kupujem abrihter diht

Ako imate nešto za razmenu ili prodaju , ili vam je nešto potrebno, OGLASITE to ovde
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

Sto plasis zenu odmah!!!

masina izgleda poprilicno dobro ali zapusteno(sto se da srediti uz minimalni trud i ulaganja)

probaj da napravis sto vise slika od iste pa cak i detalja i unutrasnjosti lakse cemo ti pomoci.

ne znam koliko kupac trazi ali ovako na slepo ne bi dao vise od 1000e pod uslovom da ima sve i da sve radi .:prs:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Strava je, digla mi se kosa na glavi kad sam video sliku :)
britva
Šegrt

Post by britva »

Hvala na savetima, ja znam da je najbolje nova masina, definitivno, ova masina je slikana u jednoj radionici, gde covek pored ove ima jos nekoliko i celu radionicu prodaje za 2500 eura, ostale me masine nisu interesovale i nisam ih ni slikala. Jeste zapusteno, jer niko na njima nije radio duze vremena, zato ovako izgleda, ja vas pitam jel bi bilo bolje misljenje o ovoj masini da je covek prefarbao, jel bi onda bilo ok.
Napisala sam da je u radnom stanju, ima covek prilicno alata za frezer, ima svasta, pravio je namestaj, stoji mu to, vise ne rade.
Recite koliko da ponudim za ovu masinu, realno, masina je probana, sve operacije, cirkular ima testeru od 350mm, diht ima vucu, jedino mu je izgleda mana sto su mu ploce korodirale. To bi mi bila najveca pomoc i sugestija. Slobodno recite ako je bolja nova Bernardo masina sa dve operacije od ove, dajte mi i takvo misljenje da ne lutam...
Recite mi onda koliko je bolja ova masina od ove, s obzirom da je ofarbana http://www.kupujemprodajem.com/Kombinir ... id=5776692
britva
Šegrt

Post by britva »

evo jos dve slike i samo opusteno :)
Singer ti napisa da masina treba da ima sve, jel si to mislio na firunge, neki pomocni pribor ili vec sta? Reci mi iskreno jel bolje ovo od Mio standard kombinirke? Hvala na pomoci
Image
Image
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Ja nisam stručnjak za ovakve mašine ALI u svakom slučaju ja bih rađe uzeo ovu nego MIO standard.

Å ta reče Singer probaj sa nekom cijenom pa vidi kako diše jer ako daje cjelu radionicu za 2500€ ,neznam šta sve to ima,ali mislim da je realna cjena 1000€ za ovo probaj pa vidi po meni se isplati ako nećeš ti daj pare ja ću doći po nju i tebi dam još 100€ za uslugu.
Čovijek sniva a Bog realizira!
britva
Šegrt

Post by britva »

Strkicu, hvala ti na podrsci, inace masina ima oko 350kg, dva motora po 2,2 kw, i jedan od 3kw, tako mi rece, ima ovu sanku na cirkularu, ima firung za cirkular i abrihter, u toj radionici ima nekoliko masina, i zapamtila sam da prodaje oko 50 kronera za 200 eura, ko se razume u alat...
A predlog je originalan ;)
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

ponudi mu 1000e i da ti u tu cenu da sve testere i sve kronere koje ima :prs:

ovu drugu plavu "nemacku" ni ne gledaj jer je prastara i ima samo 3 operacije , a puno vise kosta ;)

idi kod njega i slikaj """SVE"""" sta ima(napravi puno slika,nemoj se ustrucavati i zaliti)sa slika cemo ti sve proceniti da ti bude dobra kupovina :pljesk:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
munja
Pred-majstorsko zvanje

Post by munja »

ako bih se mogao uključiti, nevezano za temu :)
mislim da većina zna da nisam stručnjak, već hobist koji radi doma u garaži (igra se :) )
jel vrijede čemu bernardo mašine? vidio sam da imaju dosta širok spektar, konkretno pričam o abrihterima sa dihtom za relativno normalne novce
ima kakvih iskustava?
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Koliko uspevam da vidim sa ovih slika, korozija na plocama je samo povrsinska. To se sredi uz malo fine smirgle za pola sata.
Slazem se sa singerom da bi verovatno uz malo ulaganja i truda mogla da se sasvim pristojno sredi, al ko sto napisa, slikaj sa svih strana.

