slike

Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
Post Reply
mrakanferzo
Šegrt

slike

Post by mrakanferzo »

Ajde da i ja nešto ubacim od onih stvari koje sam ja projektovao. Inače radim u jednoj firmi koja se bavi proizvodnjom namještaja Nadam se da će vam se slike svidjeti, ako nekome šta zatreba oko sličnih stvari....tu sam....
Image

Image

Image

Image

Image
....."Istinski duševni mir proizilazi iz svjesnog prihvatanja najgoreg".....
vladapvlvc
Samostalni majstor

Post by vladapvlvc »

Jel ovo radjeno u "KITCHEN DRAW"?
VELIKE tajne MALIH majstora
mrakanferzo
Šegrt

Post by mrakanferzo »

Jeste druže,ali samo kuhinje, ovo ostalo radim u 3d maxu. Max koristim inače samo za vizuelni prikaz nekih nama "vanserijskih" elemenata. Moglo bi se nešto uraditi da se i ti elementi rade u KD, ali treba praviti poseban katalog za svaki element. Iskreno nešto sam ja probao, ali treba vremena da se čovjek uhoda u one skripte, a s druge strane sama izrada kataloga meni dugo traje.
Recimo za prikaz ovih kuhinja sam rekonstruisao već postojeće kataloge.
Å to se tiče šema montaža (mada majstorima to i nije baš toliko bitno) njih radim u Auto Cad-u, ali u izometriji. Malo mi je komplikovan za 3d.
mrakanferzo
Šegrt

Post by mrakanferzo »

Ovo je dio nacrta šeme montaže gornjeg visećeg elementa. E ovo sam radio u AutoCad-u. Ima puno crtanja i raznih detalja, ali na kraju se sam sebi diviš kakve živce imaš :D i =D, ali to uradiš jednom, a onaj koji montira je sačuvao nerve. Mada i sam kupac kad otvori paket u kojem ima nacrt montaže, ozbiljnije gleda na firmu.

Image
Vukasin_1
Precizni šegrt

Post by Vukasin_1 »

poz
Evo malo i ja da se pohvalim kako znam da crtam radio sam u mayi Image

Jel tesko nacrtati u auto cadu ove seme?
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Interesantno, al meni je u ACAD-u bilo lakse da crtam u punom 3D nego u izometriji. Nekako mi je lakse da vidim gde se sta nalazi, i kako izgleda. A posle ga izmuckas i malo ispomeras ploce da bi dobio ovakav prikaz, ili ih skroz ispreslazez u jednu ravan kako bi dobio tacne dimenzije i broj komada za secenje.
Vukasin_1
Precizni šegrt

Post by Vukasin_1 »

evo jos jedne slike radjene u mayi

Image

Ovu kauhinju sam radio za Roberta
robert22
Majstor početnik

Post by robert22 »

Vukasin_1 wrote:evo jos jedne slike radjene u mayi

[url]http://www.stolarskaradionica.com/forum/uploads/thumbs/157_robert1.jpg[/url]

Ovu kauhinju sam radio za Roberta
Dobra, samo mi nisi stavio vrata koja se otvaraju kao bufet.
mrakanferzo
Šegrt

Post by mrakanferzo »

Bogami vukašine...svaka čast. Ovaj prikaz dnevnog boravka je strava. Ja pomalo radim sa maxom tako da znam otprilike koliko si morao stvari proći da ovo naučiš. Sve pohvale sa moje strane.
Ovo sam radio u maxu

Image
Vukasin_1
Precizni šegrt

Post by Vukasin_1 »

To su neke cake sa tutoriala pazi tvoje slike nisu lose, ali da ti odam jedu tajnu kad izrenderujes ovu sliku pr. ova soba gore skines jedan ''shader'' sa Mental ray sajta ( pod uslovom da si radio u mental rayu ) koji se se zove Ctrl_occulasion ubacis ga u Max pa potom istu sliku (isti kadar ) renderujes sa Ctrl_occ.. dobices belu sliku sa senkama. Potom uzmes te dve slike sto si renderovao i ubacis u Photoshop i malo ih preadis i to je prava slika.

evo jos jedna slia iste kuhinje.
Image
mrakanferzo
Šegrt

Post by mrakanferzo »

dobar, dobar. :) havala na predlogu. Probaću pa ću vidjeti kako izgleda. Mada iskreno to radim samo onda kad mi zapne za prikaz kupcu. Inače zadnja 2 mjeseca nisam ni otvorio max (uglavnom crtam u autocadu). Meni bi super došo neki programčić za "brza projektovanja", a koliko je slika realistična meni i ne znači toliko (bitna je spika), kupcu dok ne pokažeš da može i bolji prikaz slike on to i ne zna (pa zašto bi sebi džaba zagorčavali život). :cool:
mrakanferzo
Šegrt

Post by mrakanferzo »

Evo još par nekih sličica

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Post Reply