Potrebna mi je pomoć (savet, sugestija) oko izrade ormarića za lavabo. Naime, usled "brzinske" (čitajte nepromišljene

Pošto mi nije strano crtanje u raznim programima i rukovanje alatom, odlučio sam da napravim element za lavabo koji naravno nije ugradni...
Ono sto sam planirao da uradim trebalo bi da izgleda nešto ovako:

Na slici je takođe lavabo koji sam kupio ali zbog cene sam pazario samo njega, za donji element pomislio sam da ću moći nešto slično da uradim. :pucko:
Pošto nemam iskustva sa stolarskim radovima, posle nekog početnog informisanja skapirao sam da ova zakrivljenja koje treba da uradim na prednoj stranici ormarića uopšte nisu jednostavna.
Pitanja su, kako dobiti ova zakrivljenja na ormariću, da li je to medijapan koji može da se naruči sa nekim određenim prečnikom zakrivljenja kako bi pratio liniju lavaboa ili je to ipak složenija procedura?
Da li bi u slučaju komplikovanosti izrade prethodnog predloga bilo znatno jeftinije da se naruči ploča od medijapana laserski kantovana (ili polimermerna, granitna ploča zbog vlage) kvadratnog oblika, čije ivice ne bi pratile liniju lavaboa nego bi se on postavljao na nju a donji deo bi bio "tipičan" ormarić?
Hvala na odgovorima.