ni recenzija. Inace sam i ja bio zainteresovan za tako nesto (mala i zgodna i za terenske poslove). Ali citajuci utiske za razne marke po stranim forumima, izgleda da je prihvatljiva jedino Mafell dd40, a nje nema ispod 750 evra, pa kad uracunas i carinu to izadje na 1000e. A ta Triton je na svim sajtovima procenjena kao jako losa i neprecizna, a za njom i Felisati i Freud i ostale.art of wood wrote:uklapa se u cenu
[url]http://www.stolarskaradionica.com/forum/uploads/thumbs/9115_lrgscale186171_enwnmpro1.jpg[/url]
Lamello ima zaista kvalitetne alate, ali su im cene u nebesima, pa se za hobi i ne isplati kupovati ih, pogotovo sto kod nas treba platiti i carinske dazbine (racunaj +45% preko cene), a mislim da tiplerice i nemaju osim za domino keksice.
- maricaiivica
- Moderator
- maricaiivica
- Moderator
http://www.lamello.com/distributors/serbia/
Furnex robu nabavlja od slovenckog KLP-a, i Lamello je pod tom kategorijom. Nema smisla da takvu alatkicu optereti sa dodatnim troskovima i doveze je iz ch. Slovenac uzme par % i prosledi sa ostalom robom.
I pored svega, Furnex je firma za respekt sa svojom ponudom raznih djakonija
Furnex robu nabavlja od slovenckog KLP-a, i Lamello je pod tom kategorijom. Nema smisla da takvu alatkicu optereti sa dodatnim troskovima i doveze je iz ch. Slovenac uzme par % i prosledi sa ostalom robom.
I pored svega, Furnex je firma za respekt sa svojom ponudom raznih djakonija
Meni je najveci problem kako da se zaustavim sa kupovinom kada odem kod Furnexa. A treba uskoro da idem, posto mi se cini da je Titebondov cianoakril najbolji odnos cene/kolicine/kvaliteta.
Znas li kakav je Titebondov PU? Meni cesto trebaju male kolicine, pa mi besmisleno da uzmem bocu od pola litra.
Znas li kakav je Titebondov PU? Meni cesto trebaju male kolicine, pa mi besmisleno da uzmem bocu od pola litra.
- maricaiivica
- Moderator
Pežo što se tiče tiplerice ručne nećeš se pokajati sa mafell dd 40. Posle dve godine (otprilike) korištenja imam samo pozitivna iskustva. jedino bez sablona je skoro neupotrebljiva. Naravno on se kupuje posebno. Freze za njega kupujem cmt. Malo se brže troše otprilike 20%brze. Al su zato tri puta jeftinije. Kad sam alat bolje pogledas vidiš da tu nema sta da rikne i preciznost mora da bude idealna jer nema nikakvih ležajeva i ostalih stvarčica na pokretnim delovima, jednostavno klizi metal po metalu. jedino što se greje ko blesav. Ja se prvog dana zbunio pozvao distributera i oni mi objasnili da je to normalno jer mafell za sve svoje alate pravi gusane ventilature i deo oko ventilatora. To im je tehnika. Sto se tice ostalih proizvodjaca Triton, Freud, felisiti.... Sve je to ruske proizvodnje. Firma se zove interskul i ovde proizvodi najgori i najjeftiniji alat. Sta dodati u vezi mafella.... Veoma brzo se radi sa njime. Tiplovanje kuhinje od četiri metra traje oko dva sata bez žurbe. Å ablon je napravljen da se koristi bez metra i bez olovke ( olovka nužna samo za jednu poziciju) jednostavno se koristi i za neke police pod uglom. Utisak da su o svemu razmišljali..... Nemci
Mozda ste me trenutno malo odgovorili od tiplerice i zagrejali za kekseriscu.Gledao sam sta mogu naci od masina pa vas molim da prokomentarisete cenu i kvalitet i sta je najbolje kupiti.Gledao sam dosta po internetu i ovo je i lamello mi nekako deluje najbolji i pogotovu sto ima dodatnu vodjicu koja bi meni puno znacila kao pocetniku u ovom poslu.Gledao sam i domino ali mi nekako odbija cisto iz razloga sto repromaterijal i delove moram kupovati od njih pa mi deluje malo odbojno a i sa cenom ni8sam upoznat.
1 Lamello top 21 600 e nova bez garancije
2 makita pj700 sa garancijom ok 350e
3 bosch gff 22 sa garancijom oko 420 e
1 Lamello top 21 600 e nova bez garancije
2 makita pj700 sa garancijom ok 350e
3 bosch gff 22 sa garancijom oko 420 e
- maricaiivica
- Moderator
Imam model iz 1997. Mada mafell ne zaostaje. Probao na sajmu
E sad prednosti kvalitetnog alata za sklapanje
1. Lamello zeta p2. Mozes koristiti claimed i divario
2. Domino Df 500. Mozes koristiti dominofix connector
3. Mafell dd 40. Mozes koristiti ekscentre
E sad prednosti kvalitetnog alata za sklapanje
1. Lamello zeta p2. Mozes koristiti claimed i divario
2. Domino Df 500. Mozes koristiti dominofix connector
3. Mafell dd 40. Mozes koristiti ekscentre
Last edited by daleko on 03 Mar 2018 22:22, edited 1 time in total.