DEWALT 745 QS stoni cirkular

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Post Reply
BojanPN
Majstor stolar

DEWALT 745 QS stoni cirkular

Post by BojanPN »

Postovani majstori ,

Molim vas za komentare i utiske o ovom modelu stonog cirkulara , pazaricu ga nadam se uskoro i interesuju me iskustva ako ih neko ima. 1700w ,monofazni , star 4 godine iz svajcarske . Testeru nosi 250 a rupa je 30 . Takodje zelim preporuku koji rezni list da nabavim za pocetak .

Pozdrav i hvala Bojan

Image
Kole-Stolar
Majstor majstora

Post by Kole-Stolar »

Iskreno iskustva sa njim nemam nikakva jedino mislim da ce zadovoljiti potrebe nekih manjih poslova.
Sto se tice lista sa njim dolazi neki a ako je taj sa slike cini mi se da je to list za uzduzno rezanje drveta sad ne vidi se tacno kakvi su zubi na njemu al pre svega navedi sta planiras da radis na njemu pa cemo ti pomoci oko izbora lista :)
Sve je moguce, za nemoguce treba malo vise vremena !
BojanPN
Majstor stolar

Post by BojanPN »

Planiram da radim male hobi poslove i uglavnom uzduzni rezovi materijal iverica ,osb i camove i bukove daske . Prijatelj me ubedjuje da kupim Freud list sa 24 zuba i nista vise ,tako da sam zelio da cujem jos neko misljenje .
radenko
Vrhunski majstor

Post by radenko »

Bojane ja imam takav i tu ti trebaju tri cirkulara jedan za ivericu 60 zuba jedan za poprecni rez 40 zuba i jedan za uzduzni rez 16 zuba i to max debljine 2,4 mm jer taj motor nemoze da nosi deblji a i da bi klin za razdvajanje imao funkciju!Sa srecom da te sluzi! :skool:
smirglaj nikad dosta
BojanPN
Majstor stolar

Post by BojanPN »

radenko wrote:Bojane ja imam takav i tu ti trebaju tri cirkulara jedan za ivericu 60 zuba jedan za poprecni rez 40 zuba i jedan za uzduzni rez 16 zuba i to max debljine 2,4 mm jer taj motor nemoze da nosi deblji a i da bi klin za razdvajanje imao funkciju!Sa srecom da te sluzi! :skool:
Hvala , kog proizvodjaca su ploče ? Gde ih obicno kupujes ?
radenko
Vrhunski majstor

Post by radenko »

Bojane za poprecni rez uzeo kod Veki alati Freudov list za ivericu uzeo u Filosu Omasov a za uzduzni dosla sa masinom!
smirglaj nikad dosta
BojanPN
Majstor stolar

Post by BojanPN »

Opremio sam se cirkularima po savetu , sad me interesuje granicnik za prtviv kickbacka jesi li ga ikad skidao ? Koristis li sanke za njega ?
radenko
Vrhunski majstor

Post by radenko »

koristim sanke!
smirglaj nikad dosta
Post Reply