Proveri da li ima lufta u vretenima za podesavanje, vodjicama ploca...
Generalno, gledas stvari koje su problematicne za sredjivanja ako moraju da se prave nove. Tipa vretena, matica kroz koje idu ta vretena ako su neke posebne, vodjica po kojima idu kolica... Sve sto su standardni elementi, tipa lezajeva, ili nesto sto svaki strugar moze da ti napravi za "oba evra" tipa klizne caure, ne bi trebalo ni da je skupo ni da je problematicno da se naknadno zameni.
tishler
Moderator
Moderator

Post by tishler »

malo sminke i bice prava ljepotica :) bitno je da nema lufta ,da radi i da je jeftina
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs

www.stolarskaradionica.com
britva
Šegrt

Post by britva »

Hvala svima na komentarima i savetima, Singer nove slike bice za vikend tad planiram posetu, slikacu sve po radionici, mozda nekom bude i korisno kasnije i odluci se na kupovinu. Uvidela sam da je na nasem trzistu ponuda polovnih masina za obradu drveta skromna, pa sam na osnovu toga preduzela korake da kupim nesto, smatram da ce mi ova masina biti korisna, verujem da ne spada u hobi masine a definitivno nije ni profi, ustvari ja i nisam za profesionalne masine jer sam pocetnik, za mene ce u pocetku biti uspeh da koristim abrihter i diht.

Tishler, hvala na podrsci, to ce biti moja prva masina ozbiljnija, verovatno bi je trebala prefarbati kasnije...
Mbole, ta korozija i jeste povrsinska, masine su stalno bile unutra, one da su dugo bile napolju, koliko bi bile funkcionalne, zar ne bi bilo problema da se puste u rad, zar ne?
britva
Šegrt

Post by britva »

Munja sto se tice Bernardo masina, evo mog iskustva, pricala sam sa komercijalistom o masini abrihter diht na 260mm radne sirine, cena joj bi u Srbiji sa transportom bila oko 1000 eura, on mi isprica da su te masine u rangu izmedju hobi i poluprofesionalne masine. S obzirom da sam ja Singera pitala za te masine rekao mi je da su Holzmann masine bolje od Bernardo masina a cenom su veoma slicne, tako da je Bernardo abrihter diht za hobi varijantu...
peradetlic
Majstor majstora

Post by peradetlic »

ja bi tu mašinu uzeo dobra je to
a korozija se da srediti

naulje se se sva korodirana mesta pa nek stoji nedelju dana pa prvo nauljenom krpom glačati ima da progledaju i ploče i sve
pa posle finom šmirglom ako treba brusiti i wd-om

šteta što je nije konzervirao kad je prestao da je koristi
za sve je kriv Toma Sojer
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

britva wrote:Mbole, ta korozija i jeste povrsinska, masine su stalno bile unutra, one da su dugo bile napolju, koliko bi bile funkcionalne, zar ne bi bilo problema da se puste u rad, zar ne?
Cudo je sta sve moze par kilovata da pokrene :)
Ali da je to stojalo napoju, korozija bi otisla duboko, napravila "jame" i "bregove" na plocama i radnom vretenu, a ovo koliko vidim je samo tanak sloj na povrsini.
munja
Pred-majstorsko zvanje

Post by munja »

britva wrote:Munja sto se tice Bernardo masina, evo mog iskustva, pricala sam sa komercijalistom o masini abrihter diht na 260mm radne sirine, cena joj bi u Srbiji sa transportom bila oko 1000 eura, on mi isprica da su te masine u rangu izmedju hobi i poluprofesionalne masine. S obzirom da sam ja Singera pitala za te masine rekao mi je da su Holzmann masine bolje od Bernardo masina a cenom su veoma slicne, tako da je Bernardo abrihter diht za hobi varijantu...
puno hvala britva, ali ovi modeli od 1000 eura su meni daleko van ranga :( gledao sam one male "benchtop" pa neznam jel tu bernardo išta bolji od kojekakvih einhella i sličnih
Post Reply