BR wrote:Kad me vec Bole prozva, slazem se sa njim. STo veca glodalica to bolje. Ja sam se dugo razmisljao oko tog Boscha 1600, inije mi se svideo, bez obzira sto je omogucavao jednostavno montiranje u sto. Veci model mi se jos manj svido, a kada sam pazljivo pogledao Makitu 2300 FCX, prica je bila gotova. Na svaki utisak drasticno bolja masina od oba Boscha.
Pre svega je pravljena u Japanu, umsto caura u mehanizmu za spustanje ima linerne lezajeve, a i vrlo prosto resenje za podesavanje visine sa gornje strane stola. Ima i sve ostalo sto Bosch ima, tj, elektronsku kontrolu startovanja, pa prilikom starta ne lupi sav momenat, i pomri se, vec se ukljucuje postepeno, ima osvetljenje radne povrsine, i vodjica je daleko kvalitetnija. Za sada sam je koristio iz ruk, za prvomajske praznike zavrsavam sto, pa ce biti i vise slika novog stola.
Jedina "mana" makite je sto j ploca tabana pricvrscena sa 4 M4 zavrtnja, ali meni to ne smeta, posto je necu na taj nacin kaciti u sto, vec preko sipki za vodjicu, sto je resenje koje omogucava daleko brze skidanje iz stola. Mana oj je i to sto osecam zivu potrebu da uzmem i RT700C, cisto da se nadje:D
Baš me zanima kako češ napraviti stol, jer već sam radio 2 stola i oba nisu isponila moja očekivanje. Prošlo je već dvije godine i nikako da napravim novi za koji imam puno ideja (pročitao sve što se dalo, pogotovo
http://www.routerforums.com).
Samo jedna preporuka, ako uzimaš 700, po meni nikako bez svih onih nastavaka, za samo cca 100 € više dobiješ sve (700C je cca 200€, a 700CX2 320€, na akciji kupljena za 250€). Toliko mi je prirasla da čak i ovu 2300 slabo koristim koliko mi je ova zgodnija za rukovanje, ali ipak značajno skida manje materijala.
Ako možeš probaj obe, a nakon kupovine izašao je i nekih Bosch s skoro identičnim nastavcima kao CX2.