Prije sam najavio, a sad je konačno došlo na red - DIY project prepravka kružne pile u stolni cirkular, pa da podijelim iskustva s vama;
Za početak, kupio sam kružnu pilu BOSCH GKS 85. To je model "BEZ G", što znači da nema riving knife, i nema aluminijsku papuču. Ovo drugo mi je nebitno, ali prije nego sam kupovo, proučio sam shemu rezervnih dijelova, i uz male preinake i uz dodatnu narudžbu nekih dijelova (cca 30 eur), na ovaj model može se bez problema montirati nož.
Inaće, stol na kojem će biti pila, služiti će za gotovo pa sve radove, zato je prilično velik (250 X 120 cm). Dimenzije su taman da može gore ići tabla šperploče.
Pa da krenemo;
još prije više od 2 mjeseca, pila je kupljena;

Uzeo sam komad lima (5 mm debljine), i krenio označavati rupe, isto kak je i na papuči;

bravaru sam odnio da izbuši rupe i nareže navoj, kao i da proreže za list pile. Hebiga, nema se još sav alat!

Prije 10-ak dana konačno sam uhvatio vremena, i počeo variti stol (u podrumu je radiona, i tu će biti i stol).

Stol je zavaren, i pila je (privremeno) prišarafljena, da vidim jel radi!

EDIT 11.05.2017. GOTOV CIRKULAR! ! !

Isprobano, i radi savršeno. Inaće, izrazito bitno je bilo odraditi svaki korak iznimno precizno, jer svako sljedeći korak veže se na prethodi, i ako zajebeš vinkl, ili razmak za šarafe, sve ode nakoso. Dakle, samo polako i pažljivo

U planu mi je smontirati i glodalicu i ubodnu pilu na taj isti stol...

EDIT: (zaboravih napisati "troškovnik")
pila 1750 kn + rezervni dijelovi 220 kn
željezo za stol 600 kn
ploča umjesto papuče + bušenje i frezanje iste 230 kn
potrošni materijal (žica za zavarivanje, CO2...) 150 kn
farba cca 50 kn
rad (bog će mi platit)

šperploča (oplata za šalovanje) 480 kn
šarafi 40 kn
farba 75 kn
sveukupno 3.600 kn (480 EUR)