Potreban mi je vas savjet za dobar stolni cirkular, glodalicu koja bi isla pod stol i kasnije oblarica - dihtarica. Citam vas vec dugo i vidim da strojeve poput makite mlt100, boscha pts 10 bas i ne hvalite puno sta se preciznosti tice, a i obicno svima iz iskustva kazete da ce ih brzo prerasti. S obzirom da mi je rodbina u njemackoj, cirkular i oblaricu-dihtaricu bi uzeo tamo. Znaci nesto polovno i staro. Cirkular s lijevanom plocom poput neceg ovakvog:

A za oblaricu-dihtaricu nesto poput kity 636, koja bi za moje potrebe bila dovoljna. Ako bi bas imao vece komade rjesio bi to kod svog stolara.
Molim vas za vase preporuke starih masina, vi bolje znate sta je tad bilo kvalitetno, s tim da cirkular treba nagib mjenjati na pili, a ne da se stol zakrece kao kod dosta starih modela. Stol od cirkulara bi odma prosirio da stane glodalica, sa sperplocom od 2cm i gore plocevinom od 5mm.
Glodalicu bi uzeo novu, odnosno moze i rabljena ali novijih generacija, ne kao cirkular iz neznam 1980te. Ima toga puno po njemackim oglasnicima, ovi gore sa slika kostaju do 400eur.
Drvo kojim bi radio, 90% vremena bilo masiva (hrast) tu i tamo iveral i slicno.
Pomalo skupljam pare i budet za to troje bi mi iznosio nekih 1000eur. Za sad imam rucni stariji profi bosch cirkular i wurth ubodnu pilu, te nesto rucnog alata.
Evo mislim da sam sve napisao, oprostite na duzem postu i unaprijed hvala na pomoci.