Womax POSTOLJE ZA GLODALICU W-WB 004

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
metabo
Ultra majstor

Womax POSTOLJE ZA GLODALICU W-WB 004

Post by metabo »

Da li je neko u Woby Hausu video kako izgleda ova sprava i da li vredi?
http://www.wobyshop.com/ProizvodDetaljn ... a=76910000
boggy
Majstor majstora

Post by boggy »

Hm nije mi bas jasno kako taster (bez dugmeta za zakljucavanje) za ukljucenje na samoj glodalici premoscavaju.... barem moja Einhell ima taj problem.
Last edited by boggy on 12 Mar 2008 15:57, edited 1 time in total.
Bojan
Administrator
Administrator

Post by Bojan »

Taster na glodalici sam premostio izolir trakom, tako da je dugme stalno uključeno, pa se frezer pali na dugmetu koje se vidi na slici. Inače, ja imam ovakav sto za glodalicu u koji sam stavio Boš, i veoma sam zadovoljan. Međutim, radna površina mu nije prevelika, a i firung sam morao da prepravljam, ali za te pare dobija čistu desetku.
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Bojan wrote:Taster na glodalici sam premostio izolir trakom, tako da je dugme stalno uključeno, pa se frezer pali na dugmetu koje se vidi na slici. Inače, ja imam ovakav sto za glodalicu u koji sam stavio Boš, i veoma sam zadovoljan. Međutim, radna površina mu nije prevelika, a i firung sam morao da prepravljam, ali za te pare dobija čistu desetku.
Koliko je debela radna površina i kakav je sistem za hvatanje freze sa donje strane?
Da li ima mogućnost da se sa gornje strane radne ploče podešava visina freze (imbus ključ ili sl.), ili mora gimnastika?
Da li vođica ima mogućnost podešavanja ugla?
Sve ovo pitam da vidim da li mogu da na ovaj sto priključim svoj stari zeleni Boš POF500 koji i nema neki veliki hod za frezu :(
branimir
Majstor majstora

Post by branimir »

Da bi se napravila blokada tastera, potrebno je taster pritisnuti i kroz njega busiti rupu od 2mm, tako da se moze ugurati odgovarajuci ekser(ja za takve stvari koristim pop nitne).
boggy
Majstor majstora

Post by boggy »

branimir wrote:Da bi se napravila blokada tastera, potrebno je taster pritisnuti i kroz njega busiti rupu od 2mm, tako da se moze ugurati odgovarajuci ekser(ja za takve stvari koristim pop nitne).
Moj frezer ima taster sa kapicom od mekane providne plastike.. valjda da ne ulazi prasina.. tako da bi morao nesto drugo da smislim.. ako bi frezer ugradjivao u sto...
branimir
Majstor majstora

Post by branimir »

Bez obzira sto je kapica mekana, pritisni je i probusi.Ja imam narandzasti Einhel, sa mekanom kapicom, tako da
nema problema.
Dean
Majstor početnik

Post by Dean »

ja koristim one električarske bragice za blokirat taster i kad mi više ne treba samo cviknem sa klještima
Bojan
Administrator
Administrator

Post by Bojan »

Najlakse ti je da pristisneš taster i da ga umotaš izolir trakom oko drške. Provereno radi - nema bušenja, nema cvikanja.
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

Ja koristim plasticne vezice . Kad zavrsin samo je isecem secicama. Od izolir trake oce da ostane lepak pa se posle umazes.
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Lici mi da je najbolje korisiti one "stipaljka" stegice. Lako se skidaju i stavljaju, a ne ostecuju niti prljaju alat.
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

To je u redu ako je drska alata na kojoj je prekidac tanji deo od okoline. Kod mene konkretno je obrnuto pa mi je od vibracija stalno ispadala stipaljka.
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
vladapvlvc
Samostalni majstor

Post by vladapvlvc »

Postoji ljudi i glodalica koja ima prekidach sa kocnicom,prave je Slovenci iskra ero(zeleni)odnosno perlez.Nashao sam je u mom Obrenovcu za 115 jevreja,nemam sliku i zaboravio sam joj oznaku ali je prava stvar za one koji hoce da je montiraju na postolje,secam se da je 1400w i da radi na 10000-28000o/min,prihvat joj je za 6-8-12mm.Pa ko voli nek se obrati.
VELIKE tajne MALIH majstora
boggy
Majstor majstora

Post by boggy »

vladapvlvc wrote:Postoji ljudi i glodalica koja ima prekidach sa kocnicom,prave je Slovenci iskra ero(zeleni)odnosno perlez.Nashao sam je u mom Obrenovcu za 115 jevreja,nemam sliku i zaboravio sam joj oznaku ali je prava stvar za one koji hoce da je montiraju na postolje,secam se da je 1400w i da radi na 10000-28000o/min,prihvat joj je za 6-8-12mm.Pa ko voli nek se obrati.
Cini mi se da taj ima da se kupi i u Merkuru... ali nisam siguran.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Zalepis parce sundjera ili meke sundjeraste gume sa unutrasnje strane neke vece stipaljke. Koristis sredinu celjusti ne same krajeve koji su inace predvidjeni da stezu. Ne moze bas na svaki alat, ali moze na vecinu.
Druga varijanta je velkro odnosno cicak traka, prisivena na parce jaceg sirokog lastiza.
Post Reply