Pomoc oko kupovine tiplerice do 2500 e
maricaiivica wrote:Ja sticem utisak da ovaj hobista time zaradjuje za leba.
Ako sam u pravu, pitanje je koliko tih tiplova izbusi mesecno?

Za 10-20 elemenata mjesečno ne bih kupovao ništa od toga (možda keksaricu). Napraviš šablon o koji ćeš oslanjati ploče iverice i ocrtavaš kirnerima. S druge strane, ako kupiš Domino značajno ćeš povećati obim poslova koje si u stanju uraditi, a nekih je 200-tinjak eura skuplji od Makitine keksarice...
- maricaiivica
- Moderator
Ko zna i kako koristi keksaricu, pa problemi mogu da budu i odatle. Vodjice na tim jeftinim keksaricama nisu nizasta. No, kada se koristi sa stola, vodjice se kompletno zaobidju.
Mada, koliko mi se cini, te Womax keksarice imaju problem i sto testera ide gore dole po osovini. No cak i nova dobra keksarica kosta dramaticno manje od tiplerice.
Mada, koliko mi se cini, te Womax keksarice imaju problem i sto testera ide gore dole po osovini. No cak i nova dobra keksarica kosta dramaticno manje od tiplerice.
- art of wood
- Vrhunski majstor
Raspored rupa za busenje po sirini mi je uvek isti ali nije bas uvek isti po visini i duzini sa nastelovanom masinom bi mogao da odradim po 10 komada ploca .Burgije koje bi koristio je 8mm i burgija za sarke tako da ne verujem da mi je bas neohodna masina sa brzo izmenjivim burgijama.Mislim da cak posto su mi svi elementi 35 cm sirine odjednom mogu da radim obe strane u jednom potezu masinom.Za sada mi deluje kao masina koju nije lose imati a mozda samom kupovinom masine i ako je ista laka za koriscenjei stelovanje mera a pruza mi mogucnost rada i sa ekscentrima i nekog novog dodatnog angazovanja iste.Za sada sam nasao par masina
1 morbidelli m35a
2 biesse forecon 51 mada mi deluje prastaro
3 mesa sa kp
1 morbidelli m35a
2 biesse forecon 51 mada mi deluje prastaro
3 mesa sa kp
- art of wood
- Vrhunski majstor
,,,nego zanimljivo ,,,meni kekeserica mi za sad radi posao ...tiple za tu kolicinu prastarom tehnoligijom kobinacije sablona vertikalne i horizontalne busilice (ako je nuzda)
Last edited by art of wood on 02 Mar 2018 22:23, edited 1 time in total.
Keksaricu koju ja imam da li bila einhell womax straus ili neka treca sve su potpuno iste i identicne te socijalne do 100 e.Jako lose su reseni klizaci i samo vodjenje alata.U stolarskoj radionici sam od malena tako da mi alati nisu bas nepoznati i nisam bas apsolutni pocetnik.Imam cak i iskustva radio sam u fabrici na odrzavanju masina i imam pristup velikoj masinskoj radionici sa dosta alata i dosta masina i samostalno znam da korisim.
Last edited by emil on 02 Mar 2018 22:37, edited 1 time in total.
- maricaiivica
- Moderator
Sto kaze BR, nemoj koristiti keksericu onako kako je obicno koriste (oslanjanje na njenu vodilicu). Na taj nacin ne potpuno ali u dobroj meri izbegnes njene vodilice. Mada, womax i drustvo stvarno imaju i hod noza gore dole, tako da i dalje imas spoj koji seta.
Ali za 300-400 evrica mozes da kupis savim pristojnu masinicu, tipa makite, dewalta, boscha... koja jednostavno nema tih problema. Za reda 600 imas i lamelo clasic (ne znam doduse kolika je cena kod nas), koja je RR u tom segmentu (oni su je i izmislili).
A ostatak do 2500... lepo popij u kafani s drugarima
A ako si bas navalio... srecno ti bilo sa tiplaricom.
Ali za 300-400 evrica mozes da kupis savim pristojnu masinicu, tipa makite, dewalta, boscha... koja jednostavno nema tih problema. Za reda 600 imas i lamelo clasic (ne znam doduse kolika je cena kod nas), koja je RR u tom segmentu (oni su je i izmislili).
A ostatak do 2500... lepo popij u kafani s drugarima

A ako si bas navalio... srecno ti bilo sa tiplaricom.