Moji pocetnicki radovi

Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
art of wood
Vrhunski majstor

Post by art of wood »

listovi papira cuvaju stege ovakvog tipa od lepka

ima raznih resenja ovakvih stega drvenih metalnih....,ne moraju ni da imaju navoj ,vreteno ,sta god .rade i na klisove
kada se ploca upakuje u ovo nema da brines .....

sad imam nesto drugacije ,ali ranije sam s imao samo ovakve drvene i trajale su bez problema preko deset god i radile ozbiljan posao ... metalne kao sa koletovih i winstonovih slika ne mogu da se porede s ovim
winston1989
Samostalni majstor

Post by winston1989 »

Image

Nije jos sastavljen, postavio sam ga u zavrsni polozaj da bih video na sta lici.
Imam jos dve fioke da stavim, pricvrstim sve i zavrsna obrada...
Kole-Stolar
Majstor majstora

Post by Kole-Stolar »

Spavas li ti uopste il samo radis ? :D
Svaka cast, tako i treba, sta god da pravis probavaj pre finalnog sastavljanja da sve doteras kako treba, ucice ti to u naviku i videces, svaki rad ce biti sve bolji i bolji !
A stolariju smo ti vec zavukli pod kozu, sada nema vise nazad :smejanje:

ps. sto se stega tice art of wood je u pravu, knehtovi su prava stvar pogotovo kad ploce vecih dimenzija lepis sam :)
Last edited by Kole-Stolar on 01 Dec 2017 18:09, edited 1 time in total.
Sve je moguce, za nemoguce treba malo vise vremena !
winston1989
Samostalni majstor

Post by winston1989 »

Haha, spavam, kako ne :P nisam stigao da odgovorim za stege, to jeste dobra stvar sto je postavio, i imam nesto tako u planu al morace da saceka... Heh, zavukla se meni stolarija davno pod kozu, samo sam bio neodlucan do skoro, al nema nazad... Nikako :)
sasasasa
Velemajstor

Post by sasasasa »

Još malo nećeš imati gdje ostavljati taj namještaj :)
winston1989
Samostalni majstor

Post by winston1989 »

Haha, izgleda :)
BojanPN
Majstor stolar

Post by BojanPN »

Odlicni radovi , samo napred matori :)
winston1989 wrote:Haha, spavam, kako ne :P nisam stigao da odgovorim za stege, to jeste dobra stvar sto je postavio, i imam nesto tako u planu al morace da saceka... Heh, zavukla se meni stolarija davno pod kozu, samo sam bio neodlucan do skoro, al nema nazad... Nikako :)
winston1989
Samostalni majstor

Post by winston1989 »

Image

Jos rucice za fioke i finisiranje :)
art of wood
Vrhunski majstor

Post by art of wood »

lepo izgleda :prsgore:
hrabro je staviti upadajuce fioke na te panele ,verovatno je birano drvo bez mane i nece se uviti ,siriti, skupljati......
winston1989
Samostalni majstor

Post by winston1989 »

Hvala Art, pa nadam se da nece, kad sam birao drvo sve je bilo na 7, 8% vlage i covek mi je nahvalio tu lipu sto sam uzimao i rekao da nemam sta da brinem. Inace i neobradjene daske su bas ekstra delovale. Inace uzeo sam ih u unisprometu na Klisi u Novom Sadu, dosta ljudi sto sam pitao kazu da im je ekstra kvalitet... Sad sta mu Bog da, ucim se :)
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

JEsi li siguran da je to drvo na 7-8% vlage, ili je to na rec?

Kako si orijentisao pravac vlakana u kutiji u na prednjoj strani? Na istu stranu? A po visini?

Bila je skoro rasprava o tome na forumu, posto to sto je drvo sada na odredjenom procentu vlage, ne znaci da ce na njemu i da ostane. Upravo je to veci deo vestine starih majstora, kako da naprave konstrukciju koja ce funkcionisati i sa promenom uslova u prostoru.
sasasasa
Velemajstor

Post by sasasasa »

BR wrote:JEsi li siguran da je to drvo na 7-8% vlage, ili je to na rec?

Kako si orijentisao pravac vlakana u kutiji u na prednjoj strani? Na istu stranu? A po visini?

Bila je skoro rasprava o tome na forumu, posto to sto je drvo sada na odredjenom procentu vlage, ne znaci da ce na njemu i da ostane. Upravo je to veci deo vestine starih majstora, kako da naprave konstrukciju koja ce funkcionisati i sa promenom uslova u prostoru.
Dobra napomena. Sreća je što radiš sebi, pa ćeš moći posmatrati kako se drvo ponaša tokom vremena. Taman ćeš iz prve ruke naučiti neke stvari.
art of wood
Vrhunski majstor

Post by art of wood »

unis ima dobro drvo ,nisam imao reklamacije .Sto se tice tog i nemas neki izbor u ns .... dva komada
niko negleda kako je secen balvan .......seku pa sta ispadne a ti biras .....

lamele lipe oce da se krive kao ih vuku godovi(ne samo lipe ) ....ako nisu isecene kao treba, jedino sto ti mozes da uradis je da ih redjas u panel tako da jedna drugu vuku u suprotnom pravcu i sto uze lamele ....

mozda nije to sto si ti zeleo ali bih ja stranice tog stola radije upakovao u ram sa pokretnom tablicom i klizace pricvrstio za ram koji ima manje sirenja i skupljanja .... danas su neki trendovi obozavanja drveta sto mene najvise podseca na dasku za meso ....
ali kad je vec tako stavio bih neka očajanja :smejanje: duplung ,vodjicu .....ili kako se vec strucno zove da drzi formu stranici ,nisam skolovan stolar ::neznam::

ne kritikujem samo iznosim svoje misljenje koje uopste ne mora da je tacno :D ali sigurno ne bih igrao na sta bog da jer sutra ces praviti namestaj musterijama a reklamacije su skupa i ruzna iskusva
winston1989
Samostalni majstor

Post by winston1989 »

Evo konacno gotovo i montirano. Da odgovorim na prethodna pitanja, nisam stigao ovih dana. Sto se tice vlage, imam obicaj da nosim vlagomer samnom kad kupujem daske pa svaku pojedinacno sto mi lepo izgleda izmerim, tako da znam da su sve sto sam kupio bile izmedju 7 i 8%. Sto se tice orijentisanja pravca vlakana, na to iskreno nemam odgovor jer nisam siguran na sta mislite. Verujem da je to vestina starih majstora al ja jos nisam dostigao taj nivo. Sto Sasa kaze, sreca je da radim sebi pa cu se nauciti na greskama ako i kad ih bude...

Bio sam neki dan u Ikei pa sam kupio onaj signum drzac kablova, dobra stvar. Evo i slika:

Image Image

ps. Moram jos donju fioku da nacentriram, izgleda da mi je malo pobeglo kad sam pricvrscivao nosace, i komp da premestim gore na onaj nosac, al nemam danas vremena za to :)
Last edited by winston1989 on 05 Dec 2017 17:48, edited 1 time in total.
BojanPN
Majstor stolar

Post by BojanPN »

Odicno
Post Reply