Posto sam svojevremeno bio samogradnji cirkulara ,znam da tu bas nista nije prosto kao na videima s yuotuba,treba imati dobar alat ,dosta znanja ,dobru logistika (majstori),i dosta para .
Recimo jedna sitnica koja je mene kostala sto evra vise nego sto je trebala.Osovina koju sam narucio kod majstora radila je godinu dana na 4500 o/min i pojela lezaje ,kad sam je vratio kod majstora ispalo je da se usukala ,morao sam da platim kaljene doradu ......da mi je odmah to uradio nebih cekao i gubio vreme i zivce i pare
Ti linerani sistemi su recimo 1m duzni sipke(fi16), alu nosac plus kolica oko 70 evra ,ali tu si oranicen duzinom sipke
Bolji je sistem iz singerovog videa ali i 100puta tezi za napraviti tamo idu cetri sipke ,metalni tockici ,plasticni tockici........... gde kod nas nabaviti taki alaminijum
Ispada da za jedan takav klizni sto koji se otvara 1,5m treba platiti sigurno 600-700 jevrica ako ne i vise i uloziti rada i truda
Ako nije cista ljubav prema izradi sopstvene masine ne vidim ekonomsku isplatljivost