BOSCH glodalica GOF 1300/900 CE Professional - iskustva i preporuke

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

Drugar ima ovu od 900w prezadovoljan je ali ja jedino od gloalica postujem makitu 1600-2000 to je nepoderivo osim cetkica proveri malo po radnjama cene i njih mislim da su tu negde vidi sta ti bolje lezi u ruci.
DrNikola
Majstor stolar

Post by DrNikola »

I ja sam prezadovoljan radi kao sat a i to za ručice ima smisla.
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Kupljena GOF 1300 CE , 350 EUR sa popustom kod DABSA :)

Evo i jedan reklamni filmić o ovoj/(sličnoj) glodalici

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QZCYF-eSQTE[/youtube]
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

pametno si pazario,moja je kupljena 1999g oznaka 1300ACE navodno je made in USA,prezadovoljan od prvog dana,nikad problema,radi kao singerica.:D
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

singer wrote:pametno si pazario,moja je kupljena 1999g oznaka 1300ACE navodno je made in USA,prezadovoljan od prvog dana,nikad problema,radi kao singerica.:D
Mnogo sam se premišljao... Imam jednu Bosch od 500W i postala mi je tesna za moje prohteve. Ova mi je fino legla u ruke (baš mi odgovara taj mekani osećaj). "Assembled in Mexico" :) a ja dodajem "sa konca i konopca". Neka radi makar kao Bagat :) i biću zadovoljan.
DrNikola
Majstor stolar

Post by DrNikola »

Sa srćom Metabo, nisi se sigurno zeznuo i moja radi kao SINGERICA! :lol: :lol: :lol:
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

DrNikola wrote:Sa srćom Metabo, nisi se sigurno zeznuo i moja radi kao SINGERICA! :lol: :lol: :lol:
Hvala, već razmišljam(o) kako da je metnem ispod stola i uklopim u jedno "as is" rešenje. (Više info kad sve bude gotovo)
DrNikola
Majstor stolar

Post by DrNikola »

Ja ga danas tero i bogami ODLIČAN je mali! :D:D:D
DrNikola
Majstor stolar

Post by DrNikola »

Metabo ako napraviš neko postolje daj slike.
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

DrNikola wrote:Metabo ako napraviš neko postolje daj slike.
U bre što si nestrpljiv :)
Znaš kako kaže Niki, "Nova glodalica - novi sto!"
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ma mora prvo da odradi psihofizicke pripreme pre nego sto navrati ponovo kod mene da razmotrimo kao to da se uklopi :)
Zna da odavde ne moze tek tako da izadje, a da ne proba sta ima novo od piva, kruske, sljive, kajsije... i ostalih preradjevina.

Nego kad smo kod kajsije... Metabo ona tvoja sto si doneo zadnji put... tri jezika prica a cetvrti ne prica al razume :) Stvarno dobra.
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Nego kad smo kod kajsije... Metabo ona tvoja sto si doneo zadnji put... tri jezika prica a cetvrti ne prica al razume Stvarno dobra.
Tata Žile je tehnolog i problemu pristupa sa naučne strane :) . Nema tu neželjenih destilata ni trunka.
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Neke stvari mi nikad neće biti jasne. Kupio sam pošteno ovu mašinu :) , a u uputstvu NI REČI o kačenju na sto. Sva sreća, tu je Internet.... Sličan model, pod oznakom 1613AEVS, se prodaje u Americi, a njihova uputstva su za priču! Pa tako, evo i interesantnog dela vezanog za kačenje glodalice ispod stola:

Sigurno će nekome koristiti.

Image

... a ja se, poučen iskustvom prethodnog model koji imam, ubih da nađem rupe sa navojima u bazi glodalice, kad ono kačenje je mašinskim šrafovima, podloškom i maticom, pošto se prethodno skine crna plastična sub-baza.
majstor kio
Dodavač alata

Post by majstor kio »

i ja imam istu glodalicu i isto je tako radila dok ju nisam odnio u servis,to nije nikakva funcija nego dosta ozbiljan kvar,mene je kostalo 70eura,uglavnom otisla je ona prednja elektronicka ploca za podesavanje brzine..
DrNikola wrote:Ja sam kupio pre dva meseca GOF 1300 i za sada sam prezadovoljan. Radi odlično što i nije čudo za plavi Bosch ali su joj ručice malo mekane za moj ukus, i ima kao neku verovatno sigurnosnu kočnicu jer kad zabodem glodalo preduboko ona staje i cim popustim nastavlja dalje što je po meni dobro jer joj neda da pregori. Još je dobro sto može da se drži upaljena sa dugmetom za kočnicu kao na bušilicama što kod nekih drugih proizvodjaca i nije slucaj pa ako duže radiš zaboli te ruka od stiskanja dugmeta na ručici!
mil81os
Zarezivač olovaka

Post by mil81os »

Pozdrav svim članovima foruma, moj prvi post ovde i zamolio bih za par saveta.

Juče prvi put koristio glodalicu, model Bosch-ov POF 1400ACE. Obrađivao sam komad drveta, dimenzija 45x25cm. Å to se tiče obrade, zadovoljan sam kako su ispale ivice s obzirom da to prvi put radim ali se u toku rada osetio dim, a na bočnim stranicama komada se vidi crni trag (to su kraće stranice) kao i delimično na jednoj dužoj.

Da li je ovo možda zbog pravca glodanja (kraće stranice su upravne na vlakna) ili možda da kupim neko kvalitetnije glodalo iako sam uz mašinu dobio set od 6 Bosch glodala, koja naravno da nisu vrhunska ali da li baš tako malo da se oseti paljevina u toku rada?
Post Reply