Triton TPL180 - 1500W blanjalica

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Post Reply
zdravac2
Šegrt

Triton TPL180 - 1500W blanjalica

Post by zdravac2 »

Pozdrav!

Da li netko ima ovu blanjalicu i da li ju je netko probao "okreniti" i prišarafiti na stol da služi ko debljača / abrihter ?

http://www.tritontools.com/en-GB/Produc ... ers/TPL180

Image
Last edited by zdravac2 on 17 Nov 2017 13:00, edited 1 time in total.
šantjer
Majstor

Post by šantjer »

Tu marku kod nas prodaje Hudek. Onako na oko izgleda uredno. Koliko košta? Gdje je u usporedbi s makitom, de waltom i sl po kvaliteti?
Mislio sam kad si postavio link da ima tvornički ostavljenu mogućnost rada "naopako" obzirom na veliku ploču ali koliko vidim ništa od toga.
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

Na zapadu je otprilke duplo jeftiniji od odgovarajuce Makite, 1806B koja ima za 10mm uzi zahvat. Za Makitu je moguce kupiti postolje sa kojim postaje fiksni abrihter, za Tritona ne znam.

Za pare koje je u zemljama EU, verovatbno se isplati. No kod nas, Makita je skoro dvostruko skuplja, a ono sto je moglo da se nabavi od Tritona, pod oznakom drugog brenda je po ceni bilo skoro pa na nivou Makite. Tako da je to suludo. CMT glodalicva, koja je Triton samo sa drugom nalepnicom, je ovde kostala koliko i ekvivalentna Makita.

Sve ostalo samo zavisi od cene, i mogucnosti nabavke postolja. No, treba voditi racuna i o tome da je jedna prica kada drzis rukom i spustis na gredu rucni abrihter od 8kg, a potpuno druga prica, kada na taj abrihter koji stoji fiksiran spustis gredu od 25 kila. Nesto nisam siguran u dugotrajnost takvog resenja, osim ako se ne ogranicis sa velicinom elemenata koje hoces da radis, i vrlo pazljivo rukujes sa njim.
zdravac2
Šegrt

Post by zdravac2 »

U HR košta 2500 kn (oko 330 EUR)

Ove izlivene "rupice" s navojem sa strane mi govore da tehnički nebi bilo teško zavariti postolje. Najteže što bi blanjao na njoj su hrastove planke, a vjerujem da bi tu težinu izdržala bez problema. To sam mislio, ono, više za hobi stolarske radove, ne baš za tesarske.

Da, daleko jeftinija je od makite, zato mi je upala u oči. Za te novce se nemože naći abrihter a da valja.
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Siguran sam da se i na njuskalu moze naici na ovakve naprave...
http://www.stolarskaradionica.com/forum ... 33#p101133
šantjer
Majstor

Post by šantjer »

U nedostatku naših iskustava evo nešto s interneta. Mislim da je baš ovaj tip u pitanju.
https://www.youtube.com/watch?v=u4QIaEqfUgE
zdravac2
Šegrt

Post by zdravac2 »

Da, tak nešto, samo zamjerka jer se ovaj "graničnik/firung nemože štelati da bude točno 90 stupnjeva, a i ja bi ju ugradio u stol, koji već imam (multifunkcionalni. :)))
No, čini se da radi!

Do Srbije mi je malo daleko po to, a na njuškalu nisam našao nešto jeftino a da valja :)

trenutno stavljam glodalicu u stol, a nakon toga ću vidjeti. Imam vremena do kraja zime za odlučiti se.
Last edited by zdravac2 on 20 Nov 2017 13:08, edited 1 time in total.
Post Reply