WURTH MASTER alati
WURTH MASTER alati
Kolege i koleginice,
malo sam detaljnije pogledao WURTH katalog sa njihovog sajta www.wurth.co.yu http://www.wurth.co.yu/metal_katalog.html i pogledao alate iz njihove MASTER serije.
Radi se o BOSCH alatima u drugoj odeždi. Ali to nije sve. Napravio sam upit za ubodnu testeru i
dobio odgovor da ona, bezmalo, košta 40.000.00 RSD, sa PDV ida ako želim da je kupim moram da
požurim jer su se formirali redovi:). Taj isti proizvod kod BOSCH dilera košta nešto manje od 20.000,00 RSD, opetz sa PDV. Zaključak sami izvedite.
malo sam detaljnije pogledao WURTH katalog sa njihovog sajta www.wurth.co.yu http://www.wurth.co.yu/metal_katalog.html i pogledao alate iz njihove MASTER serije.
Radi se o BOSCH alatima u drugoj odeždi. Ali to nije sve. Napravio sam upit za ubodnu testeru i
dobio odgovor da ona, bezmalo, košta 40.000.00 RSD, sa PDV ida ako želim da je kupim moram da
požurim jer su se formirali redovi:). Taj isti proizvod kod BOSCH dilera košta nešto manje od 20.000,00 RSD, opetz sa PDV. Zaključak sami izvedite.
To nije jedini slucaj i zakljucak imam formiran od ranije... Wuerth je izuzetno prodoran na trzistu, ogromnu kolicinu motorizovanih terenskih trgovaca ima... stigli su u skoro svaki region u Srbiji, i to sigurno ima svoju cenu u odnosu na ostale koji cekaju da im neko predje prag radnje (ako uopste i zna da postoje)... nema tu sta da se zakljucuje realno... ko zna da ima igde jeftinije neka kupuje jeftinije... kada sam u unutrasnjosti pricao o ceni keks tiplova po radnjama u BG gledali su me kao da hocu da ih preveslam, prevarim... oni koriste Wuerth kekse... skuplje...metabo wrote:Kolege i koleginice,
Samo mogu da kazem, svaka cast! Dolaze oni do klijenta, ne muce klijenta, i to naplacuju zato sto barem sve one korsice koje voze kostaju neke pare...
- Marko Enter
- Majstor majstora
Wurth kao firma u inostranstvu ne postoji, (oni su samo za nase trziste ) tamo se zove drugacije, a sto se tice kvaliteta i cena !!!
Cene su im jake ali se prilagodjavaju trzistu, sve sto prodaju je stvarno kvalitetno, npr. njihove navojne sipke ne rdjaju, srafovi odgovaraju bitu (za razliku od drugih), imaju korisnih stvari koje drugi nemaju itd itd
Alat je stvarno kvalitetan i ima poduzu garanciju, iz istog razloga i vredi tih para
Od skoro su ukinuli prodaju za kes, sto im je prepolovilo klijentelu, znaci u obzir dolaze samo registrovane firme, njihov lepak koristim godinama i nema boljeg
Cene su im jake ali se prilagodjavaju trzistu, sve sto prodaju je stvarno kvalitetno, npr. njihove navojne sipke ne rdjaju, srafovi odgovaraju bitu (za razliku od drugih), imaju korisnih stvari koje drugi nemaju itd itd
Alat je stvarno kvalitetan i ima poduzu garanciju, iz istog razloga i vredi tih para
Od skoro su ukinuli prodaju za kes, sto im je prepolovilo klijentelu, znaci u obzir dolaze samo registrovane firme, njihov lepak koristim godinama i nema boljeg
Cuo sam da imaju dobre burgije za giter blokove. Busi se kao drvo, znaci bez ukljucenja vibracija na busilici, a izlazna rupana je pravilna, kao i ulazna. Kazu da kosta oko 10 evra ali nisam uspeo da nadjem u prodaji bar da vidim kako izgleda.
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
- Marko Enter
- Majstor majstora
Ja imam BOSCH-ove takve bugrije, koje mogu da se busi zid bez vibracija,i stvarno su dobre ja ih stavim na akusrauber od 12 V i u ciglu busi lepo, to sam uzeo zato sto mi je trebalo da radim nesto na visinu, te burgije takodje buse i aluminijum,drvo,plastiku,opeku i , samo ne mogu u armirani beton, 4 burgije (4,5,6,8) kostale su oko 25-30 eura kako gde
pozdrav Marko
pozdrav Marko
Bez znanja nema zanata 

- Marko Enter
- Majstor majstora
gledao sam na neke linkove ,ali vidim da se firma wurth master pominje i u mnogim zemljama.
http://www.wurthusa.com/project/en/topn ... age_1.html
http://www.wurthusa.com/project/en/topn ... h-usa.html
http://www.wurthusa.com/project/en/topn ... age_1.html
http://www.wurthusa.com/project/en/topn ... h-usa.html
Last edited by ljubisa o on 08 Dec 2008 19:55, edited 1 time in total.
