Sash clamp heads
Sve zavisi gde naletis na koju cenu, pogledaj na amazonu: http://alturl.com/89mquBR wrote:To je cena za 1 komad. Nije bas 4x skuplje, ali blizu.
Zvao sam ih prosle godine, kada sam ih video prvi put. Ista prica kao i za jos sto sta sa njihovog sajta.
zato sam mu i reko da uzme bolje dva kompleta kad vec narucuje, bar da moze da uradi po dva panela istovremeno, ili da stavi i kontru ako radi od debljih materijala.
Slazem se sa tobom, kada se kupuju stege kupuje se uvek veca kolicina.
No, ako ima prostor mnogo je pametnije napraviti nekakav ram za lepljenje panela, pogotovo sto se paneli lepe stalno, kostace isto, ali ce biti upotrebljivije. Ima jedan projekat u Shop Notes, a mislim da negde postoji i video sa instrukcijama. Samo sto bi ja tu ponestio i promenio, posto resenje ima mana.
Inace moj izbor za takve stege je Japanski Otoro, koji je prilicno skuplji, ali i daleko kvalitetniji. Samo ne mogu samo sa jedne strane za deblje panele.
No, ako ima prostor mnogo je pametnije napraviti nekakav ram za lepljenje panela, pogotovo sto se paneli lepe stalno, kostace isto, ali ce biti upotrebljivije. Ima jedan projekat u Shop Notes, a mislim da negde postoji i video sa instrukcijama. Samo sto bi ja tu ponestio i promenio, posto resenje ima mana.
Inace moj izbor za takve stege je Japanski Otoro, koji je prilicno skuplji, ali i daleko kvalitetniji. Samo ne mogu samo sa jedne strane za deblje panele.
Pa zato i kazem za kontru sa druge strane.
A da pravi ram presu se ne isplati za amatere i to zauzima neki prostor, druga prica. O tome sam i ja razmisljao, ali nemam iskustva sa onom pneumatikom kako se povezuje, a gotove prilicno kostaju.
A da pravi ram presu se ne isplati za amatere i to zauzima neki prostor, druga prica. O tome sam i ja razmisljao, ali nemam iskustva sa onom pneumatikom kako se povezuje, a gotove prilicno kostaju.
Last edited by Pezzo on 28 Nov 2017 19:46, edited 1 time in total.
Da ne pricamo bez veze, mislio sam na doradjenu verziju ovoga iz videa. Nije savrsena, ali moze da posluzi kao osnova za doradu. Ako ti trebaju planovi za ovu, vici.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TA8t8EezxVc[/youtube]
Treba dodati mehanizam za stezanje u drugom pravcu.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TA8t8EezxVc[/youtube]
Treba dodati mehanizam za stezanje u drugom pravcu.
A moze i sa koracnim motorima, pa imas kontrolu i dimenzije na koju stezes. Jedino sto pricamo o amaterskoj presi.
Kakvu kontrolu stezanja u isto vreme imas sa pipe clampovima ako nemas jednak broj pomagaca koliko i stega, a onaj koji kasni dobije po ledjima mackom sa devet repova kao primer ostalima?
Kakvu kontrolu stezanja u isto vreme imas sa pipe clampovima ako nemas jednak broj pomagaca koliko i stega, a onaj koji kasni dobije po ledjima mackom sa devet repova kao primer ostalima?
Ma ima raznih resenja i sa hidraulikom i centralizovana i manuelna i mehanicka stezanja, ali je najprostije sa pneumatikom, spojis na kompresor i puf puf
https://www.makxilia.biz/it/macchine-la ... /strettoi/

Sve je to lepo, no uporedi cenu, prostor, i kolicinu izlepljenih panela. dva stea cevnih stega kostajiuotprilike koliko i ova naprava gore od drveta, koja je upotrebljivija, za specijalizovani posao.
Sa druge strane ti pneiumatski ramovi su koliko? Barem 20 puta skuplji. I jos moras da razmisljas o svemu sto niosi kompresor.
Voleo bih i ja Marunaka Super Surfacer, ali to se zove ludilo, a ne racionalno razmisljanje.
Sa druge strane ti pneiumatski ramovi su koliko? Barem 20 puta skuplji. I jos moras da razmisljas o svemu sto niosi kompresor.
Voleo bih i ja Marunaka Super Surfacer, ali to se zove ludilo, a ne racionalno razmisljanje.
- art of wood
- Vrhunski majstor
drvene koje je bole nacrtao samo malo drukcije okrenute moze svako sebi da napravi samo sto sam ja ranije pravio 80*50 mm s par flahova malo armature ,brezoni su badava ....ali obavezno s kontrom (stega i lega )::navodnici::
moji profili na panelnim stegama su sine ,malo su potezi ali... :troona: nema nikakvog uvijanja i ja u neko vreme planiram pneumatiku ,sad su kvalitetni navoji 22 mm .
imao sam pneumatskih klipova badava ali nemam pojma koji ,koja sila....nisam se rspitao a roba vruca i brzo se razgrabila :smejanje:
moji profili na panelnim stegama su sine ,malo su potezi ali... :troona: nema nikakvog uvijanja i ja u neko vreme planiram pneumatiku ,sad su kvalitetni navoji 22 mm .
imao sam pneumatskih klipova badava ali nemam pojma koji ,koja sila....nisam se rspitao a roba vruca i brzo se razgrabila :smejanje: