makita - made in PRC

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Marko Enter
Majstor majstora

Post by Marko Enter »

Da, bas je bila tema tu negde i isto je jos neko rekao da je USA :) bilo je o tom ko je izmislio famozni cekih i ispostavilo se da je HILTI :)

pozdrav :cool:
Bez znanja nema zanata :)
pajko
Šegrt

Post by pajko »

evo i mene da se javim da jos nista nisao uzeo :(

jedan kolega danas ili sutra treba da dobije bosch GSR 10,8 V-LI-2, mislim da mi je vec neko preporucio tu masinu, tako da cekamo da stigne pa da je testiramo,pa vam javljam, ako je stvarno tako "zilava" kao sto kazu uzecu je bez razmisljanja. u pevecu sam video malezijsku takvu za nesto vise od 15 000 dinara, neznam kolika je garancija kod njih.
Marko Enter
Majstor majstora

Post by Marko Enter »

Ako bas nemas drugi izbor od toga sto si naveo , onda uzmi taj dewalt sto kazes da je iz nemacke , Kolega zasto ne napises odakle si da ti kazemo gde bi mogao jos da kupujes alat, mada sad i daljina nije bitno toliko moze se i postekspresom slati i stigne za 1-2 dana

pozdrav Marko
pajko
Šegrt

Post by pajko »

iz panceva sam
Marko Enter
Majstor majstora

Post by Marko Enter »

Aha, ok tako lepo napisi :) Evo pogledaj ovo sto je goran napisao za akcije
viewtopic.php?id=709&p=3
Imas makitu 12v 2Ah za 122 eura , eto ti lepa ponuda, zovi tamo i naruci je, i sutra je dobijes

pozdrav
Marko
yetta
Majstor stolar

Post by yetta »

Da Hilti je linhenšajnska firma. Već sam pisao. Lupu u ruke i pravac na karti traži granicu između Austrije i Å vajcarske. Naletećeš na Linhenštajn :)
Ja čisto onako... (se javljam),

Uzeh lupu a na Vikipediji (za svaki slučaj) proverih neka moja saznanja (jer ste me zbunili) kad tamo piše ovo:

Kneževina Lihtenštajn (nem. Fürstentum Liechtenstein) je majušna država u zapadnoj Evropi, bez izlaza na more. Graniči se sa Å vajcarskom na zapadu, i Austrijom na istoku.

Eto ja čisto onako... ;)
Ko hoće, nađe način, ko neće - nađe opravdanje
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Primio k znanju. :)

Znači, uspeo si da nađeš Lihtenštajn.... Za Linhenštajn bi ti trebao mikroskop ;)
pajko
Šegrt

Post by pajko »

ovo je ozbiljna tema, a vi bi da igrate zanimljive geografije :D ajde da se i ja ukljucim, koji je glavni grad lihtenstajna ? ;)

danas sam testirao - probao GSR 10,8 V-LI-2 i odmah je vratio, ona jadna ne moze da zavije 4*50 u ivericu drugom brzinom, moze samo kad se zaleti :) to je fina masina za majstore kojima se nigde nezuri pa polako prvom.

izgleda da mi negine PRC od makite :)
yetta
Majstor stolar

Post by yetta »

pajko wrote:ovo je ozbiljna tema, a vi bi da igrate zanimljive geografije :D ajde da se i ja ukljucim, koji je glavni grad lihtenstajna ? ;)
Glavni grad Lihtenštajna je Vaduc - neću više da se javljam po toj temi časna reč. :P

Ja koristim aku odvrtač (zavrtač) oko 5 godina "POWER PLUS" tip: POW311/2 na kojoj velikim slovima piše MADE IN CHINA i više sam nego iznenađen njenim kvalitetima.
Baterija 18 V
Dve brzine: 0-450/0-1200 o/min
Futer: 1,5-10 mm
Vreme punjenja baterije: 1 h.
Isključivo vodim računa o pravilnom dopunjavanju obe baterije.
Å rafcigere odavno ne koristim i vrlo često umesto ručne bušilice koristim aku bušilicu kod bušenja otvora u metalu do fi 9 mm.
Pozdrav i izvinjavam se što sam upao u zamku zanimljive geografije - slučajno ! :(
Ko hoće, nađe način, ko neće - nađe opravdanje
tomislavm
Majstor

Post by tomislavm »

pajko wrote:ovo je ozbiljna tema, a vi bi da igrate zanimljive geografije :D ajde da se i ja ukljucim, koji je glavni grad lihtenstajna ? ;)

danas sam testirao - probao GSR 10,8 V-LI-2 i odmah je vratio, ona jadna ne moze da zavije 4*50 u ivericu drugom brzinom, moze samo kad se zaleti :) to je fina masina za majstore kojima se nigde nezuri pa polako prvom.

izgleda da mi negine PRC od makite :)
Ova bušilica nije namjenjena da služi kao prva bušilica za čovjeka koji se nečime ozbiljno bavi...i sve ove male Makite će imati problema sa takvim šarafima, ti trebaš nešto malo jače i ozbiljnije.

