Cena uslužne cnc izrade ?

Ako imate nešto za razmenu ili prodaju , ili vam je nešto potrebno, OGLASITE to ovde
Aleksandar o
Zarezivač olovaka

Cena uslužne cnc izrade ?

Post by Aleksandar o »

Pozz.

Može li neko reći, kako u praksi gazde formiraju cenu uslužne cnc obrade, ja sam završio višu mašinsku školu i znam da bih trebala cena da se formira kao funkcija vremena obrade i utroška materijala ( + zarada ), imali smo i vežbe iz toga. Probao sam kucajući u google, "uslužna cnc obrada" da dođem do radnji koje se bave svim tim uslužno, kontaktirao sam par njih, i slao sam im cad crteže, i iznenadili su me cenama, za jedan prost deo (vrlo prost i sitan, uopšte 2D ) su mi naplatili čak 2500 din., što dosta odstupa od proračunate, dobro uzmu i oni neki deo za zaradu naravno razumem, ali tu opet mora da postoji neka računica i za cenu izrade i za njihovu zaradu, ali onaj je baš preterao .

google izbaci dosta rezultata, ali ni na jednom ne piše koji tačno softver koriste za simulaciju izrade nekog dela, pa da instaliram kod sebe taj isti ( pošto oni to koriste kao pokazatelj), pa da mogu sam da izračunam približnu cenu i da im ne dosađujem, nego svi oni u oglasima pišu pošaljite nama crtež, a mi ćemo reći cenu pa na krkaju cenu do guše, a kako, zašto, ... kada ih pitam oni kažu da sam dosadan .

Pa jel ima neko da je koristio te usluge i da je uspeo da provali kako oni rade ( oni koji nisu prevaranti, bar za jednu radionicu ), koji tačno softver koriste za simuliranje rada i kako računaju ? Jel ima neko iskustva da s nama ovde lepo podeli ?

Hvala unapred .
BG ACA
Majstor

Post by BG ACA »

Odaklen si prika,pretstavi se majkovicu.
Aleksandar o
Zarezivač olovaka

Post by Aleksandar o »

?
Last edited by Aleksandar o on 10 Jul 2015 22:20, edited 1 time in total.
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

Jednostavno naplate koliko god mogu. PA tako svi radimo
nikola28
Majstor majstora

Post by nikola28 »

Cassa Bella,Valjevo,mislim da je sara za jedna kuhinjska vrata,obaranje ivica i onaj "rad",tj sara na5,6 cm od ivice celom duzinom i sirinom vrata oko 300 dinara po vratima a mozda i manje...i to sa njihovim programiranjem...
nikola28
Majstor majstora

Post by nikola28 »

Image
na ovo mislim...
nikola28
Majstor majstora

Post by nikola28 »

I cena ide po metru obrade koliko se ja secam...
Aleksandar o
Zarezivač olovaka

Post by Aleksandar o »

A jel oni ako imaju cnc mašinu, jel obrađuju samo drvo ili i metal ?

Ovde nešto se i ne pominje da imaju cnc mašinu .

Ništa ne piše o tome.
Last edited by Aleksandar o on 12 Jul 2015 12:20, edited 1 time in total.
radenko
Vrhunski majstor

Post by radenko »

obradjuju plocaste materijale i drvo! Imaju cnc Rover
smirglaj nikad dosta
nikola28
Majstor majstora

Post by nikola28 »

Da,imaju Roverov cnc,kupljen od firme iz Lazarevca...
Aleksandar o
Zarezivač olovaka

Post by Aleksandar o »

Koji Rover, postoji Rover 33, 22, b4, 28, 27, 335, 322, 27 ATS, ... raznih brojeva ?
Last edited by Aleksandar o on 12 Jul 2015 18:05, edited 1 time in total.
nikola28
Majstor majstora

Post by nikola28 »

Zar je bitno koja je masina ako te interesuje samo cena obrade?
Mislis ako je skuplja masina da je veca cena obrade?
Ako te bas interesuje nadji broj na njihovom sajtu da ih ne reklamiram,jako su usluzni...i po meni su prilicno jeftini...pozdrav za brata Radenka!
radenko
Vrhunski majstor

Post by radenko »

nikola28 jel to brat po babine linije ? Salim se pozdrav! :skool:
smirglaj nikad dosta
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Aleksandar o wrote:Pozz.

Može li neko reći, kako u praksi gazde formiraju cenu uslužne cnc obrade, ja sam završio višu mašinsku školu i znam da bih trebala cena da se formira kao funkcija vremena obrade i utroška materijala ( + zarada ), imali smo i vežbe iz toga.
Ako uzmes u obzir da je u vremenu sadrzana cena masine od 20000 do 120000 eura + odrzavanje i da ta suma treba da se vrati za 3 - 4 ili 5 godina, meni te cene nisu visoke.
Kupis polovan Rover za 20000, u 3 godine ce te odrzavanje kostati minimum 20% vrednosti, podelis sa 3 godine i 265 radna dana i dobijes 30 eura koje dnevno moras zaraditi samo za masinu, bez materijala, rada, zarade, razvoja,...nije to malo.
Druga je prica sto se u 95% slucajeva cnc masine u Srbiji koriste za iscrtavanje prostih, pravolinijskih sara koje se mogu uraditi i na daleko pristupacnijim masinama, cak i u ssm varijanti. Po mom misljenju, cnc uslugu treba koristiti samo za izradu sablona i za bas komplikovane i precizne radove gde cena nije presudna.
Mali je Rover u Valjevi, mozda i 22
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ne zaboravi i struju (ne radi na vetar), alat, ostrenje alata, radnika (cak i ako si ti sam radnik), prostor u kome se nalazi (sigurno je neces drzati na livadi)...
Kad sve to saberes dobijes troskove.
Pri tom neki troskovi zavise od kolicine posla (utrosak struje, alata...)
A neki su tu radio ne radio (prostor, radnik...)
Post Reply