Da se ne pripremaš da samelješ zemlju, sunčev sistem.mirisdrveta wrote:...
Zasto ne smem ni da kazem o cemu se radi? ... Jer je ime sprave "gravitacijona vodenica", ma sta to ma kome znacilo...

Da se ne pripremaš da samelješ zemlju, sunčev sistem.mirisdrveta wrote:...
Zasto ne smem ni da kazem o cemu se radi? ... Jer je ime sprave "gravitacijona vodenica", ma sta to ma kome znacilo...
Nesto iz tog domena ali inverzno-antipodno...DataS wrote:Da se ne pripremaš da samelješ zemlju, sunčev sistem.mirisdrveta wrote:...
A mi ti još i pomažemo.
Ako ovaj probni model od uglavnom medijapana uspe, sledeci pravi radni ce biti sigurno od plastike...BR wrote:Plastika nije toliko skuplja od sperploce. Kada uracunas cenu rada za izradu, cena materijala je prilico niska stavka. Pri tome sa plastikom, koja si i inace koristi za takve aplikacije imas daleko duzi rok trajanja.
Koliko god da podmazjes drvene zupcanike sa plastikom ces imati daleko manje otpore trenja, bez ikakvog podmazivanja. A moci ces i da imas mnogo manje tolerancije, posto je plastika daleko stabilnija.
Ako bi sad' odmah rekao sta pravim, razvila bi se teoretska diskusija za koju, veruj, nemam sad nerava jer sam ih vodio vise puta do sada po raznim forumima, a neki bi prestali i da citaju ovaj post ... ljudi razmisljaju tudjom pamecu, ne veruju u svoju zdravu pamet - to je osnovni uzrok svih raznih slepila kod zdravih ociju ... evo obecavam kada sprava bude gotova da cu sve da objasnim i bas ovde stavim i slike svega ... do tada ima da prodje minimum mesec dana po mojoj proceni, a za dva bi moralo da bude gotovo ... samo da nabavim taj kljucni element, te zupcanike, i posle lako idem sam, imam toliko iskustva sa drvetom i kojecim drugim...singer wrote:ne znam zbog cega ne odas tajnu sta mislis da pravis,ovde na forumu ima clanova koji imaju poprilicno znanja is raznoraznih oblasti.
pre ces dobiti adekvatan odgovor,umesto da igras igru uzaludnih pokusaja.
p.s. internet je prepun kojekavih fazona,izuma... pa se neko boji da mu neko ne otme posao fazon :pucko::part::prs: