Krivolinijsko secenje iverice
A zar nemisliš da bi purpjena bila malo mekana za ovo?Nego padne mi na pamet jedna ideja,ovako da uzmem neku staru lamelu od nekog kombija ili tamića višak odrežem da dobijem ravnu površinu s jedne strane i na nju pričvrstim šper ili nešto slično na šta bi išla šmirgla?Nego metabo imaš mail mislim da je uspjelo slanje.
Čovijek sniva a Bog realizira!
Sad gledam malo bolje (nikad do sad nisam pogledao), povrsinu ploce za Festov Rotex. Jeste jako sitan cicak, al je ipak manje vise obican cicak. Drugim recima na njega nece da se uhvati nista sto nema odgovarajucu podlogu (recimo obicna smirgal na platnu nece da se drzi). Opet podloga koja se hvata za njega a naneta je na smiglu, nije klasicna "loop", vec vise deluje kao najobicnije veoma tanko cupavo platno.
Kad kazes "sa druge strane" jel mislis na drugu stranu velcra, ili je to figurativno, tipa: "na delti imamo cicak podlogu, a drugi proizvod je velkro".Recimo, na delta brusilici postoji čičak podloga koja je zalepljena za disk. Sa druge strane je Velcro (crn, ravan, sa mikronskim ispupčenjima, nikad ne bi rekao da drži šmirglu, a drži je ko lud!
Na drugoj strani Velcra. Kad se potroši/ošteti Velcro, kupuje se rezervni koji je sa druge strane krupan čičak i tako se kači na postolje šlajferice. Kad se menja brusna hartija, njenim povlačenjem, se samo skida sa Velcra, čičak veza ostaje na svom mestu.mbole wrote:Kad kazes "sa druge strane" jel mislis na drugu stranu velcra, ili je to figurativno, tipa: "na delti imamo cicak podlogu, a drugi proizvod je velkro".
Ne, ja imam mnogo više slojeva, a onaj podkožni je najvećimbole wrote:Aaaaaa, ti to palis
Tek sad sam uklavirio. U sustini ti imas tri sloja:
brusni disk, koji na sebi ima cicak
medjusloj, koji se sa jedne strane kaci za cicak a sa druge strane ima "to nesto" sto "hvata na svasta"
i na kraju sama smirgla

Moju brusilicu si apsolutno dobro ukapirao.