Rad je molitva.
lično sam radio sa nekim wurth-ovim alatima i jako su dobri .aku bušilice jest da su teške ali su jako dobro izbalansirane tako da je težina raspoređena i uopšte ne zamaraju ruku.inače koristim njihove excentre(vijke).
tako i konfirmate .inače kod njih se može naći konfirmat vijak sa prihvatom pz2.
koristim njihove i euro vijke sa istim prihvatom(pz2).
vijci jesu malo skuplji ali cijenu nadoknađuje to što neko reče ako je prihvat taj i taj onda odgovara 100%.
koristim i njihov vosak za oplemenjenu vericu i za divno čudo ima ga u svakoj boji .
da i kod nas su prestali da rade za keš.nego samo isključivo žiralno plaćanje.
jedan ovakav aku kao na ovoj slici od 12v košta oko 200e malo više .
inača rade sa svom montažnom opremom tj imaju sve u programu za bilo koji vid posla od stolarskog
pa do građevinskog.koristim njihove bitove sa prihvatom pz1 i pz2.jako su kvalitetni.dosta bolji od fishera.
a njihove tiple su isto jako kvalitetne ali ja koristim fisher i neke domaće iz male privrede koji su tako reći
pokušaj kopije fishera .samo nisu baš nešto ali su jeftini pa tako nekad ih koristim.
burgije ili boreri su takođe kvalitetni .ali pošto su potrošna roba bazirao sam se na neke domaće takođe .
koje su za divno čudo izbalansirane i nevidi se na njima da imaju takozvani felš.to za drvo mislim borere.
ali wurth alati su rađeni po nečijoj licenci samo to sam zaboravio .baš ću da pitam neću da lupam pošto nisam siguran o kojem je proizvođaču reč ali ću da saznam.inače ko god se odluči na kupovinu ovih alata neće sigurno biti razočaran njihovim radom.ja već duže vreme gledam njihovu aku od 12v nadam se da ću je kupiti.
jer postoji mogućnost ako sa njima radiš duže vreme da se otplata na određeni iznos izvrši na 90 dana .
inače za veći iznos od 50e u vrijednosti robe važi rok od 30 dana za uplatu pa se dosta isplati sarađivati sa njima.
zanimljivo je što ako ujutu u 8h pustiš fax.roba se dobija u toku dana .znači nema potrebe da se patiš i da moraš hvatati vreme ili gubiti na odlazak po robu ili slično.pravi profesionalci zato i imaju toliko potrošača.
tako i konfirmate .inače kod njih se može naći konfirmat vijak sa prihvatom pz2.
koristim njihove i euro vijke sa istim prihvatom(pz2).
vijci jesu malo skuplji ali cijenu nadoknađuje to što neko reče ako je prihvat taj i taj onda odgovara 100%.
koristim i njihov vosak za oplemenjenu vericu i za divno čudo ima ga u svakoj boji .
da i kod nas su prestali da rade za keš.nego samo isključivo žiralno plaćanje.
jedan ovakav aku kao na ovoj slici od 12v košta oko 200e malo više .
inača rade sa svom montažnom opremom tj imaju sve u programu za bilo koji vid posla od stolarskog
pa do građevinskog.koristim njihove bitove sa prihvatom pz1 i pz2.jako su kvalitetni.dosta bolji od fishera.
a njihove tiple su isto jako kvalitetne ali ja koristim fisher i neke domaće iz male privrede koji su tako reći
pokušaj kopije fishera .samo nisu baš nešto ali su jeftini pa tako nekad ih koristim.
burgije ili boreri su takođe kvalitetni .ali pošto su potrošna roba bazirao sam se na neke domaće takođe .
koje su za divno čudo izbalansirane i nevidi se na njima da imaju takozvani felš.to za drvo mislim borere.
ali wurth alati su rađeni po nečijoj licenci samo to sam zaboravio .baš ću da pitam neću da lupam pošto nisam siguran o kojem je proizvođaču reč ali ću da saznam.inače ko god se odluči na kupovinu ovih alata neće sigurno biti razočaran njihovim radom.ja već duže vreme gledam njihovu aku od 12v nadam se da ću je kupiti.
jer postoji mogućnost ako sa njima radiš duže vreme da se otplata na određeni iznos izvrši na 90 dana .
inače za veći iznos od 50e u vrijednosti robe važi rok od 30 dana za uplatu pa se dosta isplati sarađivati sa njima.
zanimljivo je što ako ujutu u 8h pustiš fax.roba se dobija u toku dana .znači nema potrebe da se patiš i da moraš hvatati vreme ili gubiti na odlazak po robu ili slično.pravi profesionalci zato i imaju toliko potrošača.
Last edited by BODARA98 on 02 Jan 2009 14:07, edited 1 time in total.
ko radi taj se i umori
Wurth je cista trgovacka kuca
Znaci:jaka reklama,jos jaca komercijala i naravno jaka cena...treba sve te troskove neko da plati!
Kvalitet je odlican ali po meni ne opravdava cenu!
Primer kljucevi su duplo skuplji od Uniora a ili nisu bolji (po nekima) ili max 20% kako neki tvrde!
Nema tu racunice!
Jedan drugar je imao njihov elektro pneumacki cekic (u klasi Bosch 5) i kad se pokvario nisu imali deo i onda se ispostavi da je sve isto kao u Boschovoj petici!
E sad,kako to da na svemu pise Wurth a nisu proizvodjaci?:
Svaka fabrika ce na svom proizvodu napisati sta hocete samo ako porucite dovoljan broj komada!;)
Znaci:jaka reklama,jos jaca komercijala i naravno jaka cena...treba sve te troskove neko da plati!
Kvalitet je odlican ali po meni ne opravdava cenu!
Primer kljucevi su duplo skuplji od Uniora a ili nisu bolji (po nekima) ili max 20% kako neki tvrde!
Nema tu racunice!
Jedan drugar je imao njihov elektro pneumacki cekic (u klasi Bosch 5) i kad se pokvario nisu imali deo i onda se ispostavi da je sve isto kao u Boschovoj petici!
E sad,kako to da na svemu pise Wurth a nisu proizvodjaci?:
Svaka fabrika ce na svom proizvodu napisati sta hocete samo ako porucite dovoljan broj komada!;)
Bez alata nema zanata