Koji cirkular izabrati pomoć ako može

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Post Reply
godfather
Samostalni majstor

Koji cirkular izabrati pomoć ako može

Post by godfather »

Poštovanje majstorima i svima koji prate najbolji forum.
Naime kupio sam i preselio se u svoju kuću i tu baš nemam mnogo prostora za svoju radionicu tj najviše za svoj uradi sam cirkular pa bih hteo da kupim manji u okviru budzeta do max 400-450€ a kroz neko vreme Boze zdravlja planiram da napravim vecu radionicu pa...

ovaj metabo mi se cini kao dobro rešenje i u pon idem da ga pogledam pošto sam blizu
https://www.kupujemprodajem.com/Metabo- ... =173898568

ova makita
https://www.kupujemprodajem.com/Cirkula ... _id=152203

vredi li ovaj einhell ove pare
https://www.kupujemprodajem.com/Stoni-c ... _id=152203

ovaj dewalt mi deluje kao kvalitetan i ali je cini mi se dosta manji od metaba i makite
https://www.kupujemprodajem.com/DeWalt- ... 3#photoBig

naravno netraba mi za profi upotrebu. samo čisto drvo sečem i to komade do max 2metra
svaki savet dobrodošao.
sonus70
Samostalni majstor

Post by sonus70 »

Nemoj tu makitu sa KP , ova je bolja :D

http://www.stolarskaradionica.com/forum ... hp?id=7419
godfather
Samostalni majstor

Post by godfather »

Pa jel to nije ista makita na st radionici i na KP?
šta mislite o ovom metabu vredi li on tj valja li on?
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Za gradjevinu je odlican, za nesto preciznije...i ne bas bez dosta dovijanja i improvizacija. Sto je mali, firung kratak,... Kada dodjes do improvizacije, to moze za manje para.
godfather
Samostalni majstor

Post by godfather »

Pa imate li neku preporuku?
svakako bih bilo koji od ovih ugradio u slicno rešenje kao u video klipu ispod
https://www.youtube.com/watch?v=XRTCFHE9OYo
pitanje je dali isto rade neki einhell od 150€ ili neki od ovih gore pomenutih makita, metabo i dewalt?
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Ako i ti tu spravu tako dozivljavas, da ti kazem da je ja posmatram kao onican rucni cirkular koji trazi nesto dorade :) Verujem da si razumeo na sta ciljam
godfather
Samostalni majstor

Post by godfather »

Ja ne zivim od stolarije, to mi je hobi od kog povremeno nesto nekom i napravim za novce.
Volio bih ja naravno da imam neki dobar liveni cirkular, frezer, diht, abrihter, bansek.... ali nemogu iz više razloga.
Kakvi su ti portabl cirkulari neznam stvarno zato pitam Vas koji to znate bolje od mene, ali svakako sam siguran da su ovi malo skuplji ( makita metabo dewalt) bolji od okrenutog cirkulara naopačke ili ti ispod stola (probao sam tu verziju i nimalo mi se ne dopada).
U svakom slučaju odluka je pala na makitu 2704, sutra ću ako Bog da da je pazarim pa cu slikati i preneti utiske narednih dana.
Hvala puno svima
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Malo bolji jesu, to je sigurno. Od te makite je bolji onaj holzman, koji tek nesto vise kosta a onaj drugi kinez sa kolicima je i od njega malo bolji. Posle tek dodju livene masine ;)
Iz iskustva znam da ces biti prezadovoljan, vremenom ce ti apetiti rasti, prirodno :)
godfather
Samostalni majstor

Post by godfather »

Pozdrav svima,
pazario sam makitu 2704 sa kupujem prodajem 550€ je bio.
evo par fotografija
Image
Image
Image
Image
Image
Image
neki dodatni delovi kao sto su ona plasticna zastita lista testere, klizac za rezanje pod uglom, kljucevi za skidanje testere... nista strasno, sve se da srediti
kad pocnem da radim nesto javicu utiske kakva je mašina.
Testera koja je dosla uz cirkular mi je malo cudna, nemogu da provalim valja li čemu ili da je odma bacim, i na ovim zarezima su utisnuti celicni štiftovi, neznam jeli to fabricki il ???
Image
Image
isto zvuči kad se kucne i iste je težine kao i moja testera od gera
Image
sasasasa
Velemajstor

Post by sasasasa »

Pokušaj raditi sa njom pa javi kako reže. Generalno je dobar znak ako se čuje isto kao i kvalitetna testera. Na zadnjoj slici izgleda kao da se piljevina nakupila u zazor. Možda je samo stara i izraubana...
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ovo mnogo vise lici na mesing ili bakar nego na celik.

To su termodilatacijski zarezi. To jest sluze da kad se list ugreje i dalje ostane prav.
Posto se obod lista najvise greje, a sredina najmanje, obod se rasiri a sredina ostane ista. Ako nema ovakvih zareza, list jedino sto moze je da se iskrivi.
Iskreno, nemam pojma cemu bi sluzili ovi stiftovi, bez obzira od kog su materijala.
godfather
Samostalni majstor

Post by godfather »

Poslaću je na oštrenje pa ćemo videti kakva je, za sada nemoze da reze jer ja jako tupa i pali kao luda (necu da patim motor bez potrebe) i neka ostrač izbije te stiftove ako nije ni on vidjao takve testere.
Pozdrav.
Bagrovinje
Samostalni majstor

Post by Bagrovinje »

mbole wrote:Ovo mnogo vise lici na mesing ili bakar nego na celik.

To su termodilatacijski zarezi. To jest sluze da kad se list ugreje i dalje ostane prav.
Posto se obod lista najvise greje, a sredina najmanje, obod se rasiri a sredina ostane ista. Ako nema ovakvih zareza, list jedino sto moze je da se iskrivi.
Iskreno, nemam pojma cemu bi sluzili ovi stiftovi, bez obzira od kog su materijala.
Ti štiftovi smanjuju buku pile. Pila manje šumi kad su te rupe zatvorene. To je u originalu napravljno i neke (u pravilu skuplje) pile to imaju. Mislim da je mesing u pitnaju, ali nisam siguran?
Onaj koji je kupio Einhell :D ...vratio ga, pa opet kupio Einhell druge boje i još ga nije vratio.
Post Reply