Konkretno Bosch GSR moment šarafljenja(1/2 brzina) - 11/30Nm
Makita DF330DW -14/24Nm
Makite sve ostale na akciji 18/30Nm

Kad imaš nešto kao http://www.makitauk.com/index.php?speci ... 9&catid=22 onda kupiš GSR kao šarafilicu/bušilicu za sve one primjene gdje tolika snaga nije ključna a mala težina pomaže da se ruke ne umaraju.
Ja sam nabavio 3 aku bušilice..veći Dewalt, manji Bosch GSR i još manji Metaboo...svaka ima svoju primjenu bez obzira na snagu i brzinu.

Å to se tiče ovoga da li su ti alati made in PRC ili ne, to nema veze sa akcijom nego sa mjestom gdje se konkretan model proizvodi...neki modeli sa akcije su PRC, neki UK a neki Japan.
Marko Enter
Majstor majstora

Post by Marko Enter »

Kolega uzi onda makitu od 14,4 V ili ovaj HITACHI koki od 14,4, cene su im negde oko 160 eura , ali kad ga budes bio kupio znaces da si kupio pravu stvar i da vredi svaku paru
Za Hitachi koki ima iz Zemuna generalni uvoznik za taj alat, zove se ENEL ako treba dacu ti broj telefona da narucis , metabo sigurno zna o kojoj se prodavnici radi
Image

pozdrav
Marko
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Marko Enter wrote:metabo sigurno zna o kojoj se prodavnici radi
Evo kontakti za Enel:
Cetinjska 62
Zemun
Telefon: 011 316 1516

Koliko ja znam na ovoj adresi nema prodavnica, tamo su samo registrovni. (To je jedna malo zavučena ulica). Mislim da sam Hitachi alat video u Zagrebačkoj u Beogradu, blizu Vobija.

P.S.
Otkrij mi tvoju malu tajnu kako si tako siguran da ja znam o kojoj se prodavnici radi :cool:
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

pajko wrote:danas sam testirao - probao GSR 10,8 V-LI-2 i odmah je vratio, ona jadna ne moze da zavije 4*50 u ivericu drugom brzinom
A sto bi zavijala drugom brzinom? Ona je namenjena koliko znam za busenje.

Ovo zaista nije srafilica napravljena za "teske" poslove, ali za montaze i slicne stvari je vise nego dovoljno jaka, a neuporedivo je zgodnija za rad, nosenje... od onih klasicnog formata.
Moj Festo zavija ko besan, al je tezak ko tucak, pa boli ruka nakon 15 minuta rada.
Skoro sam sa ovom makiticom, ispozavijao oko 500 4*25 srafova, na visini od 2 metra (postavljanje kanalica), u ivericu, i to je bila "laganica" od posla.
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

tomislavm wrote:Ja sam nabavio 3 aku bušilice..veći Dewalt, manji Bosch GSR i još manji Metaboo...svaka ima svoju primjenu bez obzira na snagu i brzinu
Pa kako kaže i kolega Tomislav svaka bušilica ili šrafilica ima svoju snagu i brzine i svaka od njih je namjenjena za različite poslove i sasvim je normalno da ćeš si kupiti veću i jaču ako trebaš bušiti rupu u betonu ili željezu a manju i slabiju ako ti je za šarafati šrafiće i iverici ili poštelati pantiće i tome slično.Zatobi trebao kupiti svsrsi shodan alat a ne štediti pa nemaš opet ništa.A i kako kaže narod nemožeš prdnut i stisnut guzicom.
Čovijek sniva a Bog realizira!
markonii
Precizni šegrt

Post by markonii »

pa evo i mene, da i ja dodam koju..ovako, video sam na vasaru,kod cigana koji su prodavali raznu gvozdjuriji,medju kojima je bilo i nekog alata,video sam i srafilicu makitu,na prvi pogled je bila ekstra, i kostala je da ne poverujem svega 50 eurica :/, nova,u koferu sa rezervnom baterijom,odma sam se zalepio za nju,kada sam je uzeo da vidim sta je u pitanju, kad na njoj prc,ja i kolega da popadamo od smeha..prc je proizvod iz eu,posle dugog razgovora sa prodavcem, spustio je cenu za 10 eura,znaci 40 evra je trazio za nju...sve je to ok, nikog ja ne zelim da vredjam niti marke masina da ponizavam,ali sto bi nas narod reko, prc--trica...:lol::lol:.sve to lepo radi dok se ne pokvari,e a sad koliko ce da radi to je....??ja sam ipak za varijantu, made in japan-anjo-aichi-makita, 27a,590w,230v,50-60hz.....ili cak i nesto slabije, al da ima naziv proizvodjaca... obavezno..;)
kako citas....tako razumes...
Post Reply