Iskra ERO
- kriviekser
- Pred-majstorsko zvanje
mislim kako bi ti objasnio znak kako izgleda da ga neko ko nije upućen prepozna.mbole wrote:Nego kako znati da je BOSCH original, malopre sam pročitao da treba da ima ovaj znak H u krugu na samom koferu.Nije to slovo H, vec je u pitanju nitna (zakovica, zakivak, kako ga ko vec zove), sto je oficijelni Boschov logotip.
nego krug sa slovom H u sredini.i tačno je da je bosch-ov logo tip ali pošto ima sila divljaka na tržištu bez tog znaka na papirima ili samom koferu ne uzimati alat....striktno sam upućen u ovo što pišem od ovlaštenih lica koja su merodavna da mi kažu nešto ovoga tipa....što su mi naravno rekli....
ko radi taj se i umori
ISKRA ERO je polu profi alat i zelene je boje!
Svaka druga boja znaci da je kinez!
A ona crvena iskra koju svi znamo se sada zove PERLES
Brusilice i busilice su kvalitetnije od bosha i makite!
Narocito kad pricamo o velikim rucnim busilicama za busenje metala do Fi 16-puno su jeftinjij
Ali standardne busilice i brusilice su skuplje od boscha imakite ali takodje kvalitetnije!
Bar tako meni majstori kazu na terenu!
Narocito kad pricamo o velikim rucnim busilicama za busenje metala do Fi 16-puno su jeftinjij
Ali standardne busilice i brusilice su skuplje od boscha imakite ali takodje kvalitetnije!
Bez alata nema zanata
- kriviekser
- Pred-majstorsko zvanje
- Marko Enter
- Majstor majstora
- vladapvlvc
- Samostalni majstor
nema sumnje da je iskra perles kvalitetan alat.ali brate da ti kažem da nema šanse da je bolji bilo koji model bušilice iskrine u klasi sa istom iz boscha ili makite.normalno da nemožeš da uzmeš i porediš iskrin najbolji model bušilice sa boschovim najlošijim modelom i da kažeš evo bolji je perles.a brusilica što se tiče stvarno su kvalitetne i dosta bravara koje poznajem je koriste.ali svi će da ti kažu brusilica što se tiče nema iznad metabo-a.GORAN wrote:ISKRA ERO je polu profi alat i zelene je boje!
barem od ovih bravara ili po raznim forumima kroz postove sam zaključio da je metabo vrh što se brusilica tiče.a bogami imaju i cjenu tačno onoliko koliko vrede.
ko radi taj se i umori
- Marko Enter
- Majstor majstora
Jesu metabo dobri alati , ali nisu nista bolji od makite
a sto se tice tih brusilica za neke poslove gde bas treba da se radi dugo i da se secu tvrdi materijali mislim da su za to predvidjeni FEIN i HILTI , bar tako vidjam svuda po gradjevini , npr secenje betona tu ove klasicne nece dugo bas preziveti
pozdrav Marko
a sto se tice tih brusilica za neke poslove gde bas treba da se radi dugo i da se secu tvrdi materijali mislim da su za to predvidjeni FEIN i HILTI , bar tako vidjam svuda po gradjevini , npr secenje betona tu ove klasicne nece dugo bas preziveti

pozdrav Marko
Bez znanja nema zanata 

mislim kad brusilica radi na -40 (neznam dali je tačno ovoliko)pročitao sam jedan post na jednom sajtu gde je taj autor tog posta radio negde u rusiji.gdje su pocrkali svi električni alati sem aparata za varenje linkoln.
i metabo alata.a makita bosch milwoki i ostali alati su pocrkali nakon nekoliko sati rada.
znam sada će neko reći da se alati posebno prave dali za veoma visoke ili niske temperature.
ali nije to nego sasvim običan metabo alat kupljen u novom sadu u običnoj prodavnici el alata.
pa i prema tome sam zaključio da su malo ti alati ozbiljnije sorte.
mislim na metabo alate pogotovo brusilice.
ali kako bilo svako ima svoje mišljenje nekom je bolji ovaj alat nekom opet neki drugi .
i metabo alata.a makita bosch milwoki i ostali alati su pocrkali nakon nekoliko sati rada.
znam sada će neko reći da se alati posebno prave dali za veoma visoke ili niske temperature.
ali nije to nego sasvim običan metabo alat kupljen u novom sadu u običnoj prodavnici el alata.
pa i prema tome sam zaključio da su malo ti alati ozbiljnije sorte.
mislim na metabo alate pogotovo brusilice.
ali kako bilo svako ima svoje mišljenje nekom je bolji ovaj alat nekom opet neki drugi .
ko radi taj se i umori
Ovo pocinje malo da lici na : moj tata je jaci od tvog tate 
Sve ove firme koje navodite: Metabo, Bosch, Makita, Perles... prave kvalitetan alat veoma slicnog nivoa.
Svojevremeno je Iskra pravila izuzetno izdrzljive busilice i brusilice u klasi vecih snaga (neke jos uvek veselo rade i nakon svih godina). Tada je Perles bio jos kvalitetnija varijanta. Nazalost na ovim prostorima je bio slabo poznat i koriscen posto je kompletna tadasnja Iskrina proizvodnja Perlesa isla u izvoz.
Nemam nikakvog razloga da sumnjam da su i danas izuzetnog kvaliteta. Ne mogu nista da tvrdim, posto zaista nisam radio sa njima, al ono sto sam video po prodavnicama, izgleda odlicno.
Imam jednu manju Metabovu brusilicu (fi 125mm), i zaista je izvanredna. Jeste vrhunski model iz te klase (elektronika, ploca koja se menja bez kljuca, marathon motor...), a bogami je i kostala grdno (nekih 500DEM negde pocetkom 2000-tih, ne secam se tacne godine).
Sve u svemu malo je sasavo pausalno reci: ovaj alat je bolji.
Pre svega svaka od firmi ima gomilu slicnih a opet ustvari razlicitih modela.
Onda nekome je vazna jedna osobina a nekome drugom neka druga (recimo nekome je vazna preciznost, a nekome snaga i izdrzljivost).
Cenu ni u jednom trenutku ne uzimam u obzir, posto je ona uglavnom slicna za proizvode slicnih karakteristika.

Sve ove firme koje navodite: Metabo, Bosch, Makita, Perles... prave kvalitetan alat veoma slicnog nivoa.
Svojevremeno je Iskra pravila izuzetno izdrzljive busilice i brusilice u klasi vecih snaga (neke jos uvek veselo rade i nakon svih godina). Tada je Perles bio jos kvalitetnija varijanta. Nazalost na ovim prostorima je bio slabo poznat i koriscen posto je kompletna tadasnja Iskrina proizvodnja Perlesa isla u izvoz.
Nemam nikakvog razloga da sumnjam da su i danas izuzetnog kvaliteta. Ne mogu nista da tvrdim, posto zaista nisam radio sa njima, al ono sto sam video po prodavnicama, izgleda odlicno.
Imam jednu manju Metabovu brusilicu (fi 125mm), i zaista je izvanredna. Jeste vrhunski model iz te klase (elektronika, ploca koja se menja bez kljuca, marathon motor...), a bogami je i kostala grdno (nekih 500DEM negde pocetkom 2000-tih, ne secam se tacne godine).
Sve u svemu malo je sasavo pausalno reci: ovaj alat je bolji.
Pre svega svaka od firmi ima gomilu slicnih a opet ustvari razlicitih modela.
Onda nekome je vazna jedna osobina a nekome drugom neka druga (recimo nekome je vazna preciznost, a nekome snaga i izdrzljivost).
Cenu ni u jednom trenutku ne uzimam u obzir, posto je ona uglavnom slicna za proizvode slicnih karakteristika.