Novi sam na ovom forumu i ovo mi je prvi post, ali vidim da tu stvarno ima znalaca za koje se nadam da će mi pomoći :tummenupp:
Naime, totalni sam početnik u stolariji, iza sebe imam tek nekoliko jednostavnih polica, površinu stola za terasu (iskoristio postojeće preklopno postolje) i dvije klupe. ali bi htio nešto ozbiljnije napraviti.
Prvo bi imao upit oko električnog alata; trenutno imam ubodnu pilu alpha tools, koju doduše baš i ne koristim često, imam Einhell bušilicu koja mi je sasvim u redu za moje potrebe, te Einhell-ovu tračnu brusilicu, Bosch-ovu (zelenu) blanju, CMI-ev preklopni cirkular i najčešće korištenu - Alpha tools vibracionu brusilicu, slabašna, ali obavi posao. Od ručnog sam kupio kutnik i još par sitnica.
Prvo problemi

bušilica i brusilice rade besprijekorno, jedino nemogu nigdje naći dovoljno velike trake za tračnu.
problem je sa preklopnim cirkularom. Meni se čini sve ok, na svim kutevima je na nuli, ali svejedno reže u koso kao da je svugdje postavljen na 1 stupanj - vrlo iritirajuće a neznam kako da to popravim, ili da ga bacim u smeće?
Sad sam u razmišljanjima oko nabavke ručnog cirkulara i glodalice - gledao sam crveni Einhell, čini mi se solidan alat za pristupačnu cijenu.
Napominjem da mi netreba Bosch i slično (blanju dobio), već više preferiram Einhell pošto je meni to idealan alat s obzirom koliko često ga koristim. Danas - sutra ako ću više koristiti, onda ću i kupiti nešto ozbiljnije. Stvar je što trenutno nisam pri novcima to kupovati, pa me samo zanimaju mišljenja za taj crveni Einhell ako ga netko ima ili ga je koristio.
Danas-sutra bi htio i taj cirkular i glodalicu staviti na stol (pod stol :skratta:) pa koristiti kao stolne, a koliko sam vidio tih univerzalnih stolova ili nema za kupiti ili su preskupi, pa bi možda skupio hrabrosti i znanja napraviti ga sam

uglavnom, ispričavam se na podugačkom postu, al na 100 muka sam

hvala unaprijed