Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
Ajde da i ja nešto ubacim od onih stvari koje sam ja projektovao. Inače radim u jednoj firmi koja se bavi proizvodnjom namještaja Nadam se da će vam se slike svidjeti, ako nekome šta zatreba oko sličnih stvari....tu sam....
....."Istinski duševni mir proizilazi iz svjesnog prihvatanja najgoreg".....
Jeste druže,ali samo kuhinje, ovo ostalo radim u 3d maxu. Max koristim inače samo za vizuelni prikaz nekih nama "vanserijskih" elemenata. Moglo bi se nešto uraditi da se i ti elementi rade u KD, ali treba praviti poseban katalog za svaki element. Iskreno nešto sam ja probao, ali treba vremena da se čovjek uhoda u one skripte, a s druge strane sama izrada kataloga meni dugo traje.
Recimo za prikaz ovih kuhinja sam rekonstruisao već postojeće kataloge.
Å to se tiče šema montaža (mada majstorima to i nije baš toliko bitno) njih radim u Auto Cad-u, ali u izometriji. Malo mi je komplikovan za 3d.
Ovo je dio nacrta šeme montaže gornjeg visećeg elementa. E ovo sam radio u AutoCad-u. Ima puno crtanja i raznih detalja, ali na kraju se sam sebi diviš kakve živce imaš i , ali to uradiš jednom, a onaj koji montira je sačuvao nerve. Mada i sam kupac kad otvori paket u kojem ima nacrt montaže, ozbiljnije gleda na firmu.
Interesantno, al meni je u ACAD-u bilo lakse da crtam u punom 3D nego u izometriji. Nekako mi je lakse da vidim gde se sta nalazi, i kako izgleda. A posle ga izmuckas i malo ispomeras ploce da bi dobio ovakav prikaz, ili ih skroz ispreslazez u jednu ravan kako bi dobio tacne dimenzije i broj komada za secenje.
Bogami vukašine...svaka čast. Ovaj prikaz dnevnog boravka je strava. Ja pomalo radim sa maxom tako da znam otprilike koliko si morao stvari proći da ovo naučiš. Sve pohvale sa moje strane.
Ovo sam radio u maxu
To su neke cake sa tutoriala pazi tvoje slike nisu lose, ali da ti odam jedu tajnu kad izrenderujes ovu sliku pr. ova soba gore skines jedan ''shader'' sa Mental ray sajta ( pod uslovom da si radio u mental rayu ) koji se se zove Ctrl_occulasion ubacis ga u Max pa potom istu sliku (isti kadar ) renderujes sa Ctrl_occ.. dobices belu sliku sa senkama. Potom uzmes te dve slike sto si renderovao i ubacis u Photoshop i malo ih preadis i to je prava slika.
dobar, dobar. havala na predlogu. Probaću pa ću vidjeti kako izgleda. Mada iskreno to radim samo onda kad mi zapne za prikaz kupcu. Inače zadnja 2 mjeseca nisam ni otvorio max (uglavnom crtam u autocadu). Meni bi super došo neki programčić za "brza projektovanja", a koliko je slika realistična meni i ne znači toliko (bitna je spika), kupcu dok ne pokažeš da može i bolji prikaz slike on to i ne zna (pa zašto bi sebi džaba zagorčavali život).