Postovani,
Kao sto samo ime topika kaze, zanima me koliko je postojan akrilin nanet na nepotpuno obrusenu kutiju sobnih vrata. naime, sva vrata u stanu sam zamenio i ofarbana su PU belom bojom, dok je kupatilska kutija ostala neizvadjena jer je potopljena i u malter i u keramiku sa druge strane. Na njima sam promenio pervajze i plotnu, a kutiju samo delimicno osmirglao 180- com i naneo tanak sloj JUB akrilina i zatim i njega osmirglao. Pod rukom to izgleda prilicno glatko. Zanima me koliko je to postojano, nepravilnosti iako bude posle farbanja mi nece smetati, i kojom farbom da prefarbam taj gitovani deo. Da li je moguce rucno PU bojom, ili da farbam uljanom, vodenom itd..
unapred hvala
Postojanost akrilnog gita na drvetu
Uh... Obrusio nisam, odprasio ono sto sam brusio, jesam. Naime, u prodavnici hemije su mi dali Duralin (tako nesto) uljanu belu, akrilni git i uljani razredjivac i rekli da sa 150-180 smirglom skinem samo sjaj, ukoliko ga kutije imaju, da uopste nema potrebe da skidam sve do drveta. To sam pokusao na izvadjenim i odbacenim kutijama, i meni to izgleda smesno. Niti je potpuno pokrila tamnu boju drveta, niti je glatka povrsina. Onda sam se odlucio da celu kutiju pregitujem. Iskren da budem, pre bih se odlucio za obijanje zida i reda plocice u kupatilu i vadjenje kutije, te pravljenje nove, nego za temeljno brusenje sadolina u opremljenom stanu i opet rucno farbanje...
Dakle, to su klasicna sperovana vrata, koja su prefarbana mozda jedan ili dva puta za svo vreme od kako su ugradjena, otprilike 20 godina. ja sam samo sa smirglom malo presmirglao, naneo git u jednom sloju, prebrusio, popravio u drugom i prebrusio.
Posto sve ostalo ide novo, plotna, pervajz lajsne i grefovi, zanima me Vase misljenje da li da nastavim sa ovim eksperimentisanjem ili da ipak idem na varijantu vadjenja kutije...sto je prilicno veliki posao
Dakle, to su klasicna sperovana vrata, koja su prefarbana mozda jedan ili dva puta za svo vreme od kako su ugradjena, otprilike 20 godina. ja sam samo sa smirglom malo presmirglao, naneo git u jednom sloju, prebrusio, popravio u drugom i prebrusio.
Posto sve ostalo ide novo, plotna, pervajz lajsne i grefovi, zanima me Vase misljenje da li da nastavim sa ovim eksperimentisanjem ili da ipak idem na varijantu vadjenja kutije...sto je prilicno veliki posao