Cena hrastove daske
Cena hrastove daske
Pozdrav svim ljubiteljima stolarije.
Imam ponudu da kupim 0,3 m3 hrastove daske dimenzije 1200*100*30.
Daska je dve godine sušena prirodno , uredno složena, kolika je realna cena?
Imam ponudu da kupim 0,3 m3 hrastove daske dimenzije 1200*100*30.
Daska je dve godine sušena prirodno , uredno složena, kolika je realna cena?
Uvozni Slavonski hrast kosta 1000E/m3, a ovog domaceg moze da se nadje puno jeftinije pogotovo tog prirodno susenog.
Tako sam ja skoro imao ponudu da kupim 2,5m3 2 godine prirodno susenog brijesta za 700E!!!
Te se cijene uglavnom ravnjaju sa vlasnikovim trenutnim neizmirenim dugovima!!!
Sta cemo kad je krizna godina!!!
Tako sam ja skoro imao ponudu da kupim 2,5m3 2 godine prirodno susenog brijesta za 700E!!!
Te se cijene uglavnom ravnjaju sa vlasnikovim trenutnim neizmirenim dugovima!!!
Sta cemo kad je krizna godina!!!
Vise puta je pisano o tome. Sve se svodi na izreku: "Magare se j**e kad se zaglavi". Ja sam kupovao II klasu iz susare za 750e kubik. Kod Frischeis-a je mislim 1500e bez poreza. Poslednji put sa kupovao kod mene u Pozarevcu kod nekog lika sto ima proizvodnju parketa a ima i susaru, probranu, neokrajcanu dasku colovnu za 600e/m3. Jos nista sa njima nisam radio ali deluje da je ok.
NAJBITNIJE: Potrebna su 3 uslova: Da imas kintu na gomili da ti se ne zuri i da imas mesta u dvoristu. Dobitak zagarantovan.
Neka pitanja za iskusne kolege: Sta je to samica, polusamica, friza, i koja je razlika izmedju hrasta luznjaka i kitnjaka (mislim na izgled daske, tj. po cemu se na oko razlikuju)
NAJBITNIJE: Potrebna su 3 uslova: Da imas kintu na gomili da ti se ne zuri i da imas mesta u dvoristu. Dobitak zagarantovan.
Neka pitanja za iskusne kolege: Sta je to samica, polusamica, friza, i koja je razlika izmedju hrasta luznjaka i kitnjaka (mislim na izgled daske, tj. po cemu se na oko razlikuju)
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
- Fagus Silvatica
- Precizni šegrt
- mester ING
- Brzi dodavač alata
friza moze biti i to sto je napisao kolega, ali friz je radijalna daska(daska sa pravim godovima)dali je luznjak kvalitetniji od kitnjaka to je relativna stvar.luznjak je meksi kitnjak tvrdji tako da samo na tu temu moze da se komentarise sta je bolje.ja se nebih slozio da je bilo koji bolji od onog drugog
Ne bih se slozio s tobom kolega mislim da je luznjak tvrdji i mislim da je luznjak bolji po strukturi i da ima ljepsu boju a nimalo ne podcjenjujem kitnjak jer sve zavisi za sta ti trebamester ING wrote:luznjak je meksi kitnjak tvrdji
Last edited by tishler on 05 Apr 2010 00:22, edited 1 time in total.
Mene to isto zanima... Na stovaristima nikad nisam cuo da imaju luznjak, svuda gde sam kupovao bio je kitnjak, ili kako oni kazu "ovaj nas domaci".
Al, sad sam skoro dobio od nekog stolara luznjak koji on placa 1000e/m3, i primecujem razliku... Okacicu slike paralalno - kitnjak-luznjak...

Trt, mrt, zivot ili smrt!