Koji je ovo tip blanje-rendeta i za sta sluzi ?
- venzinatiko
- Pred-majstorsko zvanje
- venzinatiko
- Pred-majstorsko zvanje
Lazovic ti je dao prvi deo odgovora.
E sad, meni se cini da je kao i obivno, na tom komadu pogresno secivo. Em je predebelo, em je preusko. Da pomognes sebi i nama, prvo probaj da li secivo moze da se skine, i da li mozes da okreces sve tri matice. Jednu za drzanje seciva, a druge dve za podesavanje ugla.
Sto se cene tice, takvo rende u potpuno upotrebljivom restauriranom stanju ide i do 120 dolara, mozda i sto eura. Samo secivo kosta 20 dolara u Americi, kod nas duplo, pa za nedostajuce secivo treba oduzeti barem 20. Takodje, sa ovoga mora da se skida rdja, a ako ne mogu da se odvrnu srafovi mora da ide u daleko skuplju hemiju, da ne bi ostetio mesjng,
Ja sam moje platio 800 dinara, bilo je u losijem stanju. Sve u svemu realna cena je recimo 1000-2000 dinara, sve preko ulazi u kategoriju bezobrazno skupo, posto ce te na kraju kostati kao da si kupik sredjeno, a niko ne racuna tvoj rad. . Kompletno sredjivanje ce te kostati barem 5-6000 ako sam j pravu za secivo.Ovde i telo treba da se farba, refinisira drska, sredi raban, a sve je to steta raditi a da stedis na materijalu..
E sad, meni se cini da je kao i obivno, na tom komadu pogresno secivo. Em je predebelo, em je preusko. Da pomognes sebi i nama, prvo probaj da li secivo moze da se skine, i da li mozes da okreces sve tri matice. Jednu za drzanje seciva, a druge dve za podesavanje ugla.
Sto se cene tice, takvo rende u potpuno upotrebljivom restauriranom stanju ide i do 120 dolara, mozda i sto eura. Samo secivo kosta 20 dolara u Americi, kod nas duplo, pa za nedostajuce secivo treba oduzeti barem 20. Takodje, sa ovoga mora da se skida rdja, a ako ne mogu da se odvrnu srafovi mora da ide u daleko skuplju hemiju, da ne bi ostetio mesjng,
Ja sam moje platio 800 dinara, bilo je u losijem stanju. Sve u svemu realna cena je recimo 1000-2000 dinara, sve preko ulazi u kategoriju bezobrazno skupo, posto ce te na kraju kostati kao da si kupik sredjeno, a niko ne racuna tvoj rad. . Kompletno sredjivanje ce te kostati barem 5-6000 ako sam j pravu za secivo.Ovde i telo treba da se farba, refinisira drska, sredi raban, a sve je to steta raditi a da stedis na materijalu..
- venzinatiko
- Pred-majstorsko zvanje
- venzinatiko
- Pred-majstorsko zvanje
Svaka ti je ko NjegosevaBR wrote:Lazovic ti je dao prvi deo odgovora.

Nasao na Ebay-u deset komada u slicnom stanju od 9-30 evra sa originalnim nozem . Na ovom nije original definitivno -hvala sto se ne zajebah

Obilazim i ja cesto vasar u S. Palanci gde moze da se nadje ovakav "lom" (sto i jeste u ovakvom stanju realno koliko god mi voleli taj tip alata ..-meni se samo svidja jos uvek jer nisam radio sa njima) i jednom prilikom jednom tamnoputom gospodinu nudim 2000 za bosov nosac busilice a on trazi 3500..
Na moju recenicu da realno ne vredi vise od 2000 on se nasmeja i kaze: Ne vredi bato znam i ja , "al se trazi " hahah .
Ovo ti je jedan od mojih omiljenih alata. Za sredjivanje stolova ploca i slicno je super.
Ima dve tri sorte korisnika.
Jedni koriste originalno secivo.
Drugi malo deblje - recimo pravi Ron Hok.
Treci zamene pravljene od obicnih scrapera.
Svi rade jeko dobro.
Ni malo nisi pogresio - kad jednom pocnes da radis videces
Ja sam moje davno kupio a skoro dobio i trebalo mi je tri dana da se usaltujem i radi kao satic.
Svi rade jeko dobro.
Ja sam moje davno kupio a skoro dobio i trebalo mi je tri dana da se usaltujem i radi kao satic.
Last edited by momirz on 20 Oct 2017 20:53, edited 1 time in total.
- venzinatiko
- Pred-majstorsko zvanje
Kad prikupim sve rucne da se dogovorimo za par casova obuke ,naravno uz nadoknadumomirz wrote:Ovo ti je jedan od mojih omiljenih alata. Za sredjivanje stolova ploca i slicno je super.
Svi rade jeko dobro.