Da se ne bih igrao vise i izgubio vreme na gluposti, dodje na mesto i tvoja umesna preporuka sto se tice spax vijaka... :tummenupp: Pa cu sa njima bar biti siguran da nece doci do pucanja. Inace ima li jos negde sem AI gde se mogu naci ovi vijci. Oni nemaju 4.5 vec samo 5.
Inace, ima li neka tehnika postavljanja sarki? Prvo sam stavio vrata u stok, ocrtao linije sredina sve 3 sarke i preneo na stok i vertikalu vrata. Postavio (zamalo uspelo da se nisu otkinule glave) muske sarke na stok, a onda krenuo da stavljam zenske na vrata po obelezenim linijama.
Posto sam imao peh sa vijcima, morao sam sve skinuti dok ne uzmem spax vijke, ali sam primetio da ovaj tip sarki zahteva veliku preciznost. Izgleda da platna muske/zenske sarke moraju da budu bas u istoj ravni - da bi funkcionisalo. Izmedju vertikale vrata i stoka mora biti tacno debljina platna sarke. Ako je vece rastojanje (a bilo je) dolazi do natezanja muzjaka u zenci.
Bice tu izgleda postavljanja sajbni ili limova da se izgube neravnine vertikale vrata i stoka. Ili mozda da prosirim zenku da ima vise lufta koji ce to pokriti?

Jos nisam stavio zadnji deo - lesonit.