Sto za ubodnu testeru

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Bojan88
Majstor početnik

Post by Bojan88 »

6 strana i ima. MOzda je covek figurativno rekao 21. :) Necu komentarrisati da li je text opsiran ili ne, ali ja u svakom slucaju volim kad je nesto lepo i kvalitetno objasnjeno, sto bi rekli "nacrtano". Neki ljudi se ne bave odredjenim poslovima pa se ne razumeju u neku materiju. Npr kao na pocetku teme godfather naveo lezajeve i meni su se ucunili velikim za ono sto meni treba, i onda je mbole pojasnio da ima i manjih...eto ja se u to ne razumem i nisam imao pojma kolike sve demenzije lezajeva postoje.
Hvala dobrim ljudima na pomoci. Ako neko ima jos neku ideju za ovo neka slobodno napise. :)
Bojan88
Majstor početnik

Post by Bojan88 »

Kad sam bolje pogledao 21 strana je strana u tom casopisu, ali samo 6 se odnose na ovaj text. Eto i to da razjasnimo. :)
феникс
Majstor majstora

Post by феникс »

растури неки неисправан хард и у њему имаш лепе мале лежајеве као прављене за то.
Три пут' кратим ову летву и опет ми кратка! :forvonad:
Bojan88
Majstor početnik

Post by Bojan88 »

Nemam na lageru nijedan stari hard,sve je hvala Bogu ispravno :) sad cu otici u prodavnicu gde prodaju lezajeve i slzajebancije pa cu videti da li imaju te male. I onako ne moze puno da kosta. Mogu biti i kosooke proizvodnje kad se nece puno habati tj koristiti.
Bojan88
Majstor početnik

Post by Bojan88 »

Uzeo sam dva mala lezaja Image
i odgovarajuci sraf sa maticom i to bi izgledalo ovako Image
E sad da li treba i neka mala podloska da se stavi ili je ovako dovoljno?
феникс
Majstor majstora

Post by феникс »

требају ти са обе стране подлошке да стегнеш само унутрашњу кошуљицу тако да се спољна окреће без запињања
Три пут' кратим ову летву и опет ми кратка! :forvonad:
Bojan88
Majstor početnik

Post by Bojan88 »

I sad kad stegnem maticu, taman matica i krajnji deo srafa stegnu unutrasnju kosuljicu i spoljna se slobodno okrece, ali ce sigurno biti stabilnije i bolje sa podloskom.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Uglavnom su imbus srafovi zgodniji kod ovako necega.
Cesto nema mesta da lepo okrenes ili smestis kljuc sa strane, a s preda imas lak pristup.
I naravno podloske.
Bojan88
Majstor početnik

Post by Bojan88 »

Nije problem da postojece zamenimo imbus srafovima, svakako su u ovom primeru pristupacniji za rad.
Post